Βλέπει μπροστά ο Απόλλων Λάρισας

*Θέλει να πετύχει το 3χ3 μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2019 22:07

Το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλου δεν έδωσε το πολυπόθητο «τρίποντο» στον Απόλλωνα Λάρισας, όμως και το τελικό 1-1 δεν είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για τους «κυανόλευκους».

Η λαρισινή ομάδα προσπάθησε πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πολλές φορές στο ποδόσφαιρο είναι καλό εάν δεν μπορείς να κερδίσεις, τότε δεν πρέπει και να ηττηθείς, για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς παράλληλα λόγους.

Και μπορεί ο Απόλλωνας για πρώτη φορά φέτος μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα να πέρασε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League, καθώς χθες κέρδισε η Κέρκυρα στη Σπάρτη 2-1, όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο στα Τρίκαλα και μπορεί πάλι να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου στόχος των παικτών του Μαρσέλο Τροΐζι είναι να πετύχουν το 3χ3, στους αγώνες με Πλατανιά(εκτός),Τρίκαλα(εκτός) και Ηρόδοτο (εντός).

Κάτι που θεωρείται εφικτό καθώς έχουν μεγάλες δυνατότητες και οι εννέα συνολικά βαθμοί θα οδηγήσουν και πάλι την ομάδα, στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Στον Απόλλωνα λοιπόν βλέπουν μπροστά, η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα είναι πολύ καλή και δείχνει ικανή να διεκδικήσει μέχρι το τέλος, αυτό που από την αρχή της σεζόν θεωρούνταν ως ακατόρθωτο.

*Όσον αφορά τώρα στον αγώνα που ακολουθεί με τον Πλατανιά στα Χανιά το ερχόμενο Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, δεν υπολογίζεται ο Μαρκολίνο, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Για τον Σουλιώτη που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, ο τεχνικός Μαρσέλο Τροΐζι θα αποφασίσει σε ποιο από τα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν, με Πλατανιά (εκτός), Τρίκαλα(εκτός), Ηρόδοτο (εντός) και Κέρκυρα (εκτός), θα δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή του.

Χθες η προπόνηση έγινε σε ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ σήμερα οι παίκτες θα έχουν ρεπό.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ...

Μετά το προχθεσινό ντέρμπι, οι προπονητές των δύο ομάδων στις δηλώσεις τους τόνισαν τα εξής:

Χουάν Φεράντο (ΝΠΣ Βόλος): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όλες οι ομάδες μάχονται για να πάρουν το αποτέλεσμα και δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.

Βλέπουμε το επόμενο ματς με τον Ηρακλή, που επίσης θα είναι δύσκολο. Καλή τύχη στη συνέχεια, στον Απόλλωνα».

-Ποιες από τις ομάδες που ακολουθούν, είναι πιο ικανές να σας πλησιάσουν;

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, διότι εμένα μου άρεσε στο μεταξύ μας παιχνίδι η Παναχαϊκή που έχει μια πολύ καλή ομάδα και όμως βρίσκεται στην 6η θέση. Πολλά μπορούν να αλλάξουν στο ποδόσφαιρο και θεωρώ πως οι πρώτες έξι-επτά ομάδες, είναι καλές».

Μαρσέλο Τροΐζι (Απόλλων Λάρισας): «Συγχαρητήρια στα παιδιά, έδωσαν το 100% από αυτό που μπορούσαν και προσπάθησαν μέχρι το τέλος, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που είναι στην πρώτη θέση. Αν και δεχτήκαμε γκολ μόλις στο 4΄, ανεβήκαμε ψηλά, ισοφαρίσαμε και πίστεψα ότι μπορούμε να φτάσουμε εμείς στη νίκη. Έχουμε μέρες να κάνουμε προπόνηση στο γήπεδό μας, από τα χιόνια και τις βροχές, κάτι που σίγουρα μας επηρέασε κατά κάποιον τρόπο. Κοιτάμε μπροστά και το επόμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά».

...ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΩΝ

Φώτης Καραγκιολίδης (τερματοφύλακας ΝΠΣ Βόλος): «Εγινε ένα δυνατό παιχνίδι, σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Αφήσαμε δύο σημαντικούς βαθμούς και θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να πάρουμε, ό,τι δεν καταφέραμε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση»

Γιάννης Μαντζάρης (γκολκίπερ Απόλλωνα): «Διεξήχθη ένα καλό παιχνίδι και συμφωνώ σε όσα είπε ο συνάδελφός μου, του ΝΠΣ Βόλου. Αν ήταν καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος, ο κόσμος θα έβλεπε σίγουρα και καλύτερο ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι χαρακτηρίζεται δίκαιο, λάθη έγιναν εκατέρωθεν και δεν μπορούμε να πούμε, πως μας αφήνει μια πικρή γεύση. Είτε παίζεις στο πρωτάθλημα της Football League, είτε στο Champions League, με τις νίκες δεν πρέπει να υπάρχει έπαρση και στις ήττες απογοήτευση. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και το Σάββατο θα έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στα Χανιά με τον Πλατανιά».

ΠΕΡΑΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Η 13η αγωνιστική της Football League ολοκληρώθηκε χθες με τέσσερα παιχνίδια. Η Κέρκυρα ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά το 1-2 στη Λακωνία σε βάρος της Σπάρτης. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική επικράτηση για την ομάδα του νησιού των «Φαιάκων», που βρίσκεται στο -6 από τον πρωτοπόρο Βόλο.

Ο Ηρακλής «κόλλησε» στη Θεσσαλία, μένοντας ισόπαλος (0-0) με τον ΑΟ Τρίκαλα. Παρά την πίεση που άσκησε ο «Γηραιός» δεν κατάφερε να φτάσει στην 3η διαδοχική του νίκη, ενώ στο 85' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βιτλή για να φύγει από τη θεσσαλική πόλη με το «διπλό». Σπουδαία νίκη για τον Ηρόδοτο στη βόρεια Πιερία, 0-1 τον Αιγινιακό. Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Ηρακλείου σημείωσε στο 47' ο Αργκιλέσι.

Απόλλων Πόντου και Δόξα Δράμας έμειναν στο 0-0 στην Καλαμαριά, σε μια αναμέτρηση που είχε μόλις μια τελική στην εστία.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

*Απόλλων Λ.- ΝΠΣ Βόλος   1-1 (69' Πολέτο - 4' Ηλιόπουλος)

*ΑΟΧ Κισσαμικός – Καραϊσκάκης  1-0 (66' Κουσκουνάς)

*Παναχαϊκή - Πλατανιάς        1-0 (81' Ελευθεριάδης)

*Εργοτέλης - Αήττητος Σπάτων        3-1 (23' Έφορντ, 36' Κουατένγκ, 75' Ροβίθης - 54' Σταματάκης)

*Αιγινιακός - Ηρόδοτος         0-1 (47' Αργκιλέσι)

*Σπάρτη - Κέρκυρα   1-2 (90'+1' Τιεντσέ - 54' Μότα, 74' Τουράμ)

*Απόλλων Πόντου - Δόξα Δράμας  0-0

*Τρίκαλα - Ηρακλής  0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 13 αγώνες)

1. *ΝΠΣ Βόλος          29-7    32

2. Κέρκυρα     16-8    26

3. *Απόλλων Λ.         18-10  24

4. Πλατανιάς   17-9    22

5. Εργοτέλης  20-14  20

6. Παναχαϊκή  12-11  18

7. *Απόλλων Πόντου            10-10  18

8. Ηρακλής     14-13  17

9. *Δόξα Δράμας       13-15  16

10. ΑΟΧ/Κισσαμικός            12-12  15

11. Ηρόδοτος            10-21  15

12. *Καραϊσκάκης     7-14    14

13. Σπάρτη     9-15    11

14. *Τρίκαλα  10-15  11

15. *Αήττητος Σπάτων           7-15    9

16. *Αιγινιακός           12-27  9

*Έχουν από 12 αγώνες

** Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

*** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

**** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(14η)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΝΠΣ Βόλος - Ηρακλής (15:00 ΕΡΤ3)

Πλατανιάς - Απόλλων Λ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Απόλλων Πόντου - Σπάρτη

Κέρκυρα - Αιγινιακός

Δόξα Δράμας - ΑΟΧ Κισσαμικός

Ηρόδοτος - Παναχαϊκή

Καραϊσκάκης - Εργοτέλης

Αήττητος Σπάτων - Τρίκαλα (15:00 ΕΡΤ3)

 

 

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

*Ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, παρακολούθησαν το θεσσαλικό ντέρμπι, ανάμεσα στον Απόλλωνα και το ΝΠΣ Βόλου.

5O BOYLEYTHS LARISAS XRHSTOS KELLAS

Μαζί τους οι Νίκος Λιούπας, Στέλιος Δημότσιος, Σταύρος Χατζηλάκος (από την Περιφέρεια), Θανάσης Μαμάκος, Χρήστος Τερζούδης, Χρήστος Μπουχουρίδης, Νίκος Κορομπίλιας (από την ερασιτεχνική του Απόλλωνα), ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΔΛ Γιάννης Οικονόμου και ο Νίκος Αθανασούλης, παλαίμαχος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

 

----------------------------------


*Στη Φιλιππούπολη βρέθηκε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» και υποψήφια δήμαρχος κ. Ρένα Καραλαριώτου, μαζί με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο κ. Εύα Στεργιάκη.

6STH FILIPPOYPOLH BREUHKE RENA KARALARIVTOY

Στην ανάπαυλα του αγώνα είχαν την ευκαιρία να τα πούνε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μαντζανά, όπως και με τον διοικητικό σύμβουλο κ. Γιώργο Βέβη, στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Η κ. Καραλαριώτου έδειξε να είναι αρκετά ενημερωμένη γύρω από την ομάδα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα έργων που θα βελτιώσουν την αισθητική του γηπέδου, υποσχόμενη ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, εάν βρεθεί τον Μάιο στον δημαρχιακό θώκο.

 

----------------------------------

 

8PANTA ENAS BALAVRAS

* Πάντα ένας ...Βαλαώρας, έχει φίλους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

 

----------------------------------

 

7OI PALIES AGAPES DEN JEXNIOYNTAI

*Οι παλιές... αγάπες δεν ξεχνιούνται. Ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα και νυν του ΝΠΣ Βόλου Μαρσέλο Πέντα, ανάμεσα στον υπεύθυνο των ακαδημιών του Απόλλωνα Νίκο Κορομπίλια (δεξιά) και τον Σταύρο Χατζηλάκο, προϊστάμενο του τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass