Ο ΝΙΚΟΣ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Ένας Λαρισαίος στην κορυφή της Ευρώπης!

*Πώς κατάφερε να φθάσει στη μεγάλη αυτή διάκριση και ποιο το μυστικό της επιτυχίας του * «Η Λάρισα μπορεί να είναι αυτόνομη σε ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και να φθάσει σε διακρίσεις»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2015 8:02

 

 

 

Συνέντευξη: Σωτ. Κέλλας

Ένας Λαρισαίος, ο 40χρονος Νίκος Λεπενιώτης(γνωστός από τη θητεία του ως παίκτης του μπάσκετ στην Ολύμπια) έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος διευθυντής μάρκετινγκ αθλητικής ομάδας ανεξαρτήτως αθλήματος που έφτασε στην κορυφή μιας διεθνούς διοργάνωσης όσον αφορά τον τομέα του και συγκεκριμένα το αθλητικό επιχειρείν.

Δουλεύοντας για λογαριασμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός ως επικεφαλής της διεύθυνσης εμπορικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ  βραβεύτηκε από τη διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος(Ευρωλίγκα) στη Βαρκελώνη για το καλύτερο πρόγραμμα μάρκετινγκ μεταξύ 60 ευρωπαϊκών αθλητικών οργανισμών, αφήνοντας πίσω κολοσσούς του παγκόσμιου αθλητισμού όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα!     

 Το βραβείο αυτό το οποίο κατακτά για 1η φορά ελληνική αθλητική ομάδα σε όλα τα αθλήματα, αποτελεί την καθολική αναγνώριση στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς ψηφίζουν όλες οι ομάδες και αναδεικνύουν τον καλύτερο ανάμεσά τους και ουσιαστικά επιβραβεύτηκε η δουλειά που έχει να κάνει με το επίσημο κανάλι της ομάδας του Πειραιά στο Youtube  .

Ο Νίκος Λεπενιώτης, που για οκτώ χρόνια είναι εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας, θεωρείται απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στον αθλητισμό, ως το κορυφαίο ίσως στέλεχος της ελληνικής αγοράς του Αθλητικού Επιχειρείν καθώς και εκ των κορυφαίων παγκοσμίως, ενώ συχνά προσκαλείται σε διεθνή συνέδρια και οργανισμούς για ομιλίες, συμβουλές και παρουσιάσεις.

Μιλώντας στην «Ε.τ.Δ.» για αυτή τη βράβευση δήλωσε: «Τα βραβείο αυτό αποτελεί για τον Ολυμπιακό μια αναγνώριση της μεθοδικής δουλειάς που έχουμε κάνει τα τελευταία 8 σχεδόν χρόνια στους τομείς της εμπορικής ανάπτυξης, του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας. Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που είμαστε στις 3 καλύτερες ομάδες και η πρώτη φορά που κατακτάμε την 1η θέση. Ουσιαστικά τοποθετείται ο Ολυμπιακός στην ελίτ των ευρωπαϊκών αθλητικών οργανισμών σε εμπορικά και διοικητικά θέματα και αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους συναδέλφους ότι ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες ημέρες για τη χώρα μας, το τεχνοκρατικό επίπεδό μας διατηρείται ψηλά».

*Πώς μια ελληνική ομάδα έφθασε σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή τη διάκριση αυτή τη δύσκολη εποχή τόσο για την οικονομία όσο και για τον αθλητισμό;

«Πράγματι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μας επηρεάζει σημαντικά και αρνητικά. Παρόλα αυτά όμως, στο χορηγικό μας πρόγραμμα έχουμε καταφέρει να εντάξουμε συμφωνίες με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες και μερικές από τις κορυφαίες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οι οποίες εμπιστεύτηκαν τόσο τη δυναμική της ομάδας όσο και την πολλαπλή επιστροφή της επένδυσής τους σε εμάς. Επιπλέον, η κρίση μας αναγκάζει να γίνουμε πιο ευρηματικοί και πιο ευέλικτοι γεγονός που μας οδηγεί σε μοναδικές ιδέες και εφαρμογές οι οποίες φέρνουν τις διακρίσεις. Φυσικά όλα αυτά απαιτούν σκληρή δουλειά και σημαντική προσπάθεια σε μόνιμη βάση καθώς η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και οι απαιτήσεις ενός αθλητικού οργανισμού όπως ο Ολυμπιακός, είναι τεράστιες».

*Πόσο δύσκολο είναι στην ελληνική αγορά του αθλητισμού να δραστηριοποιούνται στελέχη- τεχνοκράτες; Εσύ σπούδασες στην Αμερική όπου ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι σε άλλο επίπεδο, πόσο σε βοήθησε αυτό;

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη τους τεχνοκράτες όχι μόνο στην Αθλητισμό αλλά παντού. Οι σύγχρονες απαιτήσεις σε όλους τους τομείς έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για τη δραστηριοποίηση στελεχών με προσόντα και ικανότητες. Ο αθλητισμός αποτελεί μια πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα απαιτητική αγορά ακόμα και στην Ελλάδα, μιλάμε για μια αγορά 3,5 έως 4 δισ. σε ετήσια βάση η οποία αναπτύσσεται συνεχώς. Φυσικά παγκοσμίως τα νούμερα είναι ακόμα μεγαλύτερα και το επαγγελματικό επίπεδο ακόμα ψηλότερο. Οι σπουδές και η μόρφωση αποτελούν πολύ βασικό κομμάτι της επαγγελματικής ανάπτυξης ενός ανθρώπου, ήμουν τυχερός που η οικογένειά μου μπόρεσε να με στηρίξει και να λάβω την εκπαίδευση που έλαβα στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς αυτό αποτέλεσε τη βάση για την καριέρα μου. Στην Αμερική η βιομηχανία του αθλητισμού αναπτύσσεται ραγδαία και αποτελεί μια από τις κορυφαίες αγορές. Στην Ελλάδα η σπουδαιότητα του αθλητισμού στην κοινωνική μας ζωή είναι εξίσου σημαντική, απλώς η επαγγελματική ανάπτυξή της έχει γίνει τα τελευταία μόνο χρόνια με αργά βήματα, γεγονός που έχει επηρεάσει τα μεγέθη και τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς. Η δυναμική όμως είναι σημαντική και ευελπιστώ πως τα μεγέθη θα είναι αυξανόμενα στο μέλλον».

*Παρακολουθείς τον αθλητισμό της Λάρισας(άλλωστε έρχεσαι συχνά λόγω της οικογένειας), τι έχεις να πεις ειδικότερα για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις;

«Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν παρακολουθώ όσο θα ήθελα αλλά με ενημερώνουν συχνά φίλοι και γνωστοί. Στο ποδόσφαιρο θεωρώ ότι έχουν χαθεί μοναδικές ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια να περάσει η ομάδα της πόλης σε άλλο επίπεδο.

Η Λάρισα έχει την τύχη να κατέχει ένα εξαιρετικό σύγχρονο γήπεδο και να έχει κοινό που δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την ομάδα αλλά δυστυχώς υπήρχαν προβλήματα που δεν επέτρεψαν την ομάδα να αναδειχθεί. Ξέρετε, μερικές από τις βασικότερες παραμέτρους σωστής ανάπτυξης ενός project είναι η διοικητική σταθερότητα, η επενδυτική υπομονή και η επιμονή. Αυτά δεν υπήρχανε οπότε μοιραία δεν ακολουθήθηκε η πορεία που θα έπρεπε.

Στο μπάσκετ είναι πολλά τα χρόνια που δεν έχει ομάδα η πόλη στις μεγάλες κατηγορίες και αυτό είναι λυπηρό. Επιπλέον δεν υπάρχει και πετυχημένο αναπτυξιακό πρόγραμμα καθώς δεν έχει αναδειχθεί κάποιος παίκτης για πολύ καιρό τώρα. Γνωρίζω ότι γίνεται τώρα μια προσπάθεια με επανασύσταση του ΓΣΛ και ελπίζω να ευοδωθεί. Τα πάντα στον αθλητισμό είναι θέμα οργάνωσης και επιμονής.

Πιστεύω ότι η Λάρισα με βάση κάποια στοιχεία και μεγέθη που έχει, θα μπορούσε να έχει ομάδες σε πολλά αθλήματα και κυρίως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, με ευρωπαϊκές διακρίσεις και οικονομικά πλήρως αυτόνομες, πραγματικά το πιστεύω αυτό και να απολαμβάνουν οι κάτοικοί της εξαιρετικές αθλητικές στιγμές. Απλώς απαιτείται ένας πολύ καλός σχεδιασμός, επιμονή και διάθεση. Ελπίζω στο μέλλον να ζήσουμε τέτοιες στιγμές!»

.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass