Ημέρα των εκπλήξεων χθες στο κύπελλο ΕΠΣΛ

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν.Π. ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΕΘΕΣΑΝ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΤΟΥΣ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ (3-2) ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑ Φ. (1-0 παρ.) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 22:06
Στιγμιότυπα από το χθεσινό παιχνίδι στη Ν. Πολιτεία Στιγμιότυπα από το χθεσινό παιχνίδι στη Ν. Πολιτεία

Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και αυτό επιβεβαιώθηκε χθες για μία ακόμα φορά, αφού τα θεωρητικά φαβορί ηττήθηκαν από τους κατά μία κατηγορία μικρότερους αντιπάλους τους και υποχρεώθηκαν σε αποκλεισμό.

Συγκεκριμένα στο γήπεδο Ν. Πολιτείας η τοπική Αστραπή αν και βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 3-2 απέναντι στον Δωτιέα Αγιάς, ενώ στο γήπεδο Μαυροβουνίου η ομώνυμη ομάδα έκαμψε στην παράταση με 1-0 την αντίσταση του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Αναλυτικά:

Σ’ ένα παιχνίδι συναρπαστικό σε εξέλιξη η Αστραπή Ν. Πολιτείας δεν πτοήθηκε απέναντι στον μεγαλύτερο Δωτιέα Αγιάς και πήρε παλικαρίσια πρόκριση με 3-2 στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για τους φιλοξενούμενους δεν ήταν απλά ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά μία ήττα με… παρενέργειες, αφού μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων» Τσατσαλίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη), που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από το παιχνίδι του Σαββάτου στη Φαλάνη κόντρα στον Σμόλικα για το πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Συγκεκριμένα, μετά το σφύριγμα της λήξης σημειώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να αντικρίσουν την κίτρινη κάρτα οι Τσατσαλίδης και Σπύρου, που ήταν η δεύτερη (άρα κόκκινη) και για τους δύο. Οι δύο προαναφερόμενοι παίκτες δέχθηκαν την πρώτη κίτρινη κάρτα στα μέσα στου β’ ημιχρόνου και πάλι σε μία στιγμή αψιμαχίας.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, εκείνο που θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Ν. Πολιτείας που δυσχέραινε το έργο των παικτών και των δύο ομάδων και παράλληλα το γεγονός ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με 34 λεπτά καθυστέρηση λόγω μη προσέλευσης στην προγραμματισμένη ώρα του γιατρού αγώνα.

Ο Δωτιέας ξεκίνησε το ματς με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό ο Τσατσαλίδης με προβολή, μετά από ενέργεια και παράλληλη σέντρα του Γελαλή, έγραψε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στα στημένα και πιο συγκεκριμένα στα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, απάντησαν στο 13’ με τον Σκόμπα ο οποίος εκτέλεσε έξοχα ένα φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-1.

Στο 27’ ο ίδιος παίκτης σε νέο φάουλ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, για να φτάσουμε στο 55’ όταν ο Ντακούλας με διπλή προσπάθεια μετά από σέντρα του Τσιρογιάννη έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Δωτιέα (1-2).

Στο 39’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το τρίτο γκολ όταν ο Γελαλής με κοντινό σουτ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Με το 1-2 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη η οποία επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις.

Στο 53’ με νέο φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Φακίτσας αυτή τη φορά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Δωτιέας ενέτεινε τις προσπάθειές του χάνοντας ευκαιρίες με τους Πασσιά, Ντακούλα και Τσατσαλίδη, για να φτάσουμε στο 71’ όταν ο Σπύρου έκλεψε την μπάλα από τον Ντελή, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 3-2 ανατρέποντας την κατάσταση.

Μπροστά στο φάσμα της ήττας οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές με τους Γελαλή, Μουράτη και Τσατσαλίδη αλλά μέχρι εκεί.

Το 3-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την Αστραπή να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική πρόκριση.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες, ωστόσο υπάρχει πικρία από τον Δωτιέα Αγιάς κυρίως για την κόκκινη στον Τσατσαλίδη. Βοηθοί του ήταν οι κ. Νάκας και Ακρίβος.

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Κ. Τσώτσος): Τσατσαράς, Σκόμπας, Χλωρός, Κατσιάνος (46’ Σπύρου), Ζήσης, Καφές, Καλτσάς (90’+1’ Αντωνόπουλος), Σκουλίδης, Φακίτσας, Γερακίνης, Σταθάκος (75’ Πράπας).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Ρούσσος, Γελαλής, Ποτόσογλου, Ντελής, Κορλός, Ντακούλας, Πασσιάς, Βλάχος, Τσιφογιάννης (72’ λ.τ. Μουράτης), Φουκαλάς (46’ Γεωργοβίτσας), Τσατσαλίδης.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

«ΜΙΛΗΣΕ» Ο ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ

Το παιχνίδι στο γήπεδο Μαυροβουνίου είχε μεν καλό ρυθμό αλλά κανένα γκολ στην κανονική του διάρκεια. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Συγκεκριμένα στο 90’+1’ ο Μαγαζιώτης με εντυπωσιακή απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Ζιώγα κράτησε το Μαυροβούνι όρθιο, ενώ στο 90’+2’ υπάρχει υποψία πέναλτι υπέρ του Αχιλλέα στο ξεκίνημα της διεκδίκησης της μπάλας από τους Β. Μπατζέλα και Κατσανάκη. Ο παίκτης του Αχιλλέα προσπάθησε να συνεχίσει την ενέργειά του και έπεσε κάτω σε δεύτερο χρόνο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής κ. Αντωνίου να μην καταλογίσει παράβαση. Τέλος στο 90’+4’ ο Ζιώγας εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα χτύπησε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ.

Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Στο 93’ ο Κουτογιαννούλης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Σ. Χατζηλιάδη στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του, ενώ στο 104’ με αφορμή τη μη τήρηση του φερ πλέι από την πλευρά του Αχιλλέα, σημειώθηκε σύρραξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με την αποκατάσταση της τάξης, ο Χριστιανίδης των φιλοξενουμένων αντίκρισε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και αποχώρησε από το παιχνίδι, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκε από τον πάγκο ο βοηθός προπονητής Λ. Τέας του Αχιλλέα Φ.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 112’ όταν ο Βούκουτος έκανε μία εντυπωσιακή προσπάθεια από τα δεξιά την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Σ. Χατζηλιάδη κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αντωνίου, Καραγιάννης, Παραφέστας ήταν η διαιτητική τριπλέτα της αναμέτρησης.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Λ. Αγγλόπουλος): Μαγαζιώτης, Τατσέλος, Σάπιος, Σιδέρης (69’ Χατζηλιάδης), Β. Μπατζέλας (113’ Ατέσης), Κολιοφούτης, Βούκουτος, Ν. Μπατζέλας, Δ. Μπάγκας (46’ Νότας), Ακριβόπουλος, Αρσένης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Φ. Γιαννακός-Λ. Τέας): Κουτογιαννούλης, Κατσανάκης, Τσούλης, Μάντζαρης, Τλούπας, Κομισόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Αλαμάνης (46’ Χριστιανίδης), Κούμρια, Γιαννουλόπουλος (70’ Σαμαράς), Ζιώγας.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass