14.000 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ AEL FC ARENA

Η Λάρισα έχει αθλητικό μνημόνιο

*Ισόπαλη η εθνική(0-0) αγκαλιά με την πρόκριση

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 8:05

 

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ: Λεων. Τζέκας

Ο κόσμος της Λάρισας έχει υπογράψει ένα μόνο μνημόνιο αυτό με τον αθλητισμό και το απέδειξε χθες στο Ael Fc Arena όπου 14.000 φίλαθλοι(13.753 εισιτήρια) στήριξαν την προσπάθεια της εθνικής ομάδας νέων στον αγώνα κόντρα στην Αυστρία για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου νέων.

Σε ένα γήπεδο που θεωρείται από τα πιο όμορφα της Ευρώπης οι δυο ομάδες μπορεί να αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα αλλά το θέαμα ήταν πολύ όμορφο σε ένα παιχνίδι που είχε παλμό στην εξέδρα και που μεταφέρθηκε στο γήπεδο.

Νέα παιδιά με τη γαλανόλευκη και ντυμένα στα μπλε πραγματικά σύνθεσαν μια όμορφη εικόνα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων για πολλά χρόνια. Η εθνική περηφάνεια σε όλη της το μεγαλείο όχι στις πλατείες για τη μάχη του δημοψηφίσματος αλλά για τις στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει κυρίως στη νεολαία αλλά και γενικότερα στη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση κοινωνία.

Αγωνιστικά η Εθνική ομάδα Νέων "αγκάλιασε" την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (UEFA EURO U19) μετά τη "λευκή" ισοπαλία καθώς με τον βαθμό που απέσπασε έφτασε στους τέσσερις ενώ για τους Αυστριακούς ήταν ο πρώτος. Για να προκριθεί λοιπόν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα ημιτελικά θα πρέπει είτε να μην χάσει την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 12/7) από τη Γαλλία, που βρίσκεται ήδη στους "τέσσερις" με έξι βαθμούς, είτε αν χάσει να μην νικήσουν οι Αυστριακοί τους Ουκρανούς στο άλλο παιχνίδι, δηλαδή να μην έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από την Ελλάδα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς στο 13΄ ο Κβάσινα σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Πρόκοπ σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κότσαρη.

Στο 19΄ ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων ο Χόρβατ(νούμερο 8) αστόχησε από εξαιρετική θέση για να απαντήσει η ελληνική ομάδα στο 21΄ όταν από λάθος των Αυστριακών ο Κυνηγόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα Σλάγκερ. Ο τελευταίος έκανε μια ακόμα, εντυπωσιακή απόκρουση σε σούτ του Στάικου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε ρυθμό αλλά όχι ευκαιρίες με την Αυστρία να επιζητεί ένα γκολ καθώς η ήττα της πρεμιέρας από τη Γαλλία δεν επέτρεπε άλλη βαθμολογική απώλεια, και την ελληνική ομάδα να ψάχνει τον χώρο για να φύγει στην αντεπίθεση και να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους επιθετικούς της.

Στα τελευταία λεπτά η Εθνική θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη αλλά στο 81΄ ο Βέργος σούταρε άουτ και στο 89 ο Σλάγκερ απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Σαλιάκα.

Σίγουρα μετά το τέλος του αγώνα ο Αμπελωνίτης τεχνικός της εθνικής Γιάννης Γκούμας έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά πρέπει η προσπάθεια των παικτών να συνεχισθεί στη συνέχεια του τουρνουά.

 Ο άριστος Σουηδός διαιτητής Αντρέας Έκμπεργκ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Καραχάλιο και Τσιμίκα.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Κότσαρης, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης (60΄ Σάλιακας), Κυριακόπουλος, Ρούσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κυνηγόπουλος (84΄ Ορφανίδης), Μαυρίας (60΄ Πόζογλου), Βέργος

ΑΥΣΤΡΙΑ (Χέρμαν Στάντλερ): Αλ. Σλάγκερ, Πέριτς, Ντομέι, Χάας, Τουρσχ, Χόρβατ, Χ. Σλάγκερ, Πρόκοπ, Κβάσινα, Ντόρτα (46΄ Πελεγκρίνι), Ρίπιτς (80΄ Γκρμπιτς)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass