Ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία

*Πήρε τον τίτλο στο Stockholm Open

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2018 15:14

Τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4) σετ του Λετονού Έρνεστς Γκούλμπις (Νο 145) στον τελικό του Stockholm Open και κατέκτησε το τρόπαιο του ΑTP 250.

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σε τελικό της ATP και κατάφερε να φτάσει στον τίτλο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στον τελικό. «Έσπασε» μάλιστα το σερί του Γκούλμπις, που δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό) μέχρι χθες! Αν και τώρα βρίσκεται στο Νο145, ο Γκούλμπις έχει υπάρξει μέλος του Top 10 στο παρελθόν!

Στη Στοκχόλμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε μεγάλο τένις. Στο πρώτο game, αν και ο Γκούλμπις τον απείλησε για break, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Κρατώντας το σερβίς του, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-4, έπαιξε εξαιρετικά στο δέκατο game, έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4. Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος, έκανε αυτό που έπρεπε και εν συνεχεία έκανε το break για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο ΑΤP στην καριέρα του, μέσα στη Στοκχόλμη. Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ενός τουρνουά ATP, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ, τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Τορόντο.

Ως το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο περιέγραψε αυτό που ένιωθε λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του πρώτου ATP τίτλου στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Για αυτές τις στιγμές αξίζει να ζεις» ήταν η ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

 «Το να έχω κάνει δικό μου αυτό το τρόπαιο, ήταν το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο! Έχω τον πρώτο μου ATP τίτλο στο προφίλ μου και αυτό με κάνει να νιώθω ξεχωριστά. Ανυπομονώ για περισσότερες στιγμές και νίκες σαν κι αυτή στο μέλλον, πιστεύω πως ανήκω σε αυτή την ελίτ, αυτό το γκρουπ παικτών», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κάμερα των διοργανωτών.

Ερωτηθείς για τους επόμενους στόχους του (σ.σ. ακολουθεί η συμμετοχή του στο τουρνουά της Βασιλείας και το Next Gen του Μιλάνου) τόνισε: «Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, θα παραμείνω προσγειωμένος και θα συγκεντρωθώ στους επόμενους στόχους που θέλω να πετύχω μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass