Φιλική ήττα σε αγώνα που θύμιζε πρωτάθλημα

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΩΝ 3-1 - ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 22:23

Δυνατό παιχνίδι διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου ο Απόλλων Λάρισας γνώρισε την ήττα από τον Α.Ο. Τρικάλων, με σκορ 3-1.


Το φιλικό αυτό ματς δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της Football League, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός γειτονικού ντέρμπι και θύμιζε αγώνα πρωταθλήματος.
Δυνατά τάκλιν, πάθος, ένταση, διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή και στους επόπτες για αποφάσεις τους, γενικά μεγάλη θέληση και από τις δύο ομάδες για να κερδίσουν.
Ο Απόλλωνας παρά την ήττα είχε και καλές στιγμές, έδειξε πως επιθετικά και με την επιστροφή του Μαρκολίνου θα έχει λύσεις, αλλά αμυντικά χρειάζεται δουλειά, με την έννοια πως πρέπει να αποφεύγονται παιδαριώδη λάθη και να μην κυριαρχεί ένας πανικός, όταν επιτίθεται ο αντίπαλος.
Σίγουρα ο προπονητής των «κυανόλευκων» Μαρσέλο Τροΐζι, που δοκίμασε διάφορα σχήματα(4-4-2 4-2-3-1), γνωρίζει πολύ καλά πού... πονάει η ομάδα και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου αναμένεται ο Απόλλωνας να είναι 100% έτοιμος.
Από την άλλη πλευρά τα Τρίκαλα του Ράτκο Ντόστανιτς έδειξαν πως έχουν ένα καλογυμνασμένο σύνολο, ήταν αποτελεσματικά, είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και αντέδρασαν ψύχραιμα όταν έγινε το 1-1 και στην πίεση των γηπεδούχων.
Γενικά οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στη Φιλιππούπολη (δεν ξεπερνούσαν τους 100), παρακολούθησαν μια αναμέτρηση που τους αποζημίωσε το δεύτερο ημίχρονο, είδαν τέσσερα γκολ συνολικά και πολλές προσωπικές μονομαχίες.
Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές, μπροστά και στις δύο εστίες.
Σε σουτ του Μακρίδη στο 9’ο Μάντζαρης απέκρουσε την μπάλα και στη συνέχεια σε νέο σουτ Συμελίδη έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 25’, όταν ο Πάνος από αριστερά επιχείρησε το σουτ και ο πορτιέρο του Απόλλωνα απέκρουσε και πάλι την μπάλα.
Εννέα λεπτά αργότερα στο 34’, κόρνερ έβγαλε την μπάλα ο Μάντζαρης στο απευθείας φάουλ του Μακρίδη.
Από την πλευρά του ο Απόλλωνας έκανε αισθητή την παρουσία του στο 41’. Ο Λίταινας έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά δεν πρόλαβε ο Λούκας Πολέτο να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Στην επανάληψη απέκτησε μια άγρια ομορφιά το ματς, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους.
Στο 61’ ο ΑΟΤ κέρδισε πέναλτι με τον Συμελίδη τον οποίο τράβηξε ο αμυντικός του Απόλλωνα Αγιώτης στην περιοχή. Πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους και τελικά ο Συμελίδης που το εκτέλεσε πέτυχε το 0-1.
Τρία λεπτά μετά στο 64’ ο Απόλλωνας σημείωσε γκολ με τον Λούκας Ράμος, ο β’ βοηθός Κοτούμπας υπέδειξε οφσάιντ, αλλά ο Μπουμαρσόπουλος πήρε πάνω του τη φάση και το γκολ μέτρησε κανονικά (1-1).
Ο Απόλλωνας στο 72’έφτασε κοντά στο 2-1. Αρχικά ο Λούκας Ράμος έκανε το σουτ, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Τ. και στη συνέχεια ο Λουκάο έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε τον Ταΐρη και το δοκάρι, καταλήγοντας κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Σημαντική ευκαιρία για τον ΑΟΤ στο 75’, όταν ο Γιούκαρης τροφοδότησε τον Σιαλμά, που βγήκε τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε άουτ.
Στο 77’ ο Ταΐρης έκανε μια πολύ δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Λουκάο.
Κι ενώ φαινόταν πως το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, στο 84’ μετά από σέντρα του Ηλιάδη, ο Γκότοβος με κεφαλιά έκανε το (1-2).
Και στο 90’+4, από λάθος που έγινε στην άμυνα, ο Μαντιανί με σουτ από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
*Ο διαιτητής Άγης Μπουμαρσόπουλος προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος, αλλά από τον Απόλλωνα υπήρξαν διαμαρτυρίες πως πριν την φάση του πέναλτι δεν δόθηκε επιθετικό φάουλ στον Σουλιώτη ενώ και στην ισοφάριση σε 1-1, ο επόπτης κ. Κοτούμπας υπέδειξε οφσάιντ, όμως ο «άρχον» της αναμέτρησης κατακύρωσε το γκολ και σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες.
Και για τον κ. Καραγιάννη υπήρξαν ορισμένες φορές αντιδράσεις από τον πάγκο του Απόλλωνα, θεωρώντας πως ήταν λανθασμένες υποδείξεις.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μάντζαρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Αγιώτης (86’ Γαρυφαλλόπουλος), Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Τασιούλης (62’ Καμπέρης), Λουκάο, Λίταινας (78’ Κοντοθανάσης), Πολέτο.
A.O. ΤΡΙΚΑΛΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταΐρης (85’ Γιδόπουλος), Πάνος, Νιάρος (85’ Γκουγκούδης), Συριόπουλος (66’ Κέζος), Γκότοβος, Τριανταφυλλάκος (66’ Σιαλμάς), Γκατζολάρι (73’ Μαντιανί), Γιουκαρής (85’ Κούλπας), Συμελίδης, Μακρίδης (66’ Τσιάρας), Σταματάκος (62’ Ηλιάδης).

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΈΣ
Μαρσέλο Τροΐζι (Απόλλων Λάρισας): «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και το αποτέλεσμα μας αδικεί. Πρεσάραμε πάρα πολύ, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς πιστεύουμε πολύ σε αυτή την ομάδα και θα δουλέψουμε τις ημέρες που έχουμε μπροστά μας, για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στην πρεμιέρα. Δεν με προβλημάτισε κάτι ιδιαίτερα, δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα και προσωπικά θεωρώ πως η ομάδα πήγε καλά. Το πέναλτι για μένα δεν ήταν πέναλτι, αλλά στην Ελλάδα, όλα δίνονται. Δεν πειράζει όμως, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας»

Ράτκο Ντόστανιτς (Α.Ο.Τρικάλων): «Ένα πολύ καλό φιλικό για εμάς και για την ομάδα του Απόλλωνα. Μια ομάδα πάρα πολύ καλή, είδαμε πού βρισκόμαστε, είδαμε ότι είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Γενικά είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες, το αποτέλεσμα είναι γι’ αυτούς, δεν είναι για μένα. Και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα παιδιά βγάζουν πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Ακόμη χρειάζεται δουλειά, διότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass