Με δουλειά θέλει να βελτιώσει τις αδυναμίες της ΑΕΛ

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 22:12

Λάτρης της σκληρής δουλειάς ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα και κρατώντας χαμηλούς τόνους, θέλει να βελτιώσει τις αδυναμίες που εντόπισε, ώστε η ομάδα να παρουσιάσει ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Super League.


Καθημερινά λοιπόν προσπαθεί στις προπονήσεις να περάσει τη δική του φιλοσοφία, ώστε να αφομοιώσουν οι παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού που σκέφτεται ο ίδιος και να παρουσιάσει η ομάδα μια καλύτερη εικόνα στους αγώνες που ακολουθούν.
Αν και αμυντικός στη λαμπρή ποδοσφαιρική του καριέρα, ο ιταλός τεχνικός επιθυμεί η ομάδα του να είναι δυνατή και στο επιθετικό κομμάτι, αξιοποιώντας στον καλύτερο δυνατό βαθμό τις ευκαιρίες που δίνονται στη διάρκεια του παιχνιδιού.
Τα συστήματα που θέλει να παίζει κυρίως η ομάδα είναι το 3-5-2 και το 4-2-3-1.
Αν θα εφαρμόζεται το πρώτο, εξαρτάται από τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μόρα, του οποίου η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση ενός παιχνιδιού και με το πάθος του παρασύρει όλους τους συμπαίκτες του.
Όσον αφορά στο δεύτερο, εξαρτάται και από τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, διότι πολλές φορές τα συστήματα πάνε περίπατο αν δεν υπάρχει πάθος, αγωνιστική πειθαρχία και καθαρό μυαλό.
Η κατάφορη αδικία που έγινε ελέω διαιτησίας στον αγώνα με την Ξάνθη έχει «πεισμώσει τους «βυσσινί», που προετοιμάζονται εντατικά για την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία, στις 20 Οκτωβρίου, όπου η νίκη θα είναι μονόδρομος.

 

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΉ
Κατά τα άλλα ο κ. Φέστα προτίμησε όλο αυτό το διάστημα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τακτική στη διάρκεια των προπονήσεων και να μην διεξαχθεί κάποιο φιλικό παιχνίδι, γιατί ήδη υπάρχουν απουσίες ενόψει της αναμέτρησης με τη Λαμία και θα ήταν επιπλέον πρόβλημα ένας τραυματισμός σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.
Έψαχνε λοιπόν χρόνο για να αντιληφτούν καλύτερα οι παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού και ουσιαστικά του δίνεται η ευκαιρία για μίνι προετοιμασία, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής.

 

ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ο κ. Φέστα ήδη αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα, διότι η ΑΕΛ καλείται στη συνέχεια να παίζει κάθε Σάββατο, στα πέντε επόμενα παιχνίδια.
Αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Λαμία στο AEL FC ARENA, στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:30.
Θα ακολουθήσει πάλι παιχνίδι στη Λάρισα με τον ΟΦΗ, ενώ μετά η ΑΕΛ θα αγωνιστεί με τον Λεβαδειακό στη Λειβαδιά, θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα ταξιδέψει στην Τρίπολη, για την αναμέτρηση με τον Αστέρα. Παιχνίδια όπου έχει τις δυνατότητες να πάρει βαθμούς και να κάνει μια καλή συγκομιδή, ανεβαίνοντας σημαντικά στον βαθμολογικό πίνακα και να βλέπει με αισιοδοξία τη φετινή χρονιά.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ Κ-17 ΜΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League αντιμετωπίζει σήμερα στο στάδιο Αλκαζάρ, η ομάδα Κ-17 της ΑΕΛ.
Το παιχνίδι διεξάγεται στο πλαίσιο της 6ης ημέρας και θα ξεκινήσει στις 14:00, και οι «βυσσινί» του Κώστα Ταξιάρχη έχουν ως στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα και να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λαρισαίοι ρέφερι Αδάμος Κουκούλης, Δημήτρης Κοτούμπας, Μιλτιάδης Μπουρονίκος και παρατηρητής διαιτησίας ο Αλέξανδρος Κόκκαλης(Τρικάλων).

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass