Πρόκριση στην παράταση για τον Ερμή Αγιάς

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΓΣΦ ΜΕ 74-83 (65-65 κ.α.) - ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΦΑΙΑΚΑΣ - ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΕΤΟΝΟΣ ΡΙΧΑΡΝΤΣ ΚΟΥΚΣΙΚΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 21:08

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ εξασφάλισε χθες ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος επικράτησε στα Φάρσαλα του μαχητικού Γυμναστικού με 74-83 στην παράταση (65-65 κ.α.).

Ήταν μία δύσκολη πρόκριση για την ομάδα του Στέφανου Πέρκου, η οποία στη συνέχεια του θεσμού θα αντιμετωπίσει στην Κέρκυρα το προσεχές Σάββατο τον τοπικό Φαίακα.
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Κόμματο και Νταλό, ενώ σε ό,τι αφορά στην ομάδα των Φαρσάλων έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Ο Ερμής ξεκίνησε το παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διατήρησε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (11-16).
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν το ίδιο καλή για τους φιλοξενούμενους. Η άμυνα ζώνης του Γυμναστικού μπέρδεψε τον Ερμή, ο οποίος δεν είχε καλά ποσοστά ευστοχίας σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που σταδιακά ανέβαζαν ρυθμό.
Με ένα επιμέρους 5-2 τα Φάρσαλα μείωσαν σε 16-18 (στο 13’), ενώ στη συνέχεια με ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 πέρασαν πήραν διαφορά στο σκορ με 27-18 (στο 16’). Η μεγαλύτερη διαφορά για την ομάδα των Φαρσάλων καταγράφηκε στο 17’ (30-19) μετά το τρίποντο του Αναγνωστόπουλου. Ο Ερμής κατάφερε να μειώσει σε 37-33 στο 19’ με τους Σπυρόπουλο και Τζόλο για να λήξει το ημίχρονο με 39-33.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ (50-41 στο 25’), ωστόσο κάπου εκεί οι Τριανταφύλλου και Τσιαμπαλής με δύο τρίποντα και ο Τζόλος με γκολ φάουλ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (50-50 στο 28’). Τα Φάρσαλα με ένα σερί 5-0 έφτασαν στο 55-50 για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με 55-52. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΓΣ Φαρσάλων έχασε τον Δέσπο που αποβλήθηκε μετά από ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Τριανταφύλλου για τον Ερμή ο οποίος ισοφάρισε σε 55-55. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε από τον Αναγνωστόπουλο (58-55), ενώ ο Συνετός με ένα λέι-απ στη συνέχεια έγραψε το 60-55 (στο 32’).
Τα αμέσως επόμενα λεπτά ανήκουν στον Ερμή Αγιάς που βρίσκει λύσεις στην επίθεση και με ένα επιμέρους 7-1 περνά οριακά μπροστά στο σκορ (61-62 στο 37’).
Χαιρετίδης και Λεπενιώτης δίνουν ξανά το προβάδισμα στα Φάρσαλα (65-62), αλλά ο Τσούμας με ένα καθοριστικό τρίποντο φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (65-65 στο 39’). Ο Αναγνωστόπουλος χάνει τρίποντο, ο Τζόλος στα 4’’ πριν το τέλος κάνει βήματα και η κατοχή πάει στον Γυμναστικό, όμως ο Λεπενιώτης κάνει λάθος και η μπάλα περνά εκ νέου στον Ερμή Αγιάς. Ο Σπυρόπουλος στα 2’’ πριν το τέλος επιχειρεί τρίποντο αλλά είναι άστοχος και το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση.
Ο Σπυρόπουλος με γκολ φάουλ δίνει εκ νέου το προβάδισμα στον Ερμή (65-68), ενώ ο Τσιαμπαλής με ένα ακόμα χαρακτηριστικό τρίποντο στο 42’ γράφει το 67-71. Ο ΓΣ Φαρσάλων σε εκείνο το σημείο χάνει τον Αναγνωστόπουλο που αποβάλλεται με πέντε φάουλ.
Ο Τόζιος με ένα δίποντο και ένα τρίποντο ανεβάζει τη διαφορά στο +9 για τον Ερμή (67-76 στο 43’), όμως οι Φιλιππόπουλος και Τσόγκας μειώνουν σε 71-76, ενώ ο Συνετός από τα 6.75 γράψει το 74-77, 1’30’’ πριν το τέλος.
Ο Τριανταφύλλου είναι εύστοχος στο τρίποντο και δίνει αέρα 7 πόντων στον Ερμή (74-81), ο Λεπενιώτης αστοχεί σε τρίποντο (44’’ πριν το τέλος) και ο Τριανταφύλλου με δύο εύστοχες βολές διαμορφώνει το τελικό 74-83, σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση για την ομάδα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έχασαν από έναν παίκτη και συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι τον Τοπουζλιδη και οι φιλοξενούμενοι τον Τσιλούλη οι οποίοι αποβλήθηκαν επειδή διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους.
ΦΑΡΣΑΛΑ (Φόρος): Λεπενιώτης 15 (1), Χαιρετίδης 8, Αλεξόπουλος 3, Λιούπης, Αναγνωστόπουλος 17 (4), Τσιώγκας 11 (1), Συνετός 10 (1), Τοπουζίδης, Λούτας, Φιλιππόπουλος 7, Φαρμάκης, Δέσπος 3.
ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Πέρκος): Τόζιος 17 (1), Τσιαμπαλής 11 (3), Μηλιώνης, Τσιλούλης, Σπυρόπουλος 18 (1), Τζόλος 10, Βρεττάς, Νταλός 3 (1), Τριανταφύλλου 12 (2), Τσιούλκας, Τσούμας 3 (1), Λόλας 9.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ (3η αγωνιστική)
Φίλιππος Βέροιας – Καβάλα
Ανατόλια – Καστοριά
Ιωνικός Νικαίας – Ιπποκράτης Κω
Φαίακας Κέρκυρας – Ερμής Αγιάς
Τρίτωνας – Απόλλωνας Πατρών
Παγκράτι – Ψυχικό
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Ηρακλής
Κόροιβος Αμαλιάδας – Καρδίτσα

 

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΚΣΙΚΣ
Ο πρώην διεθνής Λετονός Ρίχαρντς Κούκσικς είναι ο παίκτης που θα ενισχύσει την ομάδα του Ερμή Αγιάς.
Ο 30χρονος ύψους 1.98 φόργουορντ, είναι απόφοιτος της Αριζόνα και ξεκίνησε την καριέρα του στη Βαλένθια, για να συνεχίσει σε Λαγκούν Άρο, Μπουντιβέλνικ, Ρίγα, Γιεκάμπιλς, Άβτοντορ, Νίζνι, Πιτέστι, Βαρέζε, Βέντσπιλς, Ναντ, Νεβέζις, Πέζαρο και Εβρέ, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ουκρανίας το 2013 με την Μπουντιβέλνικ. Έχει παίξει στην Ευρωλίγκα, με τη Νίζνι, έχει περάσει από όλες τις εθνικές της Λετονίας και έχει αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ του 2011 και του 2013.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass