ΕΑΛ: 50 χρόνια αθλητικής πορείας

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2018 21:14
1968: Πρώτη εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ της ΕΑΛ  Γ. Ναούμ, Γ. Ρεμπάκης, Αλ. Μπρουζιώτης, Αρ. Παπουτσής, Δ. Τσουγένης, Θ. Χαρισούλης, Μ. Παπαϊωάννου, Β. Χονδροδήμος, Ορ. Μηλιώνης, Σ. Γρηγορίου, Αν. Τσουγένης, Δ. Μηλιώνης, Κ. Ψύλλας 1968: Πρώτη εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ της ΕΑΛ Γ. Ναούμ, Γ. Ρεμπάκης, Αλ. Μπρουζιώτης, Αρ. Παπουτσής, Δ. Τσουγένης, Θ. Χαρισούλης, Μ. Παπαϊωάννου, Β. Χονδροδήμος, Ορ. Μηλιώνης, Σ. Γρηγορίου, Αν. Τσουγένης, Δ. Μηλιώνης, Κ. Ψύλλας

Σαν σήμερα ιδρύθηκε το ιστορικό σωματείο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Λάρισας (ΕΑΛ) και ο πρόεδρος Σπύρος Μπαρμπούτης γράφει:


«Η ΕΑΛ ιδρύθηκε το 1968, και από τότε έδωσε δείγματα ενός δυναμικού και ζωντανού αθλητικού οργανισμού. Μια εποχή, μολονότι η αριθμητική απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη, ήταν αφάνταστα διαφορετική η κοινωνία και η ζωή.
1968, μια χρονιά που υπήρξε ο Μάης του ‘68, η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, η αποκάλυψη του πρώτου μέρους του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ και στην πόλη μας να γίνονται αγώνες στο Ανοιχτό Γυμναστήριο (4ο Λύκειο) και με διαχωριστικές γραμμές να σημειώνονται με ασβέστη!!
Η ΕΑΛ αποτέλεσε και αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημαντικό κομμάτι των αθλητικών πραγμάτων της πόλης μας.
Ανταποκρίθηκε στην αποστολή της, πρόσφερε και προσφέρει στη λαρισινή κοινωνία, δημιουργώντας μια παράδοση στα αθλητικά δρώμενα της Λάρισας.
Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια και σήμερα στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της, η ΕΑΛ έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να χαρούν την άθληση, ατομική και ομαδική με την καθοδήγηση υπεύθυνων προπονητών και να μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους συναθλητές τους και στις δυσκολίες των αγώνων να σφυρηλατούν τους χαρακτήρες τους.
Εκατοντάδες οι αθλητές και αθλήτριες που φόρεσαν τη φανέλα σ’ αυτά τα χρόνια, διακρίνονται σήμερα στον τομέα της επαγγελματικής ενασχόλησης. Συναντούμε σήμερα πολλούς από αυτούς επιτυχημένους καθηγητές, επιχειρηματίες, εμπόρους, γιατρούς, δικηγόρους, υπαλλήλους τραπεζών, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθηγητές Πανεπιστημίου, αρχηγό πολιτικού κόμματος, υπουργό!!!
Επίσης μπορούμε να αναφερθούμε και σε ιδρυτικά μέλη της ΕΑΛ (το 1968) που ασχολήθηκαν με τα κοινά στην πορεία της ζωής τους. Έτσι υπήρξε Αντιπρόεδρος της Βουλής (Ν. Κατσαρός), Υπουργός (Γ. Σουφλιάς), Νομαρχιακός Σύμβουλος (Δ. Παγώνης), Δημοτικός Σύμβουλος (Μ. Λαγαριάς) και Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (Σ. Μπαρμπούτης).
Οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΕΑΛ με την παρουσία τους στους αγωνιστικούς χώρους, τιμούν τον Σύλλογό τους και τη Λάρισα γενικότερα και γίνονται οι μεγάλοι πρεσβευτές της στον πανελλήνιο και παγκόσμιο αθλητικό χώρο.
Από τα τμήματα υποδομής της ΕΑΛ έχουν ανιχνευτεί, αξιοποιηθεί και προωθηθεί αρκετά ταλέντα με αξιόλογη σταδιοδρομία στην ΕΑΛ αλλά και σε ομάδες όλης της Ελλάδας με πολλές συμμετοχές στα εθνικά συγκροτήματα.
Αποτελούν και οι διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών της ΕΑΛ μια ακόμα προσφορά στη νεολαία της Λάρισας. Μια προσφορά της ΕΑΛ υπεύθυνη για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών/τριών του Συλλόγου με βάση τις αρχές του αθλητικού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Διοικούντες και αθλητές της ΕΑΛ κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων της ζωής της έζησαν στιγμές επιτυχιών αλλά και απογοητεύσεων που δεν τους αποθάρρυναν και σήμερα ο Σύλλογος συνεχίζει να κάνει αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός σ’ όλα τα τμήματά του.
Μπορεί να μην μπορούμε να κατανοήσουμε και να μετρήσουμε σωστά το μέγεθος της προσφοράς της ΕΑΛ στη Λάρισα σ’ όλη τη διαδρομή της αλλά είναι βέβαιο ότι είναι πολύ μεγάλη.
Μια εφημερίδα των Αθηνών έγραφε σ’ ένα σχόλιο: «Η ΕΑΛ είναι σωματείο που ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια και ανέβηκε στην Α’ Εθνική κιόλας. Αυτό είναι λογικά αδύνατο, άρα κάτι ωραίο συμβαίνει εκεί πέρα».
Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της ΕΑΛ, στόχοι της ήταν και σήμερα είναι:
• Ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού
• Κοινωνική προσφορά στη νεολαία μας
• Αξιοποίηση των ταλέντων αθλητών - αθλήτριών στον πρωταθλητισμό
Πέντε τμήματα διατηρεί εν ενεργεία η ΕΑΛ α) βόλεϊ γυναικών, β) βόλεϊ ανδρών, γ) μπάσκετ, δ) στίβος, ε) πάλη (παλαιότερα είχε αναπτύξει και τμήματα κολύμβησης και πιγκ -πογκ).
Όλα τα τμήματα έχουν πετύχει πανελλήνιες διακρίσεις και αθλητές/τριες έχουν αγωνιστεί με τα εθνικά συγκροτήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass