ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ

Η στιγμή που η μπασκετική Λάρισα περίμενε έφτασε

Ι. Κατέρης: «Τη Δευτέρα τελειώνει και τυπικά η διαδικασία της μετονομασίας» *Στο τεχνικό τιμ ο Χρ. Ζαχαρέλης *Μεταγραφικά: Στο «στόχαστρο» και δύο εν ενεργεία διεθνείς

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 8:10

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανίδρυση του ιστορικού Γυμναστικού έφτασε. Αύριο Δευτέρα στην προγραμματισμένη Γ.Σ. του Φοίνικα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μετονομασίας και ο πάλαι ποτέ κραταιός ΓΣΛ θα λάβει σάρκα και οστά. Η στιγμή που η μπασκετική Λάρισα περίμενε έφτασε. Μια στιγμή ιστορική, που αφενός σηματοδοτεί το τέλος της ανυποληψίας του λαρισινού μπάσκετ τόσο σε συλλογικό επίπεδο (υπάρχουν απλά δύο ομάδες στη Β’ Εθνική) όσο και σε ατομικό (κανένας παίκτης λαρισινού συλλόγου δεν έχει κληθεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε Εθνική ομάδα) και αφετέρου την επιστροφή στο προσκήνιο, της ομάδας σύμβολο για όλη την πόλη, που μαζί της μεγάλωσαν γενιές Λαρισαίων, με απώτερο σκοπό να ανακτήσει η μπασκετική Λάρισα τη χαμένη της αίγλη και να επιστρέψει στη θέση που της αρμόζει.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Κατέρη μας δήλωσε:

«Τη Δευτέρα (σ.σ. αύριο) τελειώνουν και τυπικά όλες οι διαδικασίες της μετονομασίας με την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση. Από την Τρίτη θα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους παλαιμάχους αθλητές, στα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων και στους φίλους του ΓΣΛ να συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια. Ιδιαίτερα δε, οι παλαίμαχοι αθλητές της ομάδας πρέπει να πάρουν τη θέση που δικαιωματικά τους αξίζει, γιατί είναι κομμάτι- και ίσως το πιο σημαντικό- της ιστορίας του συλλόγου. Να στελεχώσουν διοικητικές και προπονητικές θέσεις ούτως ώστε να βοηθήσουν με την εμπειρία τους στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του ο ΓΣΛ ήταν ένα σωματείο ανοικτό προς όλους κι έτσι θα παραμείνει. Ο Γυμναστικός ανήκει στους Λαρισαίους» κατέληξε ο κ. Κατέρης, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βουτσιλάς συμπλήρωσε:

«Στη Γενική Συνέλευση θα τροποποιήσουμε το καταστατικό προσθέτοντας άρθρα προκειμένου στο μέλλον ουδεμία πιθανή συμφωνία, συγχώνευση ή μετονομασία του Γυμναστικού να μην επιτρέπεται. Ακόμα και σε περίπτωση που η ομάδα μας ανέλθει σε επαγγελματικές κατηγορίες το 51% θα ανήκει στα μέλη του ερασιτέχνη. Παράλληλα θα προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής παλαιμάχων του ΓΣΛ και παλαιών μελών του Ερασιτέχνη ΓΣΛ, που θα είναι το κυρίαρχο όργανο, το οποίο θα ελέγχει όλη την πορεία του συλλόγου, διοικητικά και οικονομικά, και θα ενημερώνει τα μέλη ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος».

ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ Ο ΧΡ. ΖΑΧΑΡΕΛΗΣ

Εν τω μεταξύ βοηθός του Μάριο Πρίμορατς στο τεχνικό τιμ του Γυμναστικού θα είναι ο Χρήστος Ζαχαρέλης. Ο Λαρισαίος τεχνικός γνωστός από τη θητεία του και σε πολλές ομάδες της πόλης, είχε αναλάβει φέτος μεσούσης της περιόδου τα ηνία των Τιτάνων Παλαμά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας την οποία οδήγησε στη σωτηρία. Στα αξιοσημείωτα ήταν η νίκη που πέτυχε επί του Αίαντα Ευόσμου που συνέβαλε στην παραμονή του Φοίνικα στην κατηγορία.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΝ ΕΝΕΓΡΕΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται τις επόμενες ημέρες άλλες 6-8 συνολικά ανανεώσεις και μεταγραφές. Ήδη έχει δρομολογηθεί και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση των ονομάτων δύο νεαρών ταλαντούχων παικτών από τη Λάρισα που έχουν επιλεγεί και εδώ και ένα μήνα περίπου προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μάριο Πρίμορατς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δύο από τις νέες μεταγραφές θα αφορούν παίκτες οι οποίοι είναι εν ενεργεία διεθνείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass