ΠΕΝΘΕΙ ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έσβησε» ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 8:00

 

 

Μέρα οδύνης για τη μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης και την αθλητική Καρδίτσα, καθώς ένα εκλεκτό μέλος της έφυγε από κοντά της.

 Ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος μετά από σκληρή και άνιση μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών αφήνοντας πίσω του αβάσταχτη θλίψη καταρχήν στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και σ’ όλη την κοινότητα της Αναγέννησης.

Ήταν ένα αγαπητό παιδί σε όλη την Καρδίτσα, πήρε μεταγραφή από τον Ερμή Μαυραχάδων το 1986 και κατάφερε με τη διαδρομή του στο χώρο του ποδοσφαίρου να διαφημίσει και να προβάλει την πόλη σε όλη την Ελλάδα.

 Μετά την καταπληκτική χρονιά που έκανε το 1987, προκάλεσε το ενδιαφέρον του τότε μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Γιώργου Κοσκωτά κι έτσι τον χειμώνα του ‘88 πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο όπου έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

 Οι εξελίξεις με το σκάνδαλο Κοσκωτά τον απομάκρυναν από τον Ολυμπιακό για να καταλήξει στην Ξάνθη το καλοκαίρι όπου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 34 γκολ.

Η μεγαλύτερη στιγμή όταν φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στις 20 Σεπτεμβρίου του 1989 σε φιλικό αγώνα στη Γιουγκοσλαβία.

Πήρε μεταγραφή για τον Ιωνικό το 1990 όπου έπαιξε μέχρι το 1992 για να επιστρέψει στην Αναγέννηση και να πάρει μέρος βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην καταπληκτική και αλησμόνητη χρονιά του 1993 όταν η ομάδα διεκδίκησε την άνοδο στην Α’ Εθνική και κατέρριψε τα ρεκόρ όλων των εποχών στην προσέλευση των φιλάθλων...

 Και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση (αγωνίστηκε για λίγο στον Ηρακλή Σοφάδων και στον Ερμή Μαυραχάδων στο τέλος) ήταν θιασώτης σε κάθε προσπάθεια της Αναγέννησης και ευτύχησε να δει τον γιό του Παναγιώτη να ενσωματώνεται στο ρόστερ της αγαπημένης του ομάδας...

 Η διοίκηση των κιτρινόμαυρων πληροφορούμενη την είδηση του θανάτου του Αχιλλέα Αδαμόπουλου εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως αποφάσισε ομόφωνα ν’ αφιερώσει τη φετινή σωτηρία της ομάδας στον Αχιλλέα Αδαμόπουλο που καταλαμβάνει πλέον μια περίοπτη θέση στο πάνθεον των αθάνατων θρύλων της Αναγέννησης...

Χ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass