Θέμα αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων θέτει η ΕΠΣΛ

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Γ’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2018 22:09

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Στην αναδιάρθρωση των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και στην αλλαγή της δομής των κατηγοριών από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν (2018-19) προσανατολίζεται η Διοίκηση της ΕΠΣΛ. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να καταθέσουν τα σωματεία τις προτάσεις τους και να αποφασίσουν εάν θέλουν να γίνουν αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατούν δύο βασικά σενάρια (ωστόσο δεν αποκλείεται τα σενάρια να αυξηθούν αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για να κατατεθούν προτάσεις απ’ όλους τους συμβούλους). Το πρώτο αφορά στη μείωση των κατηγοριών από τέσσερις σε τρεις και η άλλη στο να παραμείνουν ως έχουν οι κατηγορίες, δηλαδή τέσσερις, αλλά με αλλαγές στον αριθμό των ομίλων και των ομάδων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης τάσσεται υπέρ της μείωσης των τοπικών κατηγοριών από τέσσερις σε τρεις με κατάργηση της Γ’ ΕΠΣΛ. Η Α’ ΕΠΣΛ θα παραμείνει ως έχει, στην Α1 θα συγκροτηθούν δύο όμιλοι των 16 ομάδων και οι υπόλοιπες ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους στη Β’ ΕΠΣΛ. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Μπουχλαριώτη «θα πρέπει από κάτω προς τα πάνω οι κατηγορίες να έχουν περισσότερους ομίλους, γιατί έτσι μειώνονται οι μετακινήσεις των ομάδων και τα έξοδα των παραγόντων και παράλληλα αποκτούν τοπικιστικό χαρακτήρα τα πρωταθλήματα, άρα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον».
Το άλλο σενάριο με τις τέσσερις κατηγορίες έχει ως εξής: Στην Α’ και την Α1 ΕΠΣΛ να μειωθούν οι ομάδες σε 14, στη Β’ ΕΠΣΛ να μειωθούν οι όμιλοι από τρεις σε δύο και στη Γ’ ΕΠΣΛ στην οποία θα μετέχουν οι υπόλοιπες ομάδες να αυξηθούν οι όμιλοι από τρεις σε τέσσερις.
Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν και άλλες προτάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, ενώ χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική η έκτακτη Γ.Σ. της 21ης Ιουνίου προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση. Επίσης συζήτηση για λήψη αποφάσεων θα γίνει και για τα πλέι οφ και πλέι άουτ και ειδικότερα για το αν θέλουν τα σωματεία την κατάργησή τους ή όχι, ή κάποια επιμέρους τροποποίηση.
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονισθεί ότι όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης, για να ισχύσουν οι όποιες αλλαγές στις τοπικές κατηγορίες από την αμέσως επόμενη σεζόν 2018-19 χρειάζεται απόφαση γενικής συνέλευσης και όχι απλά απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου. Εάν οι αλλαγές αφορούσαν τη μεθεπόμενη σεζόν 2019-20 τότε θα μπορούσε από μόνο του το Δ.Σ. να προχωρήσει σε οποιαδήποτε λήψη απόφασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass