ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ζωηρό κλίμα και υψηλοί τόνοι στη Γ.Σ. της ΕΠΟ

*Γ. Γκιρτζίκης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βγήκε πιο δυνατό μέσα από τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης»

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 8:52

Ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση με 134 ψήφους υπέρ, 17 κατά (μεταξύ άλλων από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΕΠΣ Ηλείας και ΕΠΣ Σάμου), και 9 «παρών» (μεταξύ άλλων από τις ΕΠΣ Αρτας και Ηρακλείου). Παράλληλα, αρκετές ήταν και οι απουσίες, με τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Βέροια, Εργοτέλη, Ξάνθη, Καλλονή, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα και ΕΠΣ Ξάνθης να μην βρίσκονται στη Γενική Συνέλευση. Αντίστοιχα ο (ενοποιημένος και αναθεωρημένος) ισολογισμός της περιόδου 1/1/2014-31/12/2014 εγκρίθηκε με ψήφους 147 «ναι» στο σύνολο, 6 «ναι» με εξαίρεση κάποιων κωδικών, 2 «όχι» και 6 «παρών», ενώ ο προϋπολογισμός της περιόδου 1/1/2016-31/12/2016 εγκρίθηκε με ψήφους 153 «ναι» και 6 «παρών».

Οι τόνοι, πάντως, ήταν υψηλοί στη διάρκεια της Συνέλευσης και η κριτική διάθεση έντονη, από αρκετές πλευρές, ενώ δεν έλειψαν τα επικριτικά σχόλια για την τοποθέτηση Τσαχειλίδη στην ΚΕΔ.

«Γιώργο Γκιρτζίκη πρέπει να σταματήσεις το bullying, τις διώξεις, τον εκφοβισμό, την εκβίαση και την έμμεση δωροληψία. Μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα, αν δεν είστε αγκιστρωμένοι εκεί που ήταν οι προηγούμενοι» είπε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, εξανέστη για την αποζημίωση που έλαβε ο Κλάουντιο Ρανιέρι, προκειμένου να λύσει τη συνεργασία του και να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα, θεωρεί επίσης υπερβολική την αμοιβή του Χιού Ντάλας και εξέφρασε την απορία του για τη στάση πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου, αναφερόμενος στον Αχιλλέα Μπέο και τον «γνωστό Αλέκο», όπως τον αποκάλεσε.

«Εγώ έχω δικαστήρια με τον Μπέο εδώ και 5 χρόνια γιατί αποκάλυψα τότε ότι ήταν σε 25 φακέλους από τους 45 της UEFA. Με τον Αλέκο, τον γνωστό Αλέκο, τον... "μοντελοπνίχτη", είμαι στα δικαστήρια. Εκεί φτάσαμε το ποδόσφαιρο, να θέλουν να ρίξουν την ΕΠΟ αυτοί. Ζούμε την εποχή της απόλυτης κωλοτούμπας» είπε.

Στο ίδιο... μήκος κύματος με τον κ. Χατζηαποστόλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης. Δεν θα έπρεπε ένα πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας να ασχοληθεί; Πότε θα ασχοληθεί; Σε 7-8 χρόνια που θα έχουμε αμετάκλητες αποφάσεις; Αδυνατώ να παρακολουθήσω την απραξία του Δ.Σ. Είναι συνειδητή υποβάθμιση του ποδοσφαίρου».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, εστίασε στα «ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν από το 2011. Διαπράττονται κακουργήματα και κάποιοι προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ατελείωτο το κατάντημα στη λειτουργία της ΕΠΟ και των Επιτροπών της. Επιλεκτική ευαισθησία από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Χθες ορίστηκε νέα ΚΕΔ, που αμέσως δημιούργησε ζητήματα αναξιοπιστίας. Τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα».

Την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο οποίος τόνισε πως «υπάρχει νέος αθλητικός νόμος και δεν έχετε εναρμονιστεί. Πότε θα το κάνετε; Στον πειθαρχικό κώδικα είναι δική σας πατέντα η διάταξη για τα χειραγωγημένα και τους τρεις ποδοσφαιριστές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΠΣ Θεσσαλίας κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, που θα εκδικαστούν την προσεχή Δευτέρα.

Γ. ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, δήλωσε ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο βγήκε πιο δυνατό μέσα από τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και απέδειξε στην πράξη ότι έχει την ικανότητα αυτοδιαχείρισης των θεμάτων και των προβλημάτων, απέναντι στα οποία κανείς δεν κλείνει τα μάτια του. Προχωράμε μπροστά».

Στη συνέχεια ο κ. Γκιρτζίκης αναφέρθηκε στις παρατηρήσεις, την κριτική που ασκήθηκε και στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας. «Οι Ενώσεις, η συμπαράσταση των οποίων θα έλεγα ότι ήταν καθολική, μας έδωσαν τη δύναμη για να μπορούμε να προχωράμε καλύτερα. Είναι χρήσιμα όλα όσα ακούστηκαν. Εμείς θα τα λάβουμε όλα σοβαρά υπόψη μας. Τους ακούσαμε όλους με προσοχή. Η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση νομίζω ήταν από τις καλύτερες από πλευράς συμπεριφοράς και προέκυψε μια ομοψυχία στην κατεύθυνση ότι το ποδόσφαιρο μάς θέλει ενωμένους για να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε επίσης στα τέσσερα μεγάλα στοιχήματα, όπως τα χαρακτήρισε: την Εθνική ομάδα, την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, το θεσμικό πλαίσιο για βία - χειραγωγημένους αγώνες και τα οικονομικά.

Για το θέμα της βίας είπε ότι «με το νέο θεσμικό πλαίσιο, πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ισχυρότεροι στη μάχη κατά της γηπεδικής βίας», ενώ για τους χειραγωγημένους αγώνες υπογράμμισε πως «με το νέο καταστατικό έχουμε πλέον εντάξει στο θεσμικό μας οπλοστάσιο Επιτροπή Δεοντολογίας και Κανονισμό Δεοντολογίας και εξειδικευμένα επιλαμβάνεται επ' αυτών των θεμάτων». Ο κ. Γκιρτζίκης αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της ΕΠΟ με την εταιρεία Sportradar, στα οικονομικά της Ομοσπονδίας λέγοντας ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να εξορθολογήσει τη λειτουργία της και να την προσαρμόσει στην πραγματικότητα, ενώ στον επίλογο της τοποθέτησής του δήλωσε ότι οι περισσότερες από τις βολές που δέχεται η ΕΠΟ είναι άδικες, από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και δεν το αγαπούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass