ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Δ. ΤΕΜΠΩΝ ΠΡΟΜΗΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΩΝ» ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ

Eνας αγώνας με συμβολικό χαρακτήρα

• Τη φανέλα με το νούμερο 10 έδωσαν στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό σε ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών του στην ανακαίνιση του γηπέδου

Δημοσίευση: 07 Απρ 2018 22:27

Τηρώντας το ποδοσφαιρικό έθιμο της Μ. Παρασκευής, οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Λάρισας έδωσαν χθες φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του Δήμου Τεμπών στο ανακαινισμένο γήπεδο Φιλιππούπολης.

Ήταν ένας ανεπίσημος αγώνας εγκαινίων, καθώς όλοι στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι της 22ας Απριλίου με την Παναχαϊκή, στο οποίο ο Απόλλωνας αναμένεται να επιστρέψει οριστικά στη φυσική του έδρα. Παράλληλα η χθεσινή φιλική αναμέτρηση είχε έναν ακόμα σκοπό. Οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα τίμησαν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό για την καθοριστική συμβολή του στην αναμόρφωση του γηπέδου Φιλιππούπολης.
Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο επικεφαλής των Παλαιμάχων των «κυανολεύκων» Απόστολος Φωτάκης, έδωσε στον κ. Αγοραστό τη φανέλα με το νούμερο 10, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του τελευταίου στην ανακαίνιση του γηπέδου. Τον κ. Αγοραστό συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Ζάχος και ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης.
«Καλέσαμε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, όχι μόνο ως άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως γιατί στηρίζει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Είναι πάντα κοντά στις ομάδες και ειδικά στον Απόλλωνα. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν τα εύσημα για την αναμόρφωση του γηπέδου της Φιλιππούπολης που φέρει τη δική του σφραγίδα. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά που έχει προσφέρει στη συνοικία μας είναι να του δώσουμε τη φανέλα των παλαιμάχων και να του ευχηθούμε να είναι χρόνια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για να στηρίζει τον αθλητισμό και τις ομάδες» είπε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φωτάκης, ενώ από την πλευρά των Παλαιμάχων του Δήμου Τεμπών ο πρόεδρος Μιχάλης Ρούπας επισήμανε τα εξής:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παλαίμαχους του Απόλλωνα για την πρόσκληση που μας έκαναν. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε, τρόπον τινά, αυτό το στολίδι της Φιλιππούπολης, που δείχνει την ευαισθησία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού για τον αθλητισμό. Θέλω επί τη ευκαιρία να σας θυμίσω και κάτι ακόμα, ότι το 1972 σ’ αυτό εδώ το γήπεδο, είχα παίξει στον αγώνα μπαράζ για άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική μεταξύ του Πυργετού και του Αρμενίου».

 

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα παλαιμάχων του Απόλλωνα με 2-1 μετά από ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν σχετικά νωρίς με τον Ε. Κολλάτο, όμως απάντησε γρήγορα ο Αργυρακούλης που ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στη συνέχεια ο Τσαπατόρης διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ένα δοκάρι στην επανάληψη είχε ο Τσώτσος για τους «κυανόλευκους».

 

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ο χθεσινός αγώνας είχε και τρίτο ημίχρονο στου Κολομητρούση, παρουσία του μεγαλομετόχου του Απόλλωνα Λάρισας, Παναγιώτη Μαντζανά. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Απόλλων κέντρισε το ενδιαφέρον της παρέας με όσα είπε σχετικά με την ομάδα. Αξιοσημείωτες ήταν ορισμένες ατάκες:
«Ο Απόλλωνας θα επενδύσει στους Λαρισαίους ποδοσφαιριστές. Τη νέα χρονιά θα κρατήσουμε τον βασικό κορμό και θα επανδρώσουμε την ομάδα με παιδιά της Λάρισας, ταλαντούχους παίκτες που θα τους δώσουμε κίνητρα».
«Ο Τσιλούλης οδεύει προς Πανιώνιο. Αν και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τον Άρη, όλα δείχνουν ότι πάει στον Πανιώνιο».
«Έχουμε προτάσεις από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τους Παϊτέρη και Αγρόδημο».
«Μία εκκρεμότητα υπάρχει με τον Τζάνη σχετικά με την αδειοδότηση, την οποία θα τακτοποιήσουμε την προσεχή Τρίτη, ούτως ώστε να μην μπούμε σε διαδικασία επιτήρησης, αλλά και να αποφύγουμε την αφαίρεση 3 βαθμών».
«Μία δόση μάς έμεινε προς τον Σάκη Θεοδοσιάδη που θα καταβάλουμε προς το τέλος του μηνός».
«Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην Κ20. Έχουμε κάνει ήδη τρεις επαγγελματίες και θα κάνουμε άλλους δύο, μεταξύ των οποίων ο Βαγενάς ο οποίος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Αυτοί οι νέοι παίκτες θα αποτελέσουν βαρόμετρο τη νέα σεζόν για μας».
«Υπάρχει ένα σενάριο, ακραίο μεν, που μπορεί να οδηγήσει τον Απόλλωνα στη Super League. Θα δούμε».
«Όλα εντάξει με την αρμόδια επιτροπή για την έγκριση της αδειοδότησης του γηπέδου για τη διεξαγωγή αγώνων της Football League. Τα μέλη της επιτροπής προέβησαν στον προβλεπόμενο έλεγχο τη Μ. Πέμπτη και αναμένουμε το οριστικό ΟΚ. Κάποιες λεπτομέρειες με τις πόρτες του γηπέδου απομένουν οι οποίες θα διευθετηθούν αμέσως μετά το Πάσχα».
* * *
Σε ρόλο οργανωτή ο επικεφαλής των Παλαιμάχων του Απόλλωνα Λάρισας, Απόστολος Φωτάκης, ο οποίος ενόψει της 22ας Απριλίου, όπου οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κάνουν τα εγκαίνια του γηπέδου Φιλιππούπολης με την Παναχαϊκή, ανέλαβε να διευθετήσει το θέμα των επίσημων προσκεκλημένων (εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων της πόλης κ.λπ.).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπακαρός, Μπίζιος, Κολομητρούσης, Σκοτεινιώτης, Μάγγος, Μπεριτζάς, Φ. Πλίτσης, Αργυρακούλης, Τσαπατόρης, Φωτάκης, Αγγελής (Κανιάς, Θεοδώρου, Μπουρονίκος, Γκούρας, Μιχαλόπουλος, Αλεξούδης, Σδούγκας, Κανελιάς, Ντελόπουλος, Καραΐσκος, Αντωνίου, Κότσιος, Κιόρογλου, Καρβούνης, Νανούλης, Τσώτσος, Δ. Δρυστέλλας, Μπούρμπουλας, Μάρκος).
ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Αστ. Φουσίκας, Σολωμός, Ανδρέου, Σιώμος, Αργυρούλης, Ντίνας, Κακαγιάννης, Γουντσιώτης, Γεράσιμος, Ε. Κολλάτος (Αγγελής, Γεράσης, Τ. Μπιτσαράς, Γαζέτας, Τσέτσιλας, Κυρίτσης, Δαρδιώτης, Καρυώτης, Ρούπας).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass