ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕ 93-91

Nίκη γοήτρου για την ΑΕΛ

* ΧΡ. Χασανίδης: Την ικανότητα σαν ομάδα την είχαμε και την έχουμε *Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 16:17

Η ΑΕΛ πανηγύρισε χθες την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α2, την οποία πέτυχε επί του Εθνικού με 93-91 μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι. Ήταν μία νίκη γοήτρου για τους «βυσσινί» που επιβεβαίωσαν ότι η θέση στην οποία βρίσκονται δεν αντανακλά τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας. Φυσικά τα πολύ μεγάλα φετινά προβλήματα, κυρίως στον οικονομικό τομέα, δεν επέτρεψαν την ΑΕΛ να κάνει την πορεία που θα ήθελε. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Χρήστου Χασανίδη επαληθεύτηκαν. Ο τεχνικός της ΑΕΛ, είχε πει ότι δεν θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα με μόνο δύο νίκες και χθες οι «βυσσινί» το πίστεψαν, πάλεψαν και τα κατάφεραν.


Ο Σωτήρης Γκιουλέκας ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και εκ των κορυφαίων με 25 πόντους (3/6 τρ., 5ρ., 1ασ.), πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Καμάρας με 19 πόντους (1/1 τρ., 7 ρ., 2 κλ., 2 ασ.), όπως επίσης και ο Ναούμης με 17 πόντους (5/8 τρ., 1ρ., 2 ασ.).
Το ματς είχε εντυπωσιακό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο με τους πόντους να πέφτουν βροχή αφού οι άμυνες έδειχναν να μην υπάρχουν. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το 39-31 με το οποίο τέλειωσε το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ναούμη από πλευράς ΑΕΛ να δίνει πολύτιμες λύσεις από τα 6.75 με 5/5.
Η ΑΕΛ διατήρησε το προβάδισμα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως στο τρίτο η καλή εικόνα των «βυσσινί» άρχισε να χαλάει. Η κούραση και η νευρικότητα των γηπεδούχων, έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά στο σκορ με 74-70. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ματς πήγαινε στον πόντο. Η ΑΕΛ είχε το προβάδισμα στο σκορ στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα (92-89, 5’’ πριν το τέλος), όταν οι διαιτητές είδαν φάουλ του Καμάρα σε προσπάθεια αντιπάλου για τρίποντο. Μία απόφαση που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο των «βυσσινί». Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 92-91 (έχασαν τη μία από τις τρεις βολές) κι ενώ απέμεναν 4’’ πριν το τέλος. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Σαριμπαλίδη να κερδίζει φάουλ 3’’ πριν το τέλος. Ο παίκτης της ΑΕΛ ήταν εύστοχος στην πρώτη βολή γράφοντας το 93-91. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο γρήγορο τρίποντο όμως ήταν άστοχοι κι έτσι η ΑΕΛ σφράγισε τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 39-31, 58-54, 70-74, 93-91
ΑΕΛ (Χασανίδης): Βλαχούλης 8 (1), Σαριμπαλίδης 4 (1), Καμάρας 19 (1), Παπαχρήστος 8 (1), Κατσαρές, Ναούμης 17 (5), Κονδυλόπουλος 1, Γκιουλέκας25 (3), Τσιαβές 11, Φιλιππόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Συμεωνίδης): Πάντσιος 5 (1), Καρακωνσταντάκης 2, Μάρτζος 16 (3), Τσούτσος 8, Λαανέ 16 (4), Οικονομόπουλος 16 (2), Μαχαίρας 14, Δρόσος, Περσίδης 4.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Επεισόδια σημειώθηκαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Μερίδα φιλάθλων κινήθηκε προς τη φυσούνα εξόδου των φιλοξενουμένων και πέταξε έναν πλαστικό κάδο απορριμμάτων, τον οποίο παίκτης του Εθνικού ξαναπέταξε στην κερκίδα, με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν. Στη συνέχεια παίκτες του Εθνικού κινήθηκαν εναντίον κάποιων ατόμων μπροστά στον χώρο των αποδυτηρίων όπου σημειώθηκε ένταση. Παίκτες και παράγοντες της ΑΕΛ σε ρόλο πυροσβέστη προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και τελικά με την παρέμβαση της αστυνομίας η κατάσταση ηρέμησε.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡ. ΧΑΣΑΝΙΔΗ
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ, Χρήστος Χασανίδης, δήλωσε τα εξής:
«Όλο αυτόν τον καιρό που λέγαμε ότι προσπαθούμε, δεν το λέγαμε απλά για να το λέμε. Την ικανότητα σαν ομάδα την είχαμε και την έχουμε. Άλλα προβλήματα είναι αυτά που δεν επέτρεψαν να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε παιχνίδι στο έπακρο. Έφτασε πλέον η ώρα να είμαστε δυνατοί, συγκεντρωμένοι, ικανοί και τυχεροί. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, που βιώνουμε όλη τη χρονιά. Ευτυχώς κάποιες λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών σε κρίσιμα σημεία του αγώνα δεν μας στοίχησαν. Θέλω να ευχαριστήσουμε όσους ήρθαν και χειροκρότησαν την ομάδα και να καταδικάσουμε τα όσα έγιναν στο τέλος από μερίδα οπαδών που δεν χρειάζονταν να γίνουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass