ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟ 1979 ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική άνοδο για το Ελευθεραί

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2015 8:03

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Την άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγύρισε το Ελευθεραί. Η ομάδα του Βαγγέλη Κώτσιου επικράτησε στο χθεσινό αγώνα μπαράζ, που διεξήχθη στο γήπεδο Φιλιππούπολης, του Ροδιακού με 4-3 στα πέναλτι. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο έμπειρος τερματοφύλακας Μπακαρός που απέκρουσε το δεύτερο και το τρίτο πέναλτι του Ροδιακού, ενώ ο επιθετικός Καββαδίας σφράγισε τη μεγάλη επιτυχία για το Ελευθεραί ευστοχώντας στο τελευταίο και πιο καθοριστικό πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, το οποίο διατηρήθηκε και μετά το τέλος της ημίωρης παράτασης.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα του Ροδιακού, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα καταλαμβάνει την τρίτη θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσει την άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία σε περίπτωση που υπάρξει κενό ομάδας στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου (λόγω αδυναμίας δήλωσης συμμετοχής, συγχώνευσης κ.λπ.).

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής αναμέτρησης η μεγάλη παρουσία του κόσμου, που στην κυριολεξία γέμισε το γήπεδο Φιλιππούπολης (περί τους 500 φιλάθλους). Σ’ αυτό συνέβαλε και ο καιρός που απέτρεψε αρκετούς Λαρισαίους να εκδράμουν στις παραλίες.

ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και την προηγούμενη Κυριακή στη Νίκαια όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Αυτή τη φορά όμως ο αγώνας ήταν νοκ άουτ που σήμαινε ότι δεν υπήρχε περίπτωση ισοπαλίας.

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον καθώς μόλις στο 11ο λεπτό ο Απ. Καλέσης άνοιξε το σκορ για τον Ροδιακό. Ο επιθετικός των «μπιανκονέρι» αξιοποίησε μπαλιά-τρύπα του Τσόγκα, έφυγε από κανονική θέση και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα ωστόσο η τύχη τούς γύρισε την πλάτη. Δύο λεπτά μετά το γκολ ο Ζαφείρης ανετράπη εντός μεγάλης περιοχής από τον Αχ. Καλέση κερδίζοντας πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος αλλά έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Στο 17’ και πάλι ο Ζαφείρης μετά από σέντρα του Χρ. Μέκρα από πολύ κοντά αλλά υπό πίεση δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 18’ ένα σουτ του Καββαδία, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Κούρτης.

Στο 26’ ο Ρόκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ροδιακό, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Μπακαρό όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Στο 39’ ο Καββαδίας είχε μία συρτή σέντρα στο κάθετο δοκάρι για να φτάσουμε στο 44’ όταν ο «συνήθης» ύποπτος του Ελευθεραί με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γ. Μέκρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κούρτη και ισοφάρισε σε 1-1.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ροδιακό να χάνει σημαντικές ευκαιρίες και τον επιθετικό Σιαμέτη να γίνεται ο μοιραίος παίκτης.

Συγκεκριμένα στο 51’ ο Σιαμέτης βγήκε πολύ ωραία τετ α τετ από πλάγια δεξιά θέση όμως θέλησε να «κρεμάσει» τον Μπακαρό στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 70’ ο Γάλλος μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, επιχείρησε σέντρα σουτ για να διώξει προς της γραμμής με τα πόδια ο Αντωνόπουλος, ενώ στο 88’ και πάλι ο Σιαμέτης μετά από σέντρα του Φετάου βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπακαρό αλλά δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Η παράταση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας καθώς η κούραση (όχι μόνο από τα 90 λεπτά αγώνα που προηγήθηκαν αλλά και από την υπερπροσπάθεια ολόκληρης της χρονιάς) δεν επέτρεψε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Ένα σουτ του Καββαδία στο 106’ απέκρουσε με τα πόδια ο Κούρτης, ένα άλλο σουτ του Καραγιάννη στο 107’ χτύπησε σε σώματα αμυνομένων και κατέληξε κόρνερ, ένα φάουλ του Φετάου στο 110’ απέκρουσε ο Μπακαρός και ένα διαγώνιο σουτ του Γκουντρουμπή που πέρασε λίγο άουτ ήταν οι αξιόλογες στιγμές στην ημίωρη παράταση.

«ΜΙΛΗΣΕ» Ο ΜΠΑΚΑΡΟΣ

Το 1-1 διατηρήθηκε μετά από 120 λεπτά αγώνα κι έτσι οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τον τερματοφύλακα Μπάμπη Μπακαρό να γίνεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού απέκρουσε το δεύτερο και το τρίτο πέναλτι του Ροδιακού. Από το Ελευθεραί αστόχησε μόνο ο Θεοδώρου, αλλά ο Καββαδίας ήταν εύστοχος στο τελευταίο πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

Αναλυτικά η σειρά των πέναλτι:

Χαραλαμπόπουλος 1-0 Καραγιάννης         1-1

Ρόκα 1-1 (απόκρουση Μπακαρού) Σαράντος      2-1

Γάλλος 2-1 (απόκρουση Μπακαρού) Χ. Μέκρας  3-1

Φετάου 3-2 Θεοδώρου   3-2 (απόκρουση Κούρτη)

Τσόγκας 3-3 Καββαδίας          4-3

*Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βλιώρας με βοηθούς τους κ. Αναστασίου και Παπαδημητρίου (πολύ καλοί)

ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ (Κώτσιος): Μπακαρός, Καρβούνης (72’ Γκουντρουμπής), Αντωνόπουλος, Χρ. Μέκρας, Σαράντος, Γ. Μέκρας (120’ Πιστάλης), Καραγιάννης, Θεοδώρου, Ζαφείρης, Ευστρατίου (84’ Βαλώζος), Καββαδίας.

ΡΟΔΙΑΚΟΣ (Αλεξούλης): Κούρτης, Βόγγολης (41’ λ.τ. Σιαμέτης), Φετάου, Χαραλαμπόπουλος, Αχ. Καλέσης, Τσόγκας, Γκαμπέτας, Μπαλκουράς, Γάλλος, Ρόκας, Απ. Καλέσης (63’ Κάγιο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass