Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟ

Γ. Τσιωνάς: Αγωνιστικότητα και ήθος

• Η διαιτησία θα γίνει καλύτερη αν πάει ξανά στην ΟΔΠΕ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 22:22

Η συνέντευξη του «στρατηγού» του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζου στην «Ελευθερία» στο φύλλο της Πέμπτης (με την ευκαιρία της παρουσίασης του λευκώματός του την ερχόμενη Δευτέρα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο στις 19.30) «ξύπνησε» μνήμες σε αρκετούς παλιούς της Λάρισας και ένας εξ αυτών ήταν ο Λαρισαίος διεθνής διαιτητής (επί 10 χρόνια στην Α’ εθνική κατηγορία) και πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου νομού Λάρισας Γιάννης Τσιωνάς.


Ο Γιάννης Τσιωνάς μας έφερε και μια φωτογραφία από το αρχείο του που εικονίζεται ο ίδιος ως διαιτητής του αγώνα Καβάλα-ΠΑΟ του 1977 έχοντας δίπλα του τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στον αγώνα αυτό Μίμη Δομάζο ενώ βοηθοί του ήταν δύο Λαρισαίοι, ο Αποστόλης Καραβασίλης και ο αείμνηστος Βαγγέλης Τσουμάνης.
Ρωτήσαμε τον Γιάννη Τσιωνά για τη συμπεριφορά του Δομάζου στους αγώνες που ήταν διαιτητής ο ίδιος και μας είπε: «Για την αγωνιστική εικόνα του Δομάζου μιλάει όλη η Ευρώπη δεν χρειάζεται να πω εγώ τίποτα, το σημαντικό όμως ήταν ότι ως ποδοσφαιριστής υπήρξε υπόδειγμα ήθους μια και δεν έδινε δικαίωμα για κίτρινες κάρτες αφού είχε σωστή συμπεριφορά και τιμούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα του».
Με την ευκαιρία της συζήτησης με τον Γιάννη Τσιωνά του ζητήσαμε να μας πει την άποψή του για τη φετινή διαιτησία και μας είπε ότι φέτος βλέπω καλύτερες διαιτησίες από άλλες χρονιές αλλά δυστυχώς αυτό που του κάνει εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι διαιτητές είναι άπειροι.
Επίσης πρόσθεσε ότι για να ανέβει το επίπεδο της διαιτησίας θα πρέπει πάλι να γυρίσει στην ΟΔΠΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας) και να μην είναι στην ΕΠΟ όπως τώρα γιατί δεν μπορούν οι παράγοντες να ελέγχουν τους διαιτητές με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος στα σφυρίγματά του.
Τέλος θεωρεί ότι οι σύνδεσμοι διαιτητών προήγαγαν το έργο που έκαναν προσφέροντας μάλιστα και μοναδικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες με τις εκπαιδευτικές εκδρομές που πραγματοποιούσαν ετησίως βελτιώνοντας και τις μεταξύ τους σχέσεις.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass