ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Στη Βουλή η αντιπαράθεση στο ΕΑΚ Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 20:13

«Εδώ και έξι μήνες η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚ Λάρισας, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στους αθλητικούς χώρους του Πυρήνα Α’ στο Αλκαζάρ», αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Από την 1η Φεβρουαρίου με πρόσχημα τον καλύτερο έλεγχο του χώρου, επέβαλε την είσοδο και έξοδο από τους χώρους του ΕΑΚ με τη λειτουργία ηλεκτρονικής πύλης (τουρνικέ) και την υποχρεωτικά καθολική έκδοση για όλους μαγνητικών καρτών, για τις οποίες απαιτούνται προσωπικά στοιχεία αθλητών, προπονητών, επισκεπτών, συνοδών.
Αφού προηγουμένως επέβαλε στα αθλητικά σωματεία αντίτιμο για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, υποχρεώνοντάς τα να συμμετέχουν στα λειτουργικά έξοδα των αθλητικών χώρων με ποσά που κυμαίνονται από 200 – 1800 ευρώ/τον χρόνο, έφτασε στο σημείο να κλείσει επ’ αόριστο την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων, πετώντας έξω 7 σωματεία και εκατοντάδες αθλητές με τους προπονητές τους, επειδή αντιτίθενται στη χρήση των μαγνητικών καρτών και αρνούνται να συμμετέχουν στα λειτουργικά έξοδα των χώρων επιβαρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τα μέλη τους και τις οικογένειές τους...
Σήμερα το ΕΑΚ Λάρισας λειτουργεί υποστελεχωμένο καθώς έχει προσωπικό 13 υπαλλήλους από 29 που θα έπρεπε να έχει, με λίγους μόνιμους εργαζόμενους και αρκετούς με 8μηνη σύμβαση, όπου μέχρι να προσαρμοστούν στις ανάγκες τις υπηρεσίας φεύγουν, ενώ η χρηματοδότησή του έχει μειωθεί σημαντικά ( από 1,6 εκατ. το 2009, 712 χιλ. το 2018) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα στοιχειώδη.
Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΑΚ Λάρισας σε προσωπικό και οικονομικούς πόρους και να μην επιβάλλεται στα αθλητικά σωματεία μέσα από τα συμφωνητικά παραχώρησης που υπογράφουν με τις διοικήσεις των ΕΑΚ να συμμετέχουν στα λειτουργικά έξοδα των χώρων πληρώντας αντίτιμο. Επίσης για να σταματήσει η χρήση της μαγνητικής κάρτας που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, ανοίγει τον δρόμο για γενικευμένη επιβολή αντίτιμου σε όλους τους αθλούμενους, να ξανανοίξει η αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και η ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους αθλούμενους που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΕΑΚ Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass