ΓΙΑ «ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ» ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ κ. ΠΛΕΞΙΔΑ, «ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ 90 ΚΑΙ 150 ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ» ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με αιχμές η παράδοση-παραλαβή στο ΕΑΚΛ

*Μεγάλα τα προβλήματα σε Αλκαζάρ και κλειστό Νεάπολης *Ποιες οι πρώτες σκέψεις της νέας Επιτροπής Διοίκησης

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 11:13

Του Άρη Γκουτρουμάνη

«Σας καλωσορίζουμε στο ΕΑΚΛ και σας ευχόμαστε, ως απερχόμενη Επιτροπή Διοίκησης, καλή δύναμη. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα οικονομικά είναι δύσκολα και θα πρέπει να καταβάλετε τεράστιες προσπάθειες. Το ΕΑΚΛ είναι το μοναδικό που λειτουργούσε όλα τα χρόνια στην Ελλάδα χειμώνα καλοκαίρι. Κι αυτό είναι προς τιμήν της απερχόμενης Επιτροπής Διοίκησης και των συνεργατών μου. Υπάρχουν μεγαθήρια όπως της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Ηρακλείου τα οποία σταμάτησαν το καλοκαίρι να λειτουργούν λόγω έλλειψης χρημάτων. Εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να λειτουργούμε. Βρίσκαμε πάντα τον τρόπο, όχι ότι είχαμε χρήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου συμβουλίου και όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ήταν άψογοι και μου παρείχαν ό,τι χρειαζόμουν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή» επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ κ. Νίκος Κουτσούκης κατά τη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής. Ο κ. Κουτσούκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΕΑΚΛ, τα προβλήματα που υπάρχουν, στη φιλοσοφία και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η απερχόμενη Επιτροπή Διοίκησης για την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου και τη συντήρηση των χώρων και τόνισε ότι παραδίδει το ΕΑΚΛ χωρίς να υπάρχει κανένα χρέος από τα προηγούμενα χρόνια παρά μόνο κάποιες οφειλές του 2015 οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από τη νέα διοίκηση μόλις εκταμιευτεί το ποσό της φετινής επιχορήγησης.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ, δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού, κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος τόνισε ότι τα μέλη της νέας Επιτροπής Διοίκησης έχουν συναίσθηση της ευθύνης και της δυσκολίας της κατάστασης και στόχος τους είναι να λειτουργήσουν συλλογικά, για τη βελτίωση συνολικά της εικόνας των εγκαταστάσεων και την εύρυθμη λειτουργία αυτών.

Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τόσο ο κ. Κουτσούκης όσο και ο κ. Κωσταρόπουλος έκαναν ειδική αναφορά στον εκπρόσωπο της μεγαλομετόχου εταιρίας της ΑΕΛ, κ. Πλεξίδα επισημαίνοντας ότι δεν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του. Μάλιστα ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε λόγο για «τρικαλινοπαγαποντιές», ενώ ο νέος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο να παρουσιάζονται εκκαθαρίσεις της τάξης των 90 και 150 εισιτηρίων».

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ

ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 1,5 εκ.

Αναλυτικά στην τοποθέτησή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ κ. Νίκος Κουτσούκης επισήμανε τα εξής:

«Όπως σας είπα οι καιροί είναι πάρα πολλοί δύσκολοι. Χρήματα δεν υπάρχουν. Οι παλιές εποχές που έρχονταν μέχρι και 1,5 εκατ. ή και 1,7 εκατ. επιχορήγηση δεν υπάρχουν -ξέχωρα οι έκτακτες επιχορηγήσεις ύψους 1 εκατ. Σήμερα οι προϋπολογισμοί είναι της τάξης των 500.000 έως 700.000 ευρώ περίπου. Εμείς παραλάβαμε ένα ΕΑΚΛ που δεν είχε μεγάλες αποκλείσεις από τα πραγματικά οικονομικά. Υπήρχαν σαφώς ορισμένες οφειλές. Σήμερα παραδίδουμε το ΕΑΚΛ, το οποίο δεν χρωστάει τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν μόνο οι οφειλές του 2015 κι αυτό διότι δεν έχουμε πάρει από την αρχή του έτους ούτε ένα ευρώ, αλλά αναμένεται η εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης».

ΑΛΛΑΓΕΣ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Κουτσούκης αναφέρθηκε στις αλλαγές που εφάρμοσε η απερχόμενη Επιτροπή λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς προχωρήσαμε σε ορισμένες αλλαγές. Ήταν η φιλοσοφία μας αυτή. Θεσπίσαμε, κάτι που δεν υπήρχε πριν, τα συμφωνητικά σε οποιαδήποτε κίνηση από και προς το ΕΑΚΛ. Αυτό θα είναι υπέρ σας γιατί δεν θα μπορεί κανένας να πει τι έγινε με αυτό, με εκείνο, με το άλλο.

Σχετικά με το θέμα των αγωνιζόμενων, επειδή κάποιες ομάδες φέρνουν και αθλητές πέραν της αγωνιστικής ομάδας είχαμε μία φιλοσοφία. Τι λέει το καταστατικό των ΕΑΚ και ο νόμος περί ίδρυσης των ΕΑΚ; Ότι τα ΕΑΚ διατίθενται στο κοινό για αθλητισμό χωρίς χρήματα. Όμως εδώ υπάρχουν ομάδες, είστε στο χώρο και το γνωρίζετε, που φέρνουν και κάποια άτομα τα οποία για παράδειγμα είναι οι λεγόμενες Ακαδημίες, όπου εκεί πληρώνουν οι γονείς. Είπαμε λοιπόν, όλες οι ομάδες θα παίζουν δωρεάν τις ώρες που τις αναλογούν. Από κει και πέρα ό,τι φέρνουν παραπάνω θα νοικιάζουν τους χώρους για να προπονούν τους παραπάνω, γιατί και έξω αν βγουν θα νοικιάζουν και εκεί χώρους. Την πολιτική αυτή την ασκήσαμε και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Υπάρχουν κατηγορίες σ’ αυτό το θέμα, ποιοι δεν πληρώνουν καθόλου, ποιοι πληρώνουν 50% και ποιοι πληρώνουν κανονικά.

Υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε μέσα εδώ από εδώ. Χρόνια ολόκληρα αποκομίζουν κάποια ποσά, όμως είναι αθέμιτο να τα παίρνουν μέσα από δω. Για παράδειγμα ένας προπονητής τένις παίρνει κάποια χρήματα. Ένας προπονητής που προετοιμάζει μαθητές για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές επίσης παίρνει κάποια χρήματα. Αυτούς μέχρι τώρα δεν καταφέραμε να τους ελέγξουμε. Χρειάζεται λοιπόν μία τολμηρή πολιτική από εσάς, για να τους ελέγξετε, όχι μόνο γιατί διαφεύγουν, αλλά γιατί είναι άδικο για τον άλλον που έρχεται και πληρώνει».

ΠΕΡΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΑΚΛ

Σχετικά με τη λειτουργικότητα του ΕΑΚΛ ο απερχόμενος πρόεδρος ανέφερε:

«Υπάρχουν οι ομάδες της Α’ Εθνικής. Εκεί ο νόμος είναι στάνταρ σε ό,τι αφορά στα έσοδα από αυτές τις ομάδες, δηλαδή το 15% επί των εισπράξεων συν τις διαφημίσεις. Αυτές ποτέ δεν έφεραν ένα εκκαθαριστικό της προκοπής. Αν έχουν κοπεί 10.000 εισιτήρια σου φέρνουν ένα εκκαθαριστικό για 1.700 εισιτήρια. Μιλάμε για πολλά λεφτά αλλά και για φοροδιαφυγή. Και υπάρχει επίσης ένα νομοθετικό πλαίσιο τέτοιο, που δεν βοηθάει στο να παίρνει αποφάσεις η επιτροπή για τα έσοδα. Για παράδειγμα, σ’ ένα καλλιτεχνικό γεγονός απαιτεί ο νόμος το 15% των εισπράξεων όπως και στις επαγγελματικές ομάδες. Έρχεται λοιπόν ο επαγγελματίας και σου λέει, εγώ σου δίνω 6.000 ευρώ για να μου παραχωρήσεις το γήπεδο. Εάν ζητούσαμε το 15% πιθανόν να μην παίρναμε ούτε 1.000 ευρώ, εάν είχε μόνο 500 άτομα. Αν είχε για παράδειγμα 20.000 κόσμο πιθανόν να χάναμε 2.000 ευρώ. Εγώ είχα προτείνει στο υπουργείο, να μπορούμε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. να παίρνουμε αυτά τα 6.000 ευρώ και να μην τα χάνουμε».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΠΛΕΞΙΔΑ

Αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΛ ο κ. Κουτσούκης επισήμανε:

«Το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης είναι έτοιμο να εκραγεί. Βάλαμε στο αυλάκι, με κάποιες επιστολές που στείλαμε και κάποιες μελέτες που κάναμε, να μας δώσουν κάποια χρήματα για να διορθώσουμε το σύστημα θέρμανσης-ψύξης κ.λπ., το οποίο θα κοστίσει 80.000 ευρώ περίπου. Εμείς ήμασταν έτοιμοι, εάν δεν μπορούσαμε φέτος να αποκομίσουμε αυτά τα ποσά να το κλείσουμε, διότι εγκυμονεί κίνδυνο για τον κόσμο που είναι μέσα.

Οι εγκαταστάσεις του Αγ. Θωμά είναι εντάξει. Με το κλειστό του ΕΑΚΛ είχαμε πρόβλημα με τη σκεπή. Βρήκαμε μία ευκαιρία μέσω των κ. Τζανακούλη και Αγοραστού, καταφέραμε να τοποθετήσουμε καινούργια σκεπή, με χοντρό πάνελ που θα κρατήσει τουλάχιστον 50-60 χρόνια, τοποθετήσαμε καινούργιο παρκέ, καινούργιες κερκίδες και είναι άψογο.

Το στάδιο Αλκαζάρ θέλει διόρθωμα. Θα βρεθείτε μπροστά στις τρικαλινοπαγαποντιές, να τις πω έτσι, εκ μέρους του κ. Πλεξίδα. Ευτυχώς που κάναμε κάποια συμφωνητικά. Πέρα από το ποσό είναι και το θέμα τι θα παραδώσεις. Αν είσαι υπαίτιος εσύ που έγιναν οι καταστροφές ή εμείς. Υπάρχουν τα καθίσματα που είναι σπασμένα, πάρα πολλά. Ο κ. Πλεξίδας είπε ότι θα τα κάνει αυτός αργότερα. Απ’ ότι έμαθα, θέλει να τα παραγγείλει στη Ρουμανία γιατί είναι πιο φτηνά. Εγώ θα πρότεινα να συσταθεί επιτροπή παραλαβής, ούτως ώστε τα καθίσματα που θα τοποθετηθούν να είναι της ίδιας ποιότητας με τα προηγούμενα.

Εδώ επίσης, είναι και κάτι που εμείς πέρσι κακώς δεν το κάναμε, πρέπει να αλλάξει ο χλοοτάπητας και να βελτιωθεί το ταρτάν, το οποίο είναι κατακαμένο από τις φωτοβολίδες.

Στο θέμα του κολυμβητηρίου υπήρξαν παλιές διαμάχες. Η εισροή των χρημάτων εκεί είναι η μικρή πισίνα. Ουσιαστικά για άθληση χρησιμοποιείται η μεγάλη. Εγώ είμαι της γνώμης, ότι τους παρέχεις τις ανάλογες διαδρομές και τις ανάλογες ώρες και τα υπόλοιπα τα νοικιάζεις. Τα νοικιάζεις όχι με πλειστηριασμό αλλά ανάλογα με τη δυναμική που έχει ο κάθε όμιλος σε κόσμο και διακρίσεις.

Τέλος να τονίσω ότι νομιμοποιήσαμε πολεοδομικά όλες τις εγκαταστάσεις και ένα επιμέρους θέμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι αυτό της πυρασφάλειας στο κλειστό της Νεάπολης. Σας εύχομαι καλή επιτυχία».

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στην τοποθέτησή του ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ, δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού, κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος αναφέρθηκε στις πρώτες προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος και οι συνεργάτες του λέγοντας τα εξής:

«Έχουμε τη συναίσθηση της ευθύνης ότι είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά, με την έννοια να καθιερώσουμε το να έρχονται και οι αναπληρωματικοί στις συνεδριάσεις. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι μέχρι το τέλος, γιατί είναι κατανοητό ότι μέσα στα γενικότερα προβλήματα που έχει ο καθένας, το να συνεχίσει μέχρι το τέλος είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι η πρώτη μας προσπάθεια αφορά τους χώρους, για τους οποίους έχουμε μία εικόνα οι πιο πολλοί από μας γιατί ασχολούμασταν όλοι με διαφορετικά αθλήματα. Είναι ένα στοιχείο το να δούμε πώς μπορούν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις να βελτιωθούν, γιατί το σημαντικότερο πρόβλημα πιστεύω είναι το κόστος της συντήρησής τους. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε και σε συνεργασία με τη ΓΓΑ. Βέβαια δεν ξέρω το πόσο από πλευράς οικονομικής κατάστασης είναι τέτοια τα πράγματα για να μπορούμε να λύσουμε και τέτοια ζητήματα που αφορούν την υποδομή και τη συντήρησή τους, ή και τη δημιουργία κάποιων καινούργιων πραγμάτων όπως είπαμε για το ταρτάν το οποίο είναι όντως ένα σοβαρό πρόβλημα. Το αν θα δημιουργηθεί όμως σημαίνει ότι θα πρέπει και να συντηρηθεί. Δηλαδή δεν πρέπει ο κάθε ανεγκέφαλος να αρχίζει να πετάει ξανά πάλι φωτοβολίες και καπνογόνα.

Ένα σοβαρό στοιχείο, το οποίο ελπίζουμε ή θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το λύσουμε όλοι μαζί, αφορά τη χρήση του γηπέδου Αλκαζάρ. Γνωρίζω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον κ. Πλεξίδα και με το πώς ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν και η ΓΓΑ μπορεί να συμφωνήσει στο να παίρνουμε και κει κατ’ αποκοπή ένα ποσό, όχι κατά αγώνα. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να παρουσιάζονται εκκαθαρίσεις σαν κι αυτές που έβλεπα στις εφημερίδες της τάξης των 90 και 150 εισιτηρίων, από τις 11.000 του Ολυμπιακού Βόλου για παράδειγμα. Μιλάμε για σημαντικά ποσά τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην ανακατασκευή του γηπέδου και στη λειτουργία του χώρου.

Ήδη κάναμε μία κουβέντα, υπάρχει δηλαδή μία σκέψη, αυτό βέβαια αφορά και τη ΓΓΑ, να γίνει μία προσπάθεια μείωσης και του τιμολογίου της ΔΕΠΑ, που θα είναι μία σημαντική εξοικονόμηση.

Ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο κι εμείς το συζητάμε μεταξύ μας -δεν ξέρω το πώς θα λυθεί βέβαια- έχει σχέση με τα σωματεία. Είναι μία μεγάλη και σοβαρή συζήτηση, γιατί όντως η Αριστερά μιλάει για κοινωνικό πρόσωπο στον αθλητισμό και είναι σημαντικό αυτό, αλλά πρέπει να μπει και ένα ερώτημα, όταν ο άλλος παίρνει χρήματα από τις Ακαδημίες. Είναι διαφορετικό όταν μπαίνει κάποιος και γυμνάζεται μέσα από ένα σύλλογο αφιλοκερδώς, οπότε εκεί είσαι υποχρεωμένος και πρέπει να το παρέχεις δωρεάν, και είναι διαφορετικό και υπό συζήτηση αν εγώ έχω μία ομάδα με 500-700 παιδιά –αναφέρομαι ειδικά στο χώρο του κολυμβητηρίου που τον γνωρίζω πολύ καλά- και παίρνω λεφτά. Εκεί είναι ένα ερώτημα που πρέπει να το λύσουμε. Θα κάνουμε ό,τι προσπάθεια γίνεται για να βελτιώσουμε συνολικά την εικόνα των εγκαταστάσεων» κατέληξε ο κ. Κωσταρόπουλος.

Στη χθεσινή παράδοση - παραλαβή της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ παρευρέθηκαν τα νέα μέλη κ. Βαγιόπουλος, Μπουκουβάλα, Καβριγιάννης, Μπαρούτας, Γκόγκος, Ψαθάς, τα αναπληρωματικά μέλη κ. Μπουγά και Τσουκαρέλας, ο διευθυντής του ΕΑΚΛ κ. Μακρίδης και τα μέλη της απερχόμενης Επιτροπής κ. Κασσάρος και Χαλκιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass