ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ 5-2 ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΜΕ 1-0 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Στα ημιτελικά Αχιλλέας Φ., Π.Ο.Ε.

*Στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνουν γνωστές οι άλλες δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν την 4άδα του κυπέλλου ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2018 22:20

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν εκ προοιμίου το φαβορί και το επιβεβαίωσε χθες στον Τύρναβο κερδίζοντας 5-2 την κατά μία κατηγορία μικρότερη ομώνυμη ομάδα, σ' ένα παιχνίδι που παραλίγο να έπαιρνε διαστάσεις ντέρμπι, όταν ο Τύρναβος κατάφερε να μειώσει σε 2-4 (στο 47'), απειλώντας τον αντίπαλό του σ' εκείνο το σημείο και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

Τελικά η έμπειρη ομάδα του Αχιλλέα πέτυχε το πέμπτο γκολ (στο 74') και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων, οι οποίοι κέρδισαν το χειροκρότημα για την προσπάθειά τους.

Τάκης Παραφέστας και Νίκος Αλεξούλης βρέθηκαν και πάλι μαζί, στο ίδιο γήπεδο στο οποίο ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλοι. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να ελέγξουν την κατάσταση από την αρχή και το κατάφεραν. Έτσι στο 14ο λεπτό ο Αραπίτσας με κεφαλιά μετά από φάουλ του Νεμπεγλέρα έγραψε το 0-1, ενώ στο 21' ο Νεμπεγλέρας αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Αραπίτσας (από τον Λιάκο) και διπλασίασε τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων». Νωρίτερα στο 15' χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Τύρναβο με τον Γκαντρή που βγήκε τετ -α- τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πολύ καλή στιγμή πριν το 0-2 είχε και ο Αχιλλέας με την κοντινή κεφαλιά του Αραπίτσα στο 17', αλλά ο Παναγιωτόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το επιθετικό τους παιχνίδι και στο 23' ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 0-3 αυτή τη φορά με τον Καραμπούζη που επιχείρησε ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ στην αριστερή πλευρά της αντίπαλης εστίας.

Στο 32' μια κοντινή κεφαλιά του Τσούτσα ήταν άστοχη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπάκος κέρδισε πέναλτι από τον Κούλπα το οποίο αξιοποίησε ο Τζιόλας, μειώνοντας σε 1-3.

Ένα πολύ καλό διαγώνιο σουτ του Καραγκούνη, για τους φιλοξενούμενους, στο 35' πέρασε ελάχιστα άουτ, για να φτάσουμε στο 43' όταν ο Καραμπούζης χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ. Ο μεσοεπιθετικός του Αχιλλέα δέχθηκε πολύ ωραία την μπάλα από τον Νεμπεγλέρα και επιχείρησε δυνατό συρτό σουτ στην κλειστή γωνία, από τη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής, γράφοντας έτσι το 1-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, αφού το δυνατό σουτ του Μπάκου στο 45' πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Τύρναβος κυνήγησε το παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει στο 47' σε 2-4 με το εύστοχο πέναλτι του Τζιόλα, που καταλογίστηκε σε χέρι του Μάρκου μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Αχιλλέας προσπάθησε να ανταποδώσει στο 51' και στο 54' με τον Αραπίτσα αλλά ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος επενέβη σωτήρια, ενώ στο 55' μία κοντινή κεφαλιά του Κούλπα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η είσοδος του Καραλή στο παιχνίδι ανέβασε την επιθετικότητα των γηπεδούχων που έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 64'. Ο Καραλής έκανε μία προσπάθεια από τα αριστερά μπήκε στη μεγάλη περιοχή, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Χάμο, αλλά ο Κουρούμαλος με κεφαλιά έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Κι ενώ ο Τύρναβος έδειχνε ότι μπορούσε κάτι να πετύχει, ο Αναγνώστης έβαλε τέλος στο παιχνίδι όταν μετά από μπαλιά του Νεμπεγλέρα, με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας στο 74' το τελικό 2-5.

Στο 87' και στο 88' χάθηκαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για τον Τύρναβο με τους Καραλή και Τσούτσα αντίστοιχα, που ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές του αγώνα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Αδάμου και των βοηθών του κ. Στάικου και Δεδικούση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ν. Αλεξούλης): Παναγιωτόπουλος (70' λ.τ. Γραβάνης), Λιάκος, Γανός, Γαλάνης, Τσούτσας, Ρ. Τσατσελάρι (46' Μαυροδήμος), Μπάκος, Πατσιωτός, Γκαντρής (57' Καραλής), Τζιόλας, Βλιώρας (46' Καλέσης).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τ. Παραφέστας): Χάμος, Μάρκο, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Καραμπούζης, Τλούπας (65' Κατσανάκης), Αραπίτσας (79' Κομισόπουλος), Καραγκούνης (86' Δρόσος), Αναγνώστης.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ

Σ' ένα παιχνίδι που φέρει τη σφραγίδα του τερματοφύλακα Γούπου που με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του πριν και μετά το γκολ κράτησε όρθια την ομάδα του, αλλά και του Ματούλα που για μία ακόμα φορά ήταν ο «χρυσός» σκόρερ, ο ΠΟΕ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, κερδίζοντας με 1-0 μέσα στο Μακρυχώρι τον κατά μία κατηγορία μικρότερο, αλλά ιδιαίτερα μαχητικό και επικίνδυνο Αετό, που αν μη τι άλλο έμεινε με την αίσθηση της ποδοσφαιρικής αδικίας λόγω των πολλών χαμένων ευκαιριών και εξέφρασε παράπονα για ένα πέναλτι.

Ο ΠΟΕ που στο πρώτο μέρος πάτησε καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ στο 35' όταν ο Ματούλας ελίχθηκε στο κέντρο της άμυνας του Αετού και με ωραίο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Νωρίτερα στο 5' με τον Πάσιο και στο 25' με τον Τσιαντούλη οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες.

Στην επανάληψη ο Αετός ενέτεινε τις προσπάθειές του με στόχο την ισοφάριση και στο 62' είχε μία καλή κεφαλιά με τον Τσιαπλέ ενώ στο 66' ο νεοαποκτηθείς από τη Δήμητρα Γιάννουλης, Σουφχάρας έχασε διπλή ευκαιρία με τον Γούπο να πραγματοποιεί δύο διαδοχικές αποκρούσεις.

Ο ΠΟΕ είχε κι αυτός τις δικές τους καλές στιγμές στην επανάληψη με τους Ματούλα και Γελαλή, ωστόσο στο 69' ο Μπούνα δεν μπόρεσε να βάλει οριστικό τέλος στον αγώνα όταν βγήκε τετ -α- τετ αλλά ο τερματοφύλακας Γκικούδης επενέβη σωτήρια.

Στο 74' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Φουσίκα, ενώ στο 85' ο ίδιος παίκτης επιχείρησε σουτ, ο Γούπος απέκρουσε και με τη βοήθεια της δοκού ο κίνδυνος απομακρύνθηκε. Στο επόμενο λεπτό χάθηκε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον Αετό όταν ο Πάσος σημάδεψε το δοκάρι.

Η τελευταία στιγμή του αγώνα η οποία αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και αναβρασμός μετά το τέλος του αγώνα, σημειώθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο α' βοηθός διαιτητής κ. Παραφέστας σήκωσε τη σημαία του υποδεικνύοντας πλάγιο, αλλά ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος συνέχισε το παιχνίδι. Στην εξέλιξη της φάσης σημειώθηκε μαρκάρισμα του Τσιαπλέ μέσα στη μεγάλη περιοχή με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι. Ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος θεωρώντας ότι δεν υπήρξε παράβαση αλλά έγινε θέατρο από τον παίκτη του Αετού του έδειξε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και ως εκ τούτου αποβλήθηκε. Με το σφύριγμα της λήξης, δεύτερη κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο τερματοφύλακας του Αετού, Γκικούδης για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Δ. Τσέτσιλας): Γκικούδης, Δάσσιος (46' Σουφχάρας), Τίκος, Τσιαπλές, Αλμυρούλης, Καπετάνι (81' Μπούκας), Πάσιος, Καλούσης (88' Ιλ. Τζίκα), Φουσίκας, Τσιαντούλης, Σαμπάνης (46' Μπάρδας).

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γ. Καμάκας): Γούπος, Μπούσιας, Σιαφαρίκας (84' Ν. Μπαρλαγιάννης), Περτζόνι, Λαγός, Σινάπαλος, Γελαλής (90'+4' Ντούμος), Παναγιώτου, Παπαχρήστος (71' Θ. Κυρίτσης), Ματούλας, Μπούνα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η προημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣΛ θα ολοκληρωθεί στις 13 Φεβρουαρίου (14:30) με τη διεξαγωγή των άλλων δύο αναμετρήσεων οι οποίες είναι οι εξής:

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Αετός Αμυγδαλέας

Δωτιέας Αγιάς - Κίσσαβος Συκουρίου.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass