ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΟΥ 3ου ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΑΙΩΝΙΟΙ» (19.30)

Σ-κούπα ή «break» στο ΣΕΦ;

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2015 14:00

 

 

Σαράντα λεπτά μακριά από την κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του και πρώτου από το 2012 βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το τζάμπολ του 3ου τελικού με τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 19:30 στο ΣΕΦ και το 2-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» δεν αφήνει περιθώριο για άλλο σενάριο: Ή σ-κούπα του Ολυμπιακού ή “break” και παράταση στο... όνειρο για τον Παναθηναϊκό των 34 τίτλων. Με νίκη στο Φάληρο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πανηγυρίσουν το πρώτο “sweep” (3-0) απέναντι στον «αιώνιο» σε τελικούς, κάτι που οι «πράσινοι» έχουν πετύχει δύο φορές, τις σεζόν 2005-06 και 2012-13.

Τίτλοι... τέλους ή επανάληψη του περυσινού δράματος για τον Ολυμπιακό; Τότε, την 1η Ιουνίου 2014 ο Παναθηναϊκός του «χάλασε» τη φιέστα, αφού παρά το “break” της ομάδας του Πειραιά στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ (64-69), οι «πράσινοι» απάντησαν με “break” (65-67) στο κλειστό του Φαλήρου (2-2) και έμειναν στη... ζελατίνα τα τυπωμένα κόκκινα μπλουζάκια με την επιγραφή Πρωταθλητής Ελλάδας 2014.

Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός πάντως είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Στις δύο πρώτες «μάχες» απέδειξε την ανωτερότητά του, η οποία εκπορεύεται από την πιεστική άμυνα, την ώρα που οι απουσίες των Γκιστ, Παππά και Μπατίστα αποδυνάμωσαν αισθητά τον Παναθηναϊκό. «Ξόρκισε τα φαντάσματα του παρελθόντος» ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αντικατέστησε τον... πανικό απέναντι στην πράσινη φανέλα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση και με τον Σλούκα να αναδεικνύεται σε ηγέτη στη θέση του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος όσο ποτέ να πάρει γλυκιά «εκδίκηση». Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι η μοναδική απουσία για τον φιναλίστ της Ευρωλίγκας, καθώς το πρόβλημα στην ποδοκνημική δεν επέτρεψε στο νεαρό φόργουορντ να αγωνιστεί σε αυτή τη σειρά των τελικών.

Αν το κάνεις μία φορά... τότε σίγουρα μπορείς να το ξανακάνεις, σκέφτονται πάντως στον Παναθηναϊκό. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πέτυχε 23 και 28 πόντους στον 1ο και στον 2ο τελικό αντίστοιχα και σίγουρα θα είναι οδηγός των «πρασίνων» και στον 3ο τελικό στο ΣΕΦ στην προσπάθεια των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου για το 2-1. Έστω κι αν πάρει χρόνο συμμετοχής ο Εστέμπαν Μπατίστα για πρώτη φορά στη σειρά, αφού ο Ουρουγουανός σέντερ έβγαλε μικρό μέρος της προπόνησης της Παρασκευής. Είναι, όμως ανέτοιμος. Σ’ έναν αγώνα τα πάντα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό και θα τα δώσει όλα ο Παναθηναϊκός! Οι παίκτες του θα κλείσουν τ’ αυτιά τους, να μην επηρεαστούν από τις ιαχές των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων που έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια ήδη από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Αν θα τα καταφέρουν... θα φανεί σύντομα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass