ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Ήταν όλοι τους εκεί…

• Τελέσθηκε τρισάγιο και τιμήθηκαν άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που έφυγαν από τη ζωή το 2016 και το 2017

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2017 22:12

Το σκηνικό που ζωγράφιζαν τα σύννεφα πάνω από την πόλη της Λάρισας κρύβοντας τον ήλιο των προηγούμενων ημερών και η βροχή που κατά διαστήματα έπεφτε, δεν θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη αντιστοιχία, με την εκδήλωση μνήμης για ποδοσφαιρικά πρόσωπα του νομού, που έφυγαν την τελευταία διετία, και διοργάνωσε ο ΣΕΠΝ Λάρισας στο Αλκαζάρ.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου, γνωστοί, φίλοι, έσμιξαν τα χέρια τους δημιουργώντας μια αλυσίδα μνήμης που ένωσε το παρελθόν με το παρόν, τιμώντας ανθρώπους που το νήμα της ζωής τους κόπηκε το 2016 και το 2017.
Χθες λοιπόν ήταν όλοι εκεί, στο ποδοσφαιρικό τουρνουά που έγινε στη μνήμη του Τάκη Γερογιάννη αλλά και όλων εκείνων που πρόσφεραν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού με οποιονδήποτε τρόπο και έφυγαν από τη ζωή, πέρυσι και φέτος.
Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ελασσόνας, των Φαρσάλων, του Δήμου Τεμπών και του ΣΕΠ Λάρισας.
Μετά το τρισάγιο που τελέστηκε από τον πατήρ Θεόφιλο Βασιλάκο του ι.ν. Αγίου Αθνασίου απονεμήθηκαν πλακέτες από τους διοργανωτές στις οικογένειες των Τάκη Γερογιάννη (επίτιμο μέλος ΣΕΠΛ), Λάζαρο Κουτσιανίκα (μέλος ΣΕΠΛ) στις ομάδες παλαιμάχων Φαρσάλων, Ελασσόνας, Τεμπών για τη συμμετοχή τους, στη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας για την παραχώρηση του σταδίου και στους τρεις διαιτητές, κ.κ. Καραθάνο, Μπάλλα και Δημερά.
Τις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος και ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης, οι οποίοι σε σύντομο χαιρετισμό τους συνεχάρησαν τον ΣΕΠΝΛ και τους παλαιμάχους της Ελασσόνας, του Δήμου Τεμπών και των Φαρσάλων, για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη λαμπρή εκδήλωση μνήμης, ευχόμενοι τα καλύτερα σε όλους το νέο έτος που είναι προ των πυλών, το 2018.
Οι αποβιώσαντες για το 2016-2017, για τους οποίους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, είναι: Τάκης Γερογιάννης (Ιπποκράτης), Αποστόλης Διαμαντής (Κρήνη Φαρσάλων), Βασίλης Νάστος (Αχιλλέας Φαρσάλων), Αθανάσιος Γκόβαρης (Ανάβρα), Κοντοθανάσης Φλώρος (Βλαχογιάννι), Κέμος Κώστας (Αβέρωφ), Σωκράτης Κωνσταντάς (Ηρακλής Λάρισας), Τσαπατώρης Βασίλης (Απόλλων Λάρισας), Κώστας Κούργιας (Λαρισαϊκός), Γιώργος Ανδρεόπουλος (Ζάππειο), Τσεκούρας Νικήτας (ΠΑΕ ΑΕΛ-Ερασιτεχνική), Τσιτώτας Στέλιος (ΠΑΕ ΑΕΛ), Βασίλης Χριστοδούλου (Τοξότης), Θεόφιλος Κουμπαράς (Χάλκη), Γιώργος Σιδηρόπουλος (Ελάσσονα), Βασίλης Μίτος (Ελασσόνα), Λάζαρος Κουτσιανίκας (Ζάππειο), Δημήτρης Ζαχείλας (Μαρίνος Αντύπας), Άγγελος Κουρούκας (Ανάβρα), Πετρωτός Αστέριος (Πυργετός), Καλλιαντζής Αθανάσιος (Πυργετός) και Αντώνης Κορέστης (διαιτητής).ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
*Δήμος Τεμπών-Ελασσόνα     0-0
Αμφίρροπο το πρώτο χρονικά παιχνίδι, ισοδύναμες οι δύο ομάδες και στην κλήρωση που έγινε παρουσία των δύο αρχηγών Νίκου Βίτκου(Ελασσόνα), Γιάννη Σιώμου(Δήμος Τεμπών), στο στρίψιμο του νομίσματος ο δεύτερος επέλεξε να παίξει η ομάδα του στον μικρό τελικό.
*ΣΕΠΝ Λάρισας-Αχιλλέας Φ.     2-0
Με γκολ των Πασχάλη Μπακαρτζή και Βαγγέλη Ρακιτζόγλου που αξιοποίησε την παράλληλη σέντρα του πρώτου, ο ΣΕΠΝΛάρισας επικράτησε του Αχιλλέα Φαρσάλων, με 2-0.
Οι ηττημένοι είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, όμως ο γκολκίπερ Αχιλλέας Γκούλιος και η αμυντική γραμμή του ΣΕΠΝΛ δεν επέτρεψαν να παραβιασθεί η εστία.
*Δήμος Τεμπών- Αχιλλέας Φ. (Μικρός τελικός)     1-4
Με…σούπερ σταρ τον Γιάννη Βασιλείου που έκανε χατ-τρικ ο Αχιλλέας Φαρσάλων κέρδισε την ομάδα του Δήμου Τεμπών, 4-1.
Το άλλο γκολ σημείωσε ο Παπαδόπουλος Α., ενώ για τους ηττημένους το γκολ της τιμής πέτυχε ο Χρήστος Κακαγιάννης.
*ΣΕΠΝΛάρισας-Ελασσόνα (Τελικός)     0-0 κ.α. 3-1 πέναλτι.
Η ομάδα του ΣΕΠΝΛ αναδείχθηκε νικήτρια του τουρνουά, κερδίζοντας στον τελικό στα πέναλτι την Ελασσόνα με 3-1.
Στην κανονική διάρκεια το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 0-0 και στα τρία πέναλτι που εκτελέσθηκαν, για τον ΣΕΠΝΛ ευστόχησαν οι Τασιούλας, Ζάχος, Γαλατσίδας, ενώ για την Ελασσόνα ευστόχησε ο Μάνος, ενώ αστόχησε ο Κωνσταντινίδης και δεν χρειάσθηκε να χτυπηθεί τρίτο πέναλτι.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
-ΣΕΠΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ( Παναγιώτης Τσάκος-Μανόλης Γαραζανάκης, έφορος Νίκος Ζουμπελούλης):Γκούλιος, Ψαθάς, Τζήκας, Παπαδούλης, Κόντης, Ευθυμιάδης, Μπακαρτζής, Γεωργουλάς, Γαραζανάκης, Ρακιτζόγλου, Μπαϊράμης(Δημόπουλος, Γκουσγκούνης, Τσάκος, Γαλατσίδας, Ζάχος, Μικερτζής, Τασιούλας).
-ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Φώτης Ζυγογιώργος): Κορδίστας, Ντούμος Α., Ντούμος Ι., Λάζος, Κουρδής, Κωνσταντινίδης, Φακίτσας, Ζυγούρης, Μάνος, Βίτκος, Νάτσιος (Ντελής, Γκαδρής, Γελαδάρης, Ζυγογιώργος, Καζάκης, Σδάνης, Τασούλας).
- ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Απ., Τρίγκας, Σμέτης, Καϊδατζής, Παναγιωτόπουλος, Θεοδώρου, Στεργιόπουλος, Βαρσάμης, Βασιλείου, Μπουρονίκος (Φωτογιάννης, Τριανταφυλλόπουλος).
-ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ (Μιχάλης Ρούπας): Κυρίτσης, Αργυρούλης, Αλεξίου, Σιώμος, Ανδρέου, Ντίνας, Γεράσης, Τσέτσιλας, Γουντσιώτης, Μάγκας, Μυλωνάς (Ρούπας, Ζιώγας, Μπιτσαράς Δ., Σολωμός, Δαρόγλου, Μόκας, Κακαγιάννης, Καρυώτης, Έκτορας Κολλάτος, Αστέριος Φουσίκας).

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Παρών στο Αλκαζάρ και το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ Κώστας Κουρδής.
*Από την κερκίδα παρακολούθησαν τον αγώνα ο προπονητής Δημήτρης Καψάλης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και του Ηρακλή Λάρισας Νίκος Κακαγιάννης και ο νυν παίκτης του Απόλλωνα Γιάννης Ανδρέου.
*Άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο Γιώργος Σταυρουλάκης που είναι ψάλτης στον ι.ν. του Αγίου Αθανασίου, ήταν μαζί με τον πατήρ Θεόφιλο και μετά το τρισάγιο παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις από την κερκίδα.
*Στη θύρα 3 του σταδίου συγκεντρώθηκαν ρούχα και τρόφιμα για την ενίσχυση των συμπολιτών μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη και θα μοιρασθούν από τους διοργανωτές.
*Σημαντική ήταν και η συμβολή του κ. Βρυσσά.

*Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν με την παρουσία τους ο ορθοπεδικός γιατρός Κώστας Ηλιόπουλος, ο φυσικοθεραπευτής Νικόλαος Ζαντές και το Σώμα Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που αποτελούνταν από τον Νικόλαο Βόσσο και τις κυρίες Ντίνα Ηρακλέους και Ρενάτα Κουτσιαλή.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass