Η ΑΕΛ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ (0-0)

Δεν «X»άρηκε την πρόκριση

* Ο Φυντάνης έξαλλος με το αντιαθλητικό παιχνίδι που άφησε ο διαιτητής της αναμέτρησης * Τελευταία εμφάνιση για τον Μπάμπιτς;

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 15:40

Η ΑΕΛ πέτυχε τον στόχο της που ήταν να προκριθεί στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας μετά τη χθεσινή ισοπαλία που έφερε στην Καρδίτσα, σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο κόντρα στην τοπική Αναγέννηση (0-0) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου, αλλά δεν το «Χ»άρηκε (παρότι από το 88’ έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Κωνσταντινόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα), καθώς υπήρχε άγχος μέχρι το τέλος (σε περίπτωση νίκης της Παναχαϊκής κόντρα στον Παναθηναϊκό στον αγώνα που γινόταν παράλληλα προκρινόταν η πατρινή ομάδα) ενώ υπήρχε δυσαρέσκεια για το αντιαθλητικό παιχνίδι που άφησε ο διαιτητής Γρατσάνης του συνδέσμου Τρικάλων που δεν είδε και την ανατροπή του Ναζλίδη από τον Μασούρα και δεν καταλόγισε πέναλτι.

Οι αποφάσεις του διαιτητή έκαναν έξαλλο τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη που δεν προσήλθε στη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα περισσότερο εξέφρασε την αγωνία του για τους τραυματισμούς των Λαγού που αποχώρησε τραυματίας και των Ρέντζα και Γκόλια, παρά για το τι θα έλεγε αφού η ομάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
Εκτός όμως από ένα αγώνα κυπέλλου κόντρα σε μια παθιασμένη ομάδα (φυσικό ήταν αφού για τους παίκτες της Αναγέννησης Καρδίτσας αποτελεί δέλεαρ μια καλή απόδοση κόντρα σε μια ομάδα Σούπερ Λίγκας) η αναμέτρηση αυτή αποτέλεσε κριτήριο για ορισμένους παίκτες (η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει). Όλα δείχνουν ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Σίνισα Μπάμπιτς με την ΑΕΛ αφού δεν ικανοποίησε ούτε χθες. Δύο ακόμα παίκτες ήταν σε χαμηλή… πτήση και μάλλον θα ετοιμάσουν και αυτοί τις αποσκευές τους ενώ υπάρχει μια ακόμα περίπτωση παίκτη που δείχνει να μην υπολογίζεται από το τεχνικό τιμ.
Οριστικά συμπεράσματα θα βγούνε μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος γιατί ίσως κάποιοι πάρουν άλλη μία ευκαιρία.
Το χθεσινό παιχνίδι έδωσε στην ΑΕΛ την πρόκριση αλλά και την ευκαιρία να αξιολογηθούν για μια ακόμα παίκτες ώστε να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα. Τελικά ο διπλός στόχος επιτεύχθηκε έστω και αν όλοι στην ΑΕΛ ήθελαν να συνδυάσουν την πρόκριση με νίκη.
Αγωνιστικά κρατάει την αμυντική λειτουργία που χθες ήταν πολύ καλή (η ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας από το 30’ και μετά δεν έκανε ούτε ευκαιρία) ενώ θα πρέπει ο Φυντάνης να συνεχίσει να δουλεύει στα τελειώματα των φάσεων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά), Κούσα, Γκόλια(σέντερ μπακ), Κόντορ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Μπάλλας με τον Λαγό, πιο μπροστά τους: Μπάμπιτς(δεξιά), Κρητικό, Γιαννιτσάνη(αριστερά) και στην κορυφή τον Περόνε.
Από την άλλη και ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας Γιώργος Βαζάκας ακολούθησε το 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κατσικά, στην άμυνα τους: Μούτσιο(δεξιά), Ρουσσάκη, Μπούσδρα(σέντερ μπακ), Κωνσταντινόπουλο(αριστερά), αμυντικά χαφ τους: Φλεβάρη, Μασούρα και πιο μπροστά τους: Παπαευθυμίου(αριστερά), Σταματάκη, Χαντζάρα(δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Κονέ.
Η ΑΕΛ από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε τα στοιχεία ποιότητάς της έναντι των φιλοξενουμένων κάνοντας δυο σουτ χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή η ποιότητα στον άσχημο αγωνιστικό χώρο δεν φάνηκε στη συνέχεια που το παιχνίδι χαρακτηρίσθηκε από δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.
Από το 25’ και μετά η υπεροχή της ΑΕΛ ήταν καθολική με τον Γιαννιτσάνη όμως ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση αστοχεί δύο φορές στο 31’ και 34’.
Από κει και πέρα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο.
Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης στις αρχές του δευτέρου μέρους πέρασε στον αγώνα τον Κριζμάν αντί του Μπάλλα. Η λαρισινή ομάδα έγινε πιο επιθετική ενώ λίγο αργότερα λόγω τραυματισμού του Λαγού έγινε πιο επιθετική αφού στη θέση του μπήκε ο Ναζλίδης.
Οι παίκτες της ΑΕΛ επιτέθηκαν κατά «κύματα», αλλά ο Κριζμάν, ο Ναζλίδης, ο Περόνε και ο Γιαννιτσάνης δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Κατσικά.
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν όλοι μπροστά και στην άμυνα υπήρχαν δύο μόνο παίκτες, ο Κούσας με τον Γκόλια αλλά η μοναδική φορά που βρήκε η ΑΕΛ δίχτυα ήταν στο 83’ όταν ο Ναζλίδης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό Νταλούκα.
Πάντως στο 86’ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ναζλίδη από τον Μασούρα ενώ στο 90+5’ ο Μπούσδρας άθελα του σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας.
Η λαρισινή ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε και την αποβολή του Κωνσταντινόπουλου στο 88’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ δεν βρήκε τρόπο να πετύχει γκολ ενώ κάποιοι ρωτούσαν για το αποτέλεσμα Παναχαϊκής-Παναθηναϊκού (1-1) αφού αν οι γηπεδούχοι έβαζαν δεύτερο γκολ τότε θα ερχόταν απρόσμενος αποκλεισμός.
ΦΑΣΕΙΣ
4’: Σουτ του Μπάλλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσικά.
5’: Ο Ρέντζας σουτάρει από πλάγια μέσα από τη μεγάλη στέλνει την μπάλα άουτ.
7’: Μακρινό σουτ του Μασούρα καταλήγει άουτ.
12’: Σουτ από μακριά του Σταματάκη στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.
25’: Από πάσα του Μπάμπιτς ο Περόνε βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Κατσικάς.
31’: Σέντρα από δεξιά του Ρέντζα, ο Γιαννιτσάνης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
34’: Σουτ του Γιαννιτσάνη από το σημείο του πέναλτι ύστερα από πάσα του Περόνε η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
49’: Σουτ του Περόνε λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς την εστία απέκρουσε ο Κωνσταντινόπουλος σε κόρνερ.
53’: Εκτέλεση φάουλ του Ρέντζα ο Κριζμάν πιάνει δυνατή κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Κατσικάς.
63’: Σέντρα από αριστερά του Κόντορ ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
65’: Σουτ του Κριζμάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
74’: Μακρινό σουτ του Περόνε μπλοκάρει ο Κατσικάς.
82’: Μπαλιά του Ναζλίδη στον Γιαννιτσάνη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Κατσικάς.
86’: Σουτ του Γιαννιτσάνη από το σημείο του πέναλτι η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
90’+5’: Ο Κόντορ εκτελεί πλάγιο άουτ και ο Μπούσδρας άθελά του πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ναζλίδης, Γιαννιτσάνης, Περόνε, Κριζμάν δεν πέτυχαν τέρμα και οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό. Η ουσία είναι το γκολ ενώ οι καλές προσπάθειες έχουν απλά συγχαρητήρια. Μόνη δικαιολογία το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ναζλίδη.
Ο Θεοδωρόπουλος είναι σαν να μην έπαιξε (δεν ακούμπησε την μπάλα), ο Ρέντζας καλύτερος του Κόντορ ενώ Κούσας και Γκόλιας δε απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον σωματώδη Κονέ.
Λαγός και Μπάλλας μέτριοι ενώ ο Μπαμπιτς είχε απόδοση κάτω του μετρίου.
Ο Μασούρας προσπάθησε ενώ ο Κρητικός φάνηκε ότι του λείπουν παιχνίδια.
***
Μορφή για την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Παναγιώτης Κατσικάς που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις και δείχνει με βάση το νεαρό της ηλικίας του ότι το μέλλον του ανήκει. Από κει και πέρα καλοί ήταν οι: Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Κωνσταντινόπουλος και στο πρώτο μέρος ο Παπαευθυμίου.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γρατσάνης(Τρικάλων) αδίκησε την ΑΕΛ καθώς δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ναζλίδη ενώ έδειξε να μην θέλει να χρησιμοποιήσει εύκολα τις κάρτες του. Κόκκινη κάρτα είδε στο 88’ ο Κωνσταντινόπουλος, ενώ κίτρινες είδαν οι: Φλεβάρης, Παπαευθυμίου, Περόνε, Ναζλίδης, Ρέντζας. Ο βοηθός Νταλούκας (Τρικάλων) έπιασε μια φάση οφσάιντ για δέκα πόντους. Ή έχει πολύ καλό μάτι ή η τύχη είναι με το μέρος του. Κανένα πρόβλημα για τον άλλο βοηθό Τσιότσιο (Μακεδονίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλ. Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (80′ Μασούρας), Κούσας, Γκόλιας, Κόντορ, Μπάλλας, Λαγός (50′ Κρίζμαν), Κρητικός, Περόνε, Μπάμπιτς (46′ Ναζλίδης), Γιαννιτσάνης
Στον πάγκο έμειναν: Σαφαρίκας, Καρατάσιος, Φατιόν, Δερμιτζάκης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γ. Βαζάκας): Κατσικάς, Μούτσιος, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Μασούρας, Φλεβάρης (89′ Καρίκι), Σταματάκης (51′ Τζέλλος), Χαντζάρας, Κονέ, Παπαευθυμίου.

Των απεσταλμένων της «Ε»
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass