ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ 2-0

Αποχαιρέτησε το κύπελλο ο Απόλλωνας

• Η ομάδα της Λάρισας «λύγισε» στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να «κλειδώνουν» το ματς μέσα σε 4 λεπτά χάρη στα γκολ των Ακόστα (56’) και Καραγιάννη (60’)

Δημοσίευση: 29 Νοε 2017 22:04

Η φετινή πορεία του Απόλλωνα Λάρισας στο κύπελλο Ελλάδος ολοκληρώθηκε χθες μετά την ήττα στο στάδιο Αλκαζάρ από τη Λαμία με 2-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου για τη 2η φάση του θεσμού.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη αν και ήταν καλή στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη δεν παρουσίασε την ίδια εικόνα και έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί δύο στιγμές αδυναμίας και μέσα σε 4 λεπτά να «κλειδώσει» τη νίκη, χάρη στα γκολ των Ακόστα (56’) και Καραγιάννη (60’). Σε γενικές γραμμές η αναμέτρηση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αφού οι δύο αντίπαλοι είχαν περισσότερο το μυαλό τους στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και δεν θέλησαν να ρισκάρουν.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο (4-2-3-1) με τον νεαρό Παϊτέρη κάτω από τα δοκάρια, τους Σάββα και Κουρτεσιώτη στα άκρα της άμυνας, Παπαζαχαρία και Ανδρέου στο κέντρο της άμυνας, Χατζή και Αγρόδημο ως αμυντικά χαφ, μπροστά από αυτούς τον Τσιλούλη, τους Μαυριά και Σκούπρα ως ακραίους μεσοεπιθετικούς και τον Σαχινίδη σε ρόλο σέντερ φορ.
Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Τεννές (με τον ίδιο σχηματισμό) παρέταξε τους Μελίσσα στην εστία, Μπουλούλη και Παντελιάδη στα άκρα της άμυνας, Ασίγκμπα και Κουκόλη στο κέντρο της άμυνας, Λινάρδο και Αναστασόπουλο ως αμυντικά χαφ, τον Καραγιάννη ως επιθετικό χαφ, τους Φράγκο και Ακόστα ως ακραίους μεσοεπιθετικούς και στη θέση του σέντερ φορ τον Τσούκαλο.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο μέρος, με τη Λαμία να προσπαθεί να βγει οργανωμένα στην επίθεση, ωστόσο η αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα δεν επέτρεψε τους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν κάποιες γρήγορες επιθετικές ενέργειες, δημιούργησαν τις δικές τους καλές στιγμές και αν ήταν λίγο πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάτι περισσότερο. Η μεσαία γραμμή για την ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη λειτούργησε πολύ καλά, τόσο στα αμυντικά της καθήκοντα (αρκετές ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες έκλεψαν την μπάλα) όσο και στα οργανωτικά, τροφοδοτώντας την επιθετική γραμμή, αλλά έλειπε η ολοκληρωμένη ενέργεια μπροστά από την αντίπαλη εστία.
Το σκηνικό του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη με τη Λαμία να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να πιέζει περισσότερο την άμυνα του Απόλλωνα. Η πίεση των φιλοξενουμένων -με τους Ακόστα και Καραγιάννη να είναι αρκετά επικίνδυνοι- απέδωσε γρήγορα καρπούς, καθώς στο 56’ και στο 60’ κατάφεραν να βρουν δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας (0-2).
Ο Απόλλωνας δεν έδειξε ότι έχει το σθένος και την οξυδέρκεια να αντιδράσει και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση κι έτσι στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού, χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο, η Λαμία απλά διαχειρίστηκε σκορ και οδηγήθηκε στην πρόκριση.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
19’: Ο Χατζής εκτελεί φάουλ, ο Παπαζαχαρίας πιάνει την πρώτη κεφαλιά και ο Ανδρέου από κοντά με δεύτερη κεφαλιά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι τη αντίπαλης εστίας.
23’: Φάουλ του Καραγιάννη από τα δεξιά, ο Λινάρδος πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Παϊτέρης με ωραία ενέργεια έδιωξε σε κόρνερ.
27’: Δυνατό σουτ του Λινάρδου, έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Παϊτέρης μπλόκαρε την μπάλα.
30’: Ο Τσιλούλης διεκδικεί μία προωθημένη μπαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, προσπαθεί να βγάλει τη σέντρα, αλλά ο Ασίγκμπα με προβολή διώχνει σε κόρνερ, με τον παίκτη του Απόλλωνα να διαμαρτύρεται για χέρι και πέναλτι. Το κόρνερ εκτελείται από τον Μαυριά, η μπάλα καταλήγει εκ νέου στον Τσιλούλη, που επιχειρεί δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κοντράρει σε σώμα αμυνομένου και απομακρύνεται.
43’: Σουτ του Σαχινίδη από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, σε γρήγορη επιθετική ενέργεια του Απόλλωνα και ο Μελίσσας μπλοκάρει την μπάλα.
49’: Σέντρα του Σαχινίδη και ο Παντελιάδης παραχωρεί κόρνερ με το στήθος, προ του Σκούπρα.
53’: Επικίνδυνη σέντρα του Καραγιάννη από τα δεξιά και ο Σάββας διώχνει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή, προ του Ακόστα.
56’: Γκολ για τη Λαμία (0-1) με τον Ακόστα, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, μετά την μπαλιά του Λινάρδου, ελίχθηκε πολύ ωραία μπροστά από τον Σάββα και με δυνατό αριστερό σουτ από πλάγια θέση την έστειλε στα δίχτυα.
59’: Σέντρα του Σάββα από τα δεξιά, ο Σκούπρας πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα χτυπά στο σώμα του Ασίγκμπα και καταλήγει κόρνερ, με τους παίκτες του Απόλλωνα να ζητούν χέρι και πέναλτι.
60’: Δεύτερο γκολ για τη Λαμία (0-2), με το σουτ του Καραγιάννη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Ακόστα.
70’: Ο Τσιλούλης κερδίζει την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, προχωρά, μπαίνει υπό πίεση στην μεγάλη περιοχή και σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βρέσκας (Ημαθίας) με βοηθούς τους κ. Γιάντση (Ημαθίας) και Καρατέρπο (Κοζάνης), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Παρασίου (Ημαθίας). Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του αγώνα με τον κ. Βρέσκα να βγάζει από το τσεπάκι του τη μοναδική κίτρινη κάρτα στο 40’ στον Μπουλούλη.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τη νικήτρια ομάδα της Λαμίας ξεχώρισαν οι Ακόστα, Καραγιάννης και Αναστασόπουλος, ενώ από τον Απόλλωνα του πρώτου μέρους καλοί ήταν οι Χατζής και Αγρόδημος, ενώ στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξε κάποιος διακριθής.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Αγρόδημος (67‘ Λαμπρόπουλος), Μαυριάς (78‘ Λουκάς), Σαχινίδης (71‘ Σουλίδης), Τσιλούλης, Χατζής.
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Μπουλούλης, Παντελιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Φράγκος (46‘ Κουτρομάνος), Τσούκαλος, Αναστασόπουλος, Ακόστα (79‘Μανιάς), Λινάρδος (64‘ Πατσαρούχας), Καραγιάννης.

 

Των Χρήστου Αρχοντούλη,
Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass