ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ Α2

Ο 40άρης Κόμματος κάνει τη διαφορά

• Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Ερμή Αγιάς • Φιλικό σήμερα με τους Τιτάνες Παλαμά για την ΑΕΛ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2017 22:09

Για πολλοστή φορά ο Νέστορας Κόμματος βάζει την υπογραφή του σε νίκη του Ερμή Αγιάς. Ο 40άρης πλέον, πάουερ φόργουορντ συνεχίζει να φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια και να οδηγεί τον Ερμή σε θετικά αποτελέσματα.

Κάτι ανάλογο έγινε και στην τελευταία νίκη των «κυανόλευκων» επί του Αρκαδικού. Πέτυχε 26 πόντους με 5 τρίποντα, μάζεψε 7 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και έκλεψε δύο φορές την μπάλα, παραμένοντας επί 37 λεπτά στο παρκέ παρά τα 40 του χρόνια.  
Ο Νέστορας Κόμματος έχει κατά μέσο όρο σχεδόν 20 πόντους και είναι ο δεύτερος σκόρερ της φετινής Α2 Εθνικής, πίσω από τον Κίκι Κλαρκ του Περιστερίου. Ένας παίκτης που ξεχωρίζει για την ηγετική του μορφή και την αγωνιστική του ποιότητα, ξεπερνώντας τους 20άρηδες της κατηγορίας.

 

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο στρατόπεδο του Ερμή Αγιάς μετά την τελευταία νίκη της ομάδας επί του Αρκαδικού (81-79). Ήταν μία νίκη, όχι μόνο βαθμολογική αλλά κυρίως ψυχολογίας για την ομάδα του Γρηγόρη Γιασάρη, μετά την άσχημη εμφάνιση και την ήττα στο Λαρισινό ντέρμπι από την ΑΕΛ. Οι «κυανόλευκοι» με ηγέτη τον Νέστορα Κόμματο, έπαιξαν με πάθος, έδειξαν διάθεση και πήραν αυτό που ήθελαν, περνώντας παράλληλα το μήνυμα ότι θα παλέψουν για να κρατήσουν την έδρα τους αήττητη.
«Ήταν μία νίκη ψυχολογίας μετά την ήττα από την ΑΕΛ. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε την έδρα αήττητη. Τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, με πρωτεργάτη τον Νέστορα Κόμματο σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε σχεδόν δύο εβδομάδες για να ξεκουράσουμε αυτούς που τράβηξαν μπροστά αυτό το διάστημα, να βελτιώσουμε όλοι τις αδυναμίες μας και το κυριότερο να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για την επίτευξη του στόχου της παραμονής» σχολίασε ο τεχνικός του Ερμή Αγιάς, Γρηγόρης Γιασάρης και κατέληξε:
«Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία, διάθεση και πάθος, είχε καλύτερη επικοινωνία και αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε. Παράλληλα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έδειξε πραγματικά την αγάπη του γι’ αυτήν την ομάδα».
Το θετικό για την ομάδα του Ερμή Αγιάς είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ με αφορμή την αγωνιστική απραξία του προσεχούς Σαββάτου γίνονται προσπάθειες για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα.

 

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΛ
Η τελευταία ήττα στην Καρδίτσα (67-42), σταμάτησε το σερί της ΑΕΛ και έφερε προβληματισμό στις τάξεις των «βυσσινί». Ήταν ένα πολύ κακό, όπως το χαρακτήρισε ο τεχνικός Χρήστος Χασανίδης, αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης διαφοράς στο σκορ απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Η επίθεση πρόδωσε την ΑΕΛ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Χρήστο Χασανίδη.
Θα προσπαθήσουμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Δουλειά για να βελτιωθούμε εκεί που πρέπει. Αν και είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας μετά τη νίκη επί του Ερμή και το «2 στα 2» και μέχρι το 34’ ήμασταν μέσα στο παιχνίδι (46-40), παρουσιαστήκαμε πολύ άστοχοι στα τελευταία λεπτά και χάσαμε με διαφορά.
Στο μέτρο του δυνατού αντεπεξήλθαμε, αλλά η αστοχία, μάς πρόδωσε. Στο αμυντικό κομμάτι είχαμε σωστή προσήλωση, αλλά στην επίθεση όχι. Πιστεύω ότι βάσει της γενικότερης εικόνας το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην παραγματικότητα. Ήταν πολύ κακό λόγω της αρνητικής διαφοράς απέναντι σε μία ομάδα που θεωρητικά έχουμε τους ίδιους στόχους, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» σχολίασε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Χρήστος Χασανίδης.

 

ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΛΑΜΑ
Σήμερα εν τω μεταξύ και με αφορμή την αγωνιστική απραξία αυτής της εβδομάδας, λόγω της προσωρινής διακοπής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, η ΑΕΛ θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τους Τιτάνες Παλαμά. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16.00 στο κλειστό του Αλκαζάρ.
Τα προβλήματα ωστόσο συνεχίζουν να υφίστανται για τους «βυσσινί» καθώς ο Κνέζεβιτς που τραυματίστηκε στον αυχένα και ο Γκιουλέκας που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις δεν θα αγωνιστούν σήμερα στο φιλικό και μάλλον για προληπτικούς λόγους θα μπουν στο πρόγραμμα από την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα ο Ναούμης συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δοθεί ρεπό στους παίκτες.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass