ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

«Γεύση» από Ολυμπιακούς Αγώνες

• Τον βωμό άναψε ο μπασκετμπολίστας Δήμος Ντικούδης

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 22:49

Το μαγικό και μακρινό ταξίδι για την Pyeong Chang όπου θα διεξαχθούν οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα και πέρασε και από τη Λάρισα με την Τελετή Αφής που έγινε στον χώρο της Κεντρικής πλατείας από τον λαμπαδηδρόμο βετεράνο

μπασκετμπολίστα Δήμο Ντικούδη (μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας το 2004, 5ος Ολυμπιονίκης το 2004, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 και Δευτεραθλητής Κόσμου το 2006).
Η Ολυμπιακή Φλόγα που θεωρείται σύμβολο του ανθρώπου και της εφευρετικότητας έγινε δεκτή στην πόλη με κάθε επισημότητα και με υπομονή από τους παρευρεθέντες (καθυστέρησε περίπου μισή ώρα) και με λιτή τελετή ο Δήμος Λαρισαίων και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μίλησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα σημάδια τους για όλη την ανθρωπότητα.
Πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Λαρισαία πανελλήνια πρωταθλήτρια του μήκους αθλήτρια του Πελασγού Χάιδω Αλεξούλη που την έδωσε στον Δήμο Ντικούδη για να ανάψει τον βωμό εν μέσω χειροκροτημάτων.
Στη συνέχεια άρχισε η τελετή με ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη που τόνισε την εκεχειρία των Ολυμπιακών Αγώνων λέγοντας ότι η ετυμολογία της λέξης (έχω + χείρα) σημαίνει συγκρατώ και εξ αυτού διακοπή εχθροπραξιών. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τόνισε, είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης απέναντι στους πολέμους της ανθρωπότητας ενώ είπε ότι είναι τιμή για την πόλη που επιλέχθηκε να γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Πιόνγκτσανγκ 2018, Γιουνγκ Χον, που είπε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα συμβολίζει τις Ολυμπιακές αξίες που είναι  τόσο σημαντικές στον σημερινό κόσμο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κορέα. Οι χειμερινοί Αγώνες της Pyeong Chang αποτελούν τους Ολυμπιακούς της ειρήνης και της αρμονίας και θα ήθελε η διεθνής κοινότητα να κατανοήσει ότι έχουμε δεσμευτεί να φιλοξενήσουμε ασφαλείς χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ευχαρίστησε τη Λάρισα για την υποδοχή που υπήρξε.
Τέλος ομιλητής ήταν και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, υπεύθυνος Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης που είπε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα μήνυμα ειρήνης και θέλει αυτή η φλόγα της ειρήνης να φθάσει σε όλο τον κόσμο.
Η τελετή έκλεισε με τον Δήμο Λαρισαίων να ανταλλάσσει αναμνηστικά με τον εκπρόσωπο των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Πιόνγκτσανγκ 2018, Γιουνγκ Χον.
Στη συνέχεια από τον βωμό τη φλόγα παρέλαβε η αθλήτρια χιονοδρομίας (πρωταθλήτρια αλπικού σκι Γιουγκοσλαβίας – Σερβίας) προπονήτρια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (ΕΟΣ) Λάρισας Αλεξάνδρα Τοντόροβιτς Πιλίτση, ενώ τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο προπονητής αλπικού σκι του ΕΟΣ Λάρισας Χρήστος Μάλλιος.
Μεταξύ άλλων την τελετή παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δαούλας Θωμάς, Βλησσαρούλης Θανάσης, Μιχάλης Αναστασίου, Κωσταρόπουλος Γιώργος, ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας Δημήτρης Κοτσιαύτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Γιώργος Αγάκος, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας Γιάννης Ράπτης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάρισας π. Βασίλειος Τάσιος, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Λάρισας Παναγιώτης Καραβασώνης, ο εκπρόσωπος της Στρατιάς Νίκος Καλογερόπουλος, ο εκπρόσωπος της Αεροπορίας Σωτήρης Παπαχρήστος, η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια και άλλοι. Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Αποστόλης Τριανταφύλλου ενώ σημαντικό το έργο της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων (ανέκρουσε τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων και τους εθνικούς ύμνους της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας) και του Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass