Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΜΕ 71-70

Πέρασε νικηφόρα από τη Χαλκίδα

*Πρώτη εκτός έδρας και δεύτερη συνολικά νίκη για τους «πράσινους» * Θ. Σκουρτόπουλος: «Προτιμήσαμε να στηριχθούμε στους Έλληνες παίκτες και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 15:40

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Basket League πέτυχε ο Γυμναστικός Λάρισας - Φάρος. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πέρασε νικηφόρα από τη Χαλκίδα με 71-70, κόντρα στην Κύμη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους και ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει από το -13 και να μετατρέψει το παιχνίδι σε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, ωστόσο αστόχησε στην τελευταία επίθεση. Περί τους 50 Λαρισαίους βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας.

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος που ζευγάρωσε τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα και είχε πρώτο σκόρερ τον Γουέαρ με 16 πόντους, δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης πίσω στο σκορ, κέρδισε τη «μάχη» των ριμπάουντ (40 έναντι 31) και σούταρε καλύτερα τόσο για δύο πόντους (48%-51%) όσο και για τρεις (30%-35%). Αντίθετα η ομάδα της Κύμης πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τις 10 χαμένες ελεύθερες βολές (14/24).

Με τον Σάφτενααρ να σημειώνει επτά πόντους και τον Ουέαρ να συμπληρώνει άλλους πέντε οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 12-3 στο 4’, αλλά και 20-12 στο 7'. Ωστόσο η Κύμη με ένα μπαράζ τριπόντων μείωσε στο φινάλε της πρώτης περιόδου σε 20-22.

Με τον Σακελλαρίου να σημειώνει γκολ φάουλ η Κύμη μείωσε σε 25-28 στο 13', όμως το επόμενο πεντάλεπτο ανήκε στους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου τρέχοντας σερί 10-0 προσπέρασε με +13 (25-38) στο 18', ενώ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας υπέρ της διψήφια διαφορά (30-40).

Οι "πράσινοι" συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα ως και τα μέσα της τρίτης περιόδου όταν ο Ουέαρ έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +13 (36-49). Σε εκείνο το σημείο ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων καθώς σε λιγότερο από δύο αγωνιστικά λεπτά έτρεξαν ένα σερί 11-0 με τον Τσαγκαράκη να μειώνει με γκολ φάουλ σε 47-49.

Η τελευταία περίοδος ήταν... ντέρμπι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στο 34' ο Tζόουνς με λέι απ ισοφάρισε σε 60-60, ενώ 1'26'' πριν από το τέλος ο Μανωλόπουλος μείωσε σε 68-69. Στα 50'' για το φινάλε ο Τζόουνς με 2/2 βολές μείωσε σε 70-71 και στη συνέχεια ο Διαμαντάκος αστόχησε για τους φιλοξενούμενους. Ο Τζόουνς ανέλαβε την τελευταία επίθεση των γηπεδούχων, ωστόσο αστόχησε στα 7''. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν το επιθετικό ριμπάουντ κι έτσι το ροζ φύλλο πήγε στον Γυμναστικό Λάρισας - Φάρο.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 30-40, 53-56, 70-71.

Κύμη (Γ. Καστρίτης): Μανωλόπουλος 14 (2), Οκερεαφόρ 7 (2), Τσαγκαράκης 12 (1), Γλυνιαδάκης 3, Σμιθ 10 (1), Έντουαρντς , Γερομίχαλος 1, Τζόουνς 11, Σακελλαρίου 5, ΜακΓκι 7.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΣ (Θ. Σκουρτόπουλος): Γουέαρ 16 (2), Ντρέιπερ 4, Σάφτενααρ 14 (1), Παπαντωνίου 4, Παπαμακάριος 13 (2), Μαραγκός 2, Μουράτος 9, Διαμαντάκος 6, Γκάλογουεϊ 2, Φορμπς 1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Κύμη-Γυμναστικός Λάρισας Φάρος         70-71

Ρέθυμνο-Λαύριο      73-95

Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ   82-78

Κόροιβος-Πανιώνιος 68-67

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ        87-78

Άρης-Ολυμπιακός    55-80

Παναθηναϊκός-Προμηθέας  (σήμερα, 19.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

Κολοσσός Ρόδου     7

Κόροιβος Αμαλιάδας          7

Ολυμπιακός  7

Παναθηναϊκός          6-3αγ.

Προμηθέας Πατρών 6 -3αγ.

Γυμναστικός Λάρισας Φάρος        6

ΑΕΚ    6

Άρης   6

Λαύριο          6

Τρίκαλα        6

ΠΑΟΚ 5

Ρέθυμνο        5

Πανιώνιος     4

Κύμη   4

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 11/11

16:30, Γυμναστικός Λάρισας Φάρος-Τρίκαλα

16:30, Λαύριο-Κολοσσός

16:30, Προμηθέας Π.-Κύμη

16:30, ΑΕΚ-Κόροιβος (COSMOTESPORT4HD live)

18:30, ΠΑΟΚ-Άρης (ΕΡΤ1 live)

Κυριακή 12/11

17:00, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (ΕΡΤ1 live)

18:00 (κ.θ.), Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (COSMOTESPORT4HD live)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Αμέσως μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:

Θανάσης Σκουρτόπουλος (Γυμναστικός Λάρισας Φάρος): «Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όπως αναμενόταν. Είμαστε δύο ομάδες με κοινούς στόχους, που κάθε αγωνιστική ψάχνουμε εναγωνίως την νίκη για να κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά μας, είτε αυτή είναι παραμονή είτε κάτι παραπάνω. Στο τέλος, από λάθος επιλογές περισσότερο στην επίθεση παρά από κακή λειτουργία στην άμυνα, κινδυνεύσαμε να χάσουμε το παιχνίδι, ενώ σε κανένα σημείο πριν η Κύμη δεν είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα. Αυτό το γεγονός σίγουρα δεν μας άρεσε, αλλά δικαιολογείται αφού είμαστε καινούρια ομάδα.

Είχαμε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ λόγω τραυματισμών και αυτό δεν μας επιτρέπει να βρούμε τον ρυθμό που θέλουμε για να είμαστε έτοιμοι στις κρίσιμες καταστάσεις. Γι αυτό προτιμήσαμε να στηριχθούμε στους Έλληνες παίκτες, στους οποίους έχουμε δώσει μεγάλη βάση φέτος και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Έχουμε ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα από την 3η θέση και κάτω νομίζω ότι θα δούμε πολλά «παράξενα» αποτελέσματα μέσα στη χρονιά»

Σε ερώτηση για την Εθνική απάντησε: «Αυτό που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι για κάθε «παράθυρο» των εθνικών ομάδων, για κάθε δύο παιχνίδια δηλαδή, έχουμε δικαίωμα να επιλέγουμε καινούρια 24άδα. Έχουμε αποφασίσει να υπάρχει ένα ροτέισον κάθε φορά, να επιλέγουμε παίκτες που διακρίνονται εκείνη την περίοδο στο πρωτάθλημα, κάποιους άλλους που διακρίνονται με τις μικρές Εθνικές και όποια παιδιά από την λεγόμενη πρώτη γραμμή που στη συγκεκριμένη στιγμή θα μπορούν να συμμετάσχουν.

Στην προκειμένη στιγμή, πλην του Μπουρούση που από εύνοια της τύχης θα μπορεί να έρθει, δεν μπορεί κάποιος άλλος να μας βοηθήσει. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα καταφέρουν τα παιδιά που παίζουν Ευρωλίγκα να έρθουν, δεν ξέρω τι θα συμβεί με αυτήν την περίπτωση, αν και δεν νομίζω να συμβεί κάτι παραπέρα. Τα παιδιά αυτά θα έρθουν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβρη, που είναι η σημαντική φάση και θα γίνει και το μεγάλο κάλεσμα.

Υπάρχει μια 35άδα παικτών που από εκεί θα γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτό είναι το πλάνο μας και θέλουμε μέσα από τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης να καταφέρουμε να πάμε στην 2η φάση με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, γιατί μεταφέρονται οι νίκες, και να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εμείς πιστεύουμε ότι τα παράθυρα των Εθνικών βοηθάνε το άθλημα, ειδικά στο αναπτυξιακό κομμάτι, αφού θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα παιδιά να συμμετάσχουν στην Εθνική. Δεν νομίζω να τίθεται θέμα κόπωσης, αφού με καλή συνεργασία και μια μικρή επιμήκυνση της χρονιάς μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Μην ξεχνάμε ότι πλέον θα υπάρχει ένα καλοκαίρι κενό και οι διοργανώσεις θα γίνονται στις αρχές Σεπτέμβρη, οπότε θα υπάρχει μια ισορροπία.

Γιάννης Καστρίτης (Κύμη): «Ήταν ξεκάθαρο ότι μιλάμε για δύο διαφορετικά ημίχρονα, σχεδόν για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Τόση απόκλιση είχαν το πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο. Θα συζητήσουμε μεταξύ για να δούμε τον λόγο που έγινε αυτό και για να βρούμε τις λύσεις.

Θεωρώ δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε τέτοια εικόνα από την ομάδα μας, όπως αυτή που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να βλέπουμε την Κύμη του 2ου ημιχρόνου. Αυτήν την ομάδα θέλουμε να βλέπουμε στο παρκέ. Αυτό δεν έχει να κάνει με αυτοματισμούς ή με την χημεία, έχει να κάνει με την αγωνιστικότητα, με την ενέργεια και το πάθος που θα βγάζουμε σαν να είναι το κάθε μας παιχνίδι το τελευταίο.

Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τους παίκτες μας για την αντίδρασή τους και συνολικά για την παρουσία τους στο 2ο ημίχρονο. Στο τέλος το παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ, θα μπορούσε να έχει μπει και να έχουμε κερδίσει.

Οι μικρές λεπτομέρειες παίζουν πάντα καθοριστικό ρόλο όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο. Κρατάμε σαν οδηγό μας την αντίδραση που δείξαμε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και περιττό να πούμε ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass