ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ΜΕ 1-0

Με Περόνε τράβηξε... περόνη ο Ναζλίδης

• Το 4-4-2 του τεχνικού Ηλία Φυντάνη εγκλώβισε τη φιλοξενούμενη ομάδα

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 22:43

Τη μέρα του εορτασμού της επετείου του ΟΧΙ που είπε η χώρα μας στην άνευ όρων παράδοση στους Ιταλούς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η ΑΕΛ είπε ΝΑΙ στις νίκες, καθώς με γκολ του Ναζλίδη στο 90'+5' κέρδισε τον Λεβαδειακό με 1-0 στο

πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και βελτίωσε τη βαθμολογική της θέση.
Ο Ναζλίδης τράβηξε την... περόνη της νίκης όταν εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Περόνε από δεξιά που αν και τραυματίας πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στο τελευταίο εικοσάλεπτο που χρησιμοποιήθηκε από τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη και αγωνίσθηκε σαν δίδυμο στην επίθεση με τον σκόρερ.
Για να πάρει τη νίκη η ΑΕΛ στηρίχθηκε και σε δύο άλλες παραμέτρους. Η πρώτη ήταν η τακτική του προπονητή Ηλία Φυντάνη που έπαιξε με 4-4-2 κόντρα στο 4-1-4-1 ή 4-2-3-1 που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε σε όλα τα παιχνίδια που ήταν προπονητής των «βυσσινί». Η δεύτερη ήταν για μια ακόμα φορά ο τερματοφύλακας Μπόζοβιτς που στο 50' κράτησε το μηδέν της εστίας του όταν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γιακουμάκη.
Σίγουρα θετικό το γεγονός ότι η ΑΕΛ συνεχίζει από τη μέρα που ανέλαβε ο Φυντάνης να πετυχαίνει γκολ σε κάθε παιχνίδι ενώ έδειξε ότι οι τεσσάρες των πρώτων αγωνιστικών αποτελούν παρελθόν αφού βελτιώθηκε σημαντικά η αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Το μηδέν κρατήθηκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι αφού είχαν προηγηθεί οι αγώνες με τον Πλατανιά Χανίων στο πρωτάθλημα και με την Παναχαϊκή στο κύπελλο.
Ο Φυντάνης προσπαθεί να έχει μια καλή αμυντική λειτουργία, να εκμεταλλεύεται την κόντρα επίθεση και στα τελευταία λεπτά στους αγώνες που έχει πιθανότητες νίκης να παίζει περισσότερο επιθετικά.
Και χθες η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης μπορεί να μην άλλαξε πρόσωπα στο αρχικό σχήμα αλλά άλλαξε ξαφνικά τακτική παίζοντας με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους: Ρέντζα, Φάρκας, Ζίζιτς και Γουάλας, στη μεσαία γραμμή τους Ντέλετιτς(δεξιά), Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν(αριστερά) και στην επίθεση τους Λεοζίνιο, Ναζλίδη παίζοντας σχεδόν δίπλα ο ένας στον άλλο.
Από την άλλη ο προπονητής του Λεβαδειακού Ζοζέ Ανίγκο ξεκίνησε με το 3-4-3 που εφαρμόζει έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Επασί, στην άμυνα τους: Λεονάρντο, Τριποτσέρη, Φαβάρο, στη μεσαία γραμμή τους: Τσαμπούρη(δεξιά), Ομπιόρα, Μητρόπουλο, Μεντί (αριστερά), πιο μπροστά τους: Γιουσούφ, Γιακουμάκη και στην κορυφή της επίθεσης τον πολυδιαφημισμένο Μπραντάο.
Η ΑΕΛ από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τις επιθετικές διαθέσεις της αφού 27 δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα του αγώνα είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ντέλετιτς.
Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης η λαρισινή ομάδα πίεζε τον Λεβαδειακό και χάρη στην τακτική Φυντάνη έφθανε εύκολα σε τελικές προσπάθειες αλλά οι παίκτες της δεν μπορούσαν να σημαδέψουν δίχτυα.
Κάπου εκεί ο προπονητής του Λεβαδειακού γύρισε πιο πίσω τον Μεντί και έπαιξε πιο ορθολογικά σε 4-3-3 και ο Λεβαδειακός κυρίως με τον Μητρόπουλο άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός προς την εστία του Μπόζοβιτς.
Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Μπόζοβιτς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γιακουμάκη και από κει και πέρα γίνεται ένα ανοιχτό παιχνίδι όπου κάθε ομάδα μέχρι το 70' θα μπορούσε να πετύχει τέρμα. Οι δυο τερματοφύλακες άντεξαν και ο Φυντάνης ρίχνει στον αγώνα τον Περόνε αντί του Λεοζίνιο.
Η ΑΕΛ γίνεται πιο επιθετική και βλέποντας ότι ο Λεβαδειακός αρκείται στον βαθμό αφού οι παίκτες του αντί να παίξουν απλά κοιτούσαν πώς να «ροκανίσουν» τον χρόνο κάνει το σύστημα ουσιαστικά 2-4-4 ανεβάζοντας πολύ τα δυο μπακ τον Μασούρα(μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Ρέντζα που τραυματίστηκε και δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση) και τον Γουάλας.
Η ΑΕΛ πίεσε και δικαιώθηκε στο τελευταίο σχεδόν λεπτό της αναμέτρησης (90'+5') με γκολ του Ναζλίδη ύστερα από υπέροχη σέντρα του Περόνε.
Και όλοι οι παίκτες του Λεβαδειακού βρέθηκαν στο έδαφος όχι αυτή τη φορά για να κάνουν καθυστερήσεις αλλά απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
1': Ο Ντέλετιτς αποφεύγει τον Μεντί από τα δεξιά, κάνει τη σέντρα, ο Κρίζμαν πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
4’: Σέντρα από αριστερά του Γουάλας η μπάλα φθάνει στον Ναζλίδη αλλά αστοχεί από καλή θέση(στέλνει την μπάλα άουτ).
10’: Ανάποδο ψαλίδι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Ναζλίδη έχοντας πίσω τον Ζοάο Φαβάρο, στέλνει την μπάλα άουτ.
25’: Μακρινό σουτ του Κριζμάν η μπάλα καταλήγει άουτ.
27’:Από δεξιά κάνει σέντρα ο Αγκάνοβιτς και ο Ντέλετιτς πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αμαρκάριστος αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
30’: Σουτ του Αγκάνοβιτς, έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
32’: Σουτ του Μητρόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Μπόζοβιτς.
36’: Ο Μητρόπουλος εκτελεί φάουλ, η μπάλα φθάνει μέσω Λεονάρντο στον Ζοάο Φαβάρο που κάνει σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ.
47': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη η μπάλα καταλήγει άουτ.
50’:Ο Γιουσούφ βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Γιακουμάκη αλλά προλαβαίνει ο Μπόζοβιτς βγαίνοντας από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει με τα πόδια.
55’: Μακρινό σουτ του Ναζλίδη η μπάλα καταλήγει άουτ.
56': Σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
59’: Σέντρα του Λεοζίνιο η μπάλα φθάνει στον Κριζμάν μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Επασί.
60’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Γουάλας, ο Μπραντάο πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
61’:Σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Μητρόπουλου η μπάλα κοντράρει στον Ζίζιτς και καταλήγει κόρνερ.
62’: Το κόρνερ εκτελεί ο Γιουσούφ, ο Μητρόπουλος πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι η μπάλα καταλήγει άουτ.
67’: Μακρινό σουτ του Λεοζίνιο η μπάλα καταλήγει άουτ.
74’: Συνδυασμός Περόνε με Ναζλίδη και ο δεύτερος σουτάρει λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
75’: Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.
76’: Σουτ του Γιακουμάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
88’: Ο Ντέλετιτς σουτάρει από καλή θέση αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
90’+5’: Ο Περόνε από δεξιά κάνει σέντρα και ο Ναζλίδης με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 1-0.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της ΑΕΛ μοιράζονται ο Μπόζοβιτς για την απόκρουση που έκανε στο 50' και ο Ναζλίδης για το γκολ που πέτυχε αλλά και γιατί ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που η λαρισινή ομάδα εκδήλωσε επίθεση.
Ο Γουάλας ήταν καλύτερος από τον Ρέντζα όπως και ο Ζίζιτς από τον Φάρκας.
Ο Φατιόν πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ενώ με διάθεση προσφοράς ο Ντέλετιτς. Ο Κριζμάν είχε θετική απόδοση ενώ από Αγκάνοβιτς και Λεοζίνιο περιμένουμε περισσότερα.
Ο Περόνε βοήθησε σημαντικά όταν μπήκε όπως και ο νεαρός Μασούρας. Ο Γιαννιτσάνης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
***
Από την ομάδα του Λεβαδειακού καλύτεροι παίκτες ήταν οι: Γιουσούφ, Φαβάρο και Μητρόπουλος.
Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας) ήταν άριστος και τα παράπονα του Λεβαδειακού αδικαιολόγητα για πέναλτι. Εκτέθηκαν... Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Φάρκας, Γουάλας, Ναζλίδης, Περόνε, Λεονάρντο, Μητρόπουλος. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Στην αναμέτρηση υπήρχε και μια αποβολή, αυτή του προπονητή του Λεβαδειακού Ζοζέ Ανιγκό. Είναι η δεύτερη αποβολή του στη σεζόν. Το ίδιο είχε συμβεί και στο ματς της πρεμιέρας μετά τη λογομαχία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Φάρκας, Ρέντζας (53' Μασούρας), Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (68' Περόνε), Κρίζμαν (81' Γιαννιτσάνης), Ναζλίδης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρη, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρη, Ζοάο Φαβάρο, Ομπιόρα (81' Καλτσάς), Μητρόπουλο, Γιουσούφ, Μπραντάο (84' Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass