ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ :

Ψυχολογική τόνωση από το αποτέλεσμα

*Κώστας Μπράτσος: «Το γκολ είναι και θέμα τύχης»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 22:38

Θετικό ντεμπούτο στον πάγκο του Αχιλλέα έκανε ο Τάκης Παραφέστας, ο οποίος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο βαθμός της ισοπαλίας είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για το δυνατό και αποφασιστικό παιχνίδι που έκαναν. Πιστεύω ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο με σωστούς προσανατολισμούς στον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό κοιτάξαμε να προετοιμαστούμε σε αυτές τις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην ομάδα. Περισσότερο ψυχολογικά για να μπορέσουμε να αποφύγουμε το άτυχο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το καταφέραμε, έστω και με την τύχη, όπως λέει και ο αντίπαλος προπονητής. Επειδή, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη σε μεγάλο βαθμό. Εκείνο που μένει για εμάς είναι ο βαθμός της ισοπαλίας και η ψυχολογική τόνωση όταν παίρνεις αποτέλεσμα από έναν δυνατότερο κι ανώτερο αντίπαλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που στήριξε σήμερα την προσπάθειά μας, η οποία ήταν πολύ μεγάλη. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Θα χρειαστούμε δουλειά και τη βοήθεια του κόσμου, που είναι εξωτερικός παράγοντας. Πρέπει να αφοσιωθούμε στον στόχο μας, που είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Με τέτοιο πάθος και αυταπάρνηση, όπως στο σημερινό παιχνίδι, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

*Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Κώστας Μπράτσος, έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, αλλά όχι από το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως το γκολ είναι θέμα τύχης και θέμα συγκυριών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Σήμερα, δώσαμε ένα παιχνίδι για το οποίο προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα και θέλαμε να κερδίσουμε για πολλούς λόγους. Κυρίως, για την προσπάθεια και τη δουλειά, που κάνουμε όλο αυτό τον καιρό. Επίσης, για να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι να βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή. Θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πλάνο που προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε, θεωρώ ότι αποδόθηκε από τους ποδοσφαιριστές μου. Παρόλα αυτά, μας έλειπε η ηρεμία, η αυτοσυγκέντρωση και η αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια για να κάνουμε το γκολ. Με βάση τις ευκαιρίες που πραγματοποιήσαμε, θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ άτυχο αποτέλεσμα. Ακόμη κι όταν μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές, είχαμε την κυριαρχία και ήμασταν η ομάδα που προσπαθούσε και έδειχνε στον αγωνιστικό χώρο ότι θέλει να κερδίσει. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μας έπαιζε με αμυντικούς προσανατολισμούς και το έκανε ακόμα κι όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Κάθε ομάδα έχει ξεχωριστούς στόχους και ευχόμαστε στον αντίπαλο καλή συνέχεια. Αυτό που μένει σε εμάς είναι η προσπάθεια. Δεν μπορώ να πω ότι οι ποδοσφαιριστές μου δεν προσπάθησαν. Το θέμα του γκολ έχει πολλές παραμέτρους και θα πρέπει να τις κοιτάξουμε. Μια σημαντική παράμετρος είναι και η τύχη. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο θα μας τη δώσει. Δηλαδή, να μετατρέπουμε τις ευκαιρίες σε γκολ και να κερδίζουμε και παιχνίδια, που να μην αξίζει να κερδίζουμε. Σήμερα, θεωρώ ότι αξίζαμε να κερδίσουμε».

-Για το ότι η ομάδα του έχασε δύο ακόμη πολύτιμους βαθμούς εκτός έδρας ανέφερε:

«Δεν έμεινε πίσω στη βαθμολογία, γιατί η κορυφή ήταν στους πέντε βαθμούς. Τώρα, είμαστε τέσσερις βαθμούς πίσω. Όμως, θα μπορούσαμε να είχαμε μειώσει τη διαφορά στους δύο».

-Ερωτηθείς για το αν έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του απάντησε: «Είμαι ευχαριστημένος αγωνιστικά. Το γκολ δεν ήρθε. Είχαμε δοκάρι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες. Είχαμε τετ α τετ. Είχαμε ευκαιρίες, που η μπάλα στριφογύριζε πάνω στη γραμμή και τελικά την έδιωχνε ο αντίπαλος. Είμαι ευχαριστημένος. Η δουλειά ενός προπονητή είναι να φέρει την ομάδα στην πλάτη του αντιπάλου. Στην πλάτη του αντιπάλου βγήκαμε ουκ ολίγες φορές. Το γκολ είναι και θέμα τύχης. Δεν θα το πω ικανότητα. Είναι θέμα συγκυριών. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα η οποία έχει μαζική παρουσία μέσα στη μικρή περιοχή, σου μειώνει τις πιθανότητες να κάνεις το γκολ και εμάς όλοι μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Αν βάλουμε ένα γκολ, ξεκλειδώνουμε τα παιχνίδια. Αν δεν βάλουμε ένα γκολ, πρέπει να έχουμε την ηρεμία. Στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε την ηρεμία, αλλά για κάποιο λόγο δεν υπήρχε σήμερα. Αγωνιστικά, η ομάδα έχει σταθερή παρουσία στη δημιουργία ευκαιριών και στην αποτροπή ευκαιριών από τον αντίπαλο, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι ευκαιρίες που μας κάνουν οι αντίπαλοι σε όλα τα παιχνίδια, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass