Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΜΕ 3-0

Επαιξε σαν ομάδα Super League

* Η πρόκριση στην επόμενη φάση θα παιχτεί στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2017 22:00

Θέμα ανωτερότητας και διαφοράς κατηγορίας ήταν η χθεσινή νίκη της ΑΕΛ επί της Παναχαϊκής με 3-0(τα γκολ Γιαννιτσάνης 9’, Περόνε 51’, Κριζμάν 78’) επί της πολύ καλής Παναχαϊκής και αύξησε τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Για να «κλειδώσει» η πρόκριση θα πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική του ομίλου την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Καρδίτσα, ειδάλλως θα περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Παναχαϊκής-Παναθηναϊκού.


Η ΑΕΛ έδειξε και στο κύπελλο ότι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο πιστοποιώντας ότι δεν ήταν τυχαία η νίκη στα Χανιά επί του Πλατανιά με 1-0 στο πρωτάθλημα και μπορεί να ατενίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον.
Το επιπρόσθετο στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου ήταν ότι πήραν ευκαιρίες πολλοί παίκτες που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στη συνέχεια των υποχρεώσεών της ενώ ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης αρχίζει πλέον να υπολογίζει περισσότερες λύσεις για τα προσεχή παιχνίδια.
Ευχάριστο γεγονός η συμμετοχή του 19χρονου Κώστα Μακρή και ότι ο Τάσος Κρητικός παίρνει ευκαιρίες δείχνοντας ότι, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, κατάφερε να το ξεπεράσει και μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ακολουθώντας τον δρόμο του Γιάννη Μασούρα που χρεώνεται η αγωνιστική άνοδός του στνο νέο τεχνικό της ομάδας.
Τέλος ο Θεδωρόπουλος με δύο σπουδαίες επεμβάσεις κόντρα στον Ελευθεριάδη(στο 1-0) έδειξε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα και η ΑΕΛ διαθέτει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες(ο άλλος είναι ο Μπόζοβιτς).
Γενικά ήταν ένα τεστ για όλους τους παίκτες και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην Παναχαϊκή και τον προπονητή της Σωκράτη Οφρυδόπουλο που ήρθε στη Λάρισα για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κλείσει την ομάδα στα μετόπισθεν για να πάρει αποτέλεσμα και να παίξει την κόντρα επίθεση.
Όσοι βρέθηκαν χθες παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το εργάσιμο της αγοράς στο γήπεδο είδαν ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες που αποτελεί «ορεκτικό» για τη μάχη της 28ης Οκτωβρίου που δίνει η ΑΕΛ με αντίπαλο τον Λεβαδειακό σ’ έναν αγώνα που η νίκη θα φέρει χαμόγελα ευτυχίας στους «βυσσινί».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Ναβάρο(δεξιά), Κούσα, Καρατάσιο(σέντερ μπακ), Κόντορ(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Λαγό και Μπάλλα ενώ πιο μπροστά ήταν οι: Μασούρας(δεξιά), Κρητικός, Γιαννιτσάνης(αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Περόνε.
Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος για λογαριασμό της Παναχαϊκής παρέταξε και αυτός την ομάδα με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βρονταρά, στην άμυνα τους: Αγουρίδη(δεξιά), Λουμπαρδέα, Μακρυδημήτρη(σέντερ μπακ), Μπούτζικο(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Γκίνο, Φωτάκη και πιο μπροστά τους: Αποστολόπουλο(δεξιά), Κυνηγόπουλο, Ελευθεριάδη(αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκέσιο.
Η Παναχαϊκή ξεκίνησε δυνατά και στο 3ο λεπτό ο Κυνηγόπουλος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με τους Λαρισαίους φιλάθλους να δυσανασχετούν για την αρχική εικόνα.
Τελικά στην πρώτη επίθεση της ΑΕΛ μετά από ωραία ενέργεια του Κρητικού ο Γιαννιτσάνης έκανε το 1-0 αλλά πάλι η Παναχαϊκή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις του Θεοδωρόπουλου στο 11’ και στο 19’ σε ισάριθμες ενέργειες του Ελευθεριάδη για να κρατήσει το προβάδισμα.
Γενικά σε όλο το πρώτο μέρος η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη με την ΑΕΛ να κάνει επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Μια εικόνα που δεν περίμενε κανένας...
Στις αρχές του δευτέρου μέρους φάνηκε ότι θα δούμε το ίδιο έργο αλλά ο Περόνε στο 51’ με εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν αλλά δεν το κατάφεραν ενώ ο Φυντάνης όταν πέρασε στον αγώνα τον Ντέλετιτς και τον Κρζμάν μετατρέποντας το σύστημα σε 4-1-4-1 άρχισε να κάνει η λαρισινή ομάδα πάρτι.
Πέτυχε το 3-0 με τον Κριζμάν στο 78’ και αν οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η νίκη της ΑΕΛ ήταν δίκαιη και δεν κέρδισε απλά το παιχνίδι αλλά και αρκετούς παίκτες απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο έχοντας τον Ελυεθεριάδη και τον Φωτάκη σε πολύ μεγάλη μέρα.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
2’: Σουτ του Αποστολόπουλου από μακριά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
3’: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Φωτάκη, πιάνει πρώτη κεφαλιά ο Γκέσιος, δεύτερη ο Κυνηγόπουλος αλλά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
9’: Υπέροχη ενέργεια του Κρητικού που την κατάλληλη στιγμή μεταβιβάζει στον Γιαννιτσάνη που με σουτ κάνει το 1-0 κάτω από τα πόδια του Βρονταρά.
11’: Σέντρα του Φωτάκη, η μπάλα φθάνει στον Ελευθεριάδη αλλά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ.
12’: Σουτ του Ελευθεριάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
19’: Καταπληκτική μεταβίβαση του Αγουρίδη στον Ελευθεριάδη που βγαίνει μόνος προ του Θεοδωρόπουλου αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ βγαίνει νικητής από τη μονομαχία τους.
27’:Ο Μασούρας μόνος ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βρονταρά.
33’: Από αριστερά ο Ελευθεριάδης κάνει σέντρα και ο Κυνηγόπουλος μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
34’: Σέντρα από αριστερά του Γιαννιτσάνη, ο Κρητικός δεν μπορεί να πιάσει το σουτ που θέλει και απομακρύνει ο Μακρυδημήτρης.
51’: Ο Κρητικός κερδίζει φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το εκτελεί ο Περόνε και αφού η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βρονταρά καταλήγει στα δίχτυα και γίνεται το 2-0.
53’: Σουτ του Ελευθεριάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Κούσα και καταλήγει στα χέρια του Θεοδωρόπουλου.
66’: Σουτ του Ελευθεριάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
68’: Ο Φωτάκης εκτελεί κόρνερ από αριστερά, ο Κυνηγόπουλος πήρε την κεφαλιά παρενοχλώντας τον Θεοδωρόπουλο και στη συνεχεία ο Μακρυδημήτρης την έσπρωξε στα δίχτυα. Ο κ. Σκουλάς ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Κυνηγόπουλου στον γκολκίπερ της ΑΕΛ.
78’: Σουτ του Γιαννιτσάνη από το σημείο του πέναλτι αποκρούει ο Βρονταράς και στη συνέχεια ο Κριζμάν από κοντά κάνει το 3-0.
81’: Ο Κριζμάν σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από ατομική ενέργεια αλλά αποκρούει ο Βρονταράς.
88’: Μεταβίβαση του Ναβάρο στον Ντέλετιτς που μπαίνει από δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Θεοδωρόπουλος για τις δύο αποκρούσεις στο 1-0 σε αντίστοιχες ενέργειες του Ελευθεριάδη. Ο Κρητικός επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα. Από κει και πέρα Ναβάρο και Κόντορ ταλαιπωρήθηκαν στα πλάγια όπως και στο πρώτο μέρος τα δύο σέντερ μπακ ο Κούσας με τον Καρατάσιο. Πάντως στο δεύτερο μέρος η εικόνα τους βελτιώθηκε σημαντικά. Λαγός και Μπάλλας πάλεψαν. Ο Περόνε πολύ καλός όπως και ο Γιαννιτσάνης με τον Μασούρα.
Κριζμάν και Ντέλετιτς όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έκαναν τη διαφορά ενώ ο Μακρής απλά ντεμπουτάρισε.
Από την Παναχαϊκή Ελευθεριάδης , Φωτάκης και Κυνηγόπουλος πήγαν πολύ καλά ενώ ο Βρονταράς ευθύνεται για το πρώτο γκολ . Στη συνέχεια και ειδικά στο τέλος κράτησε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Σκουλάς από τη Θεσσαλία δέχθηκε τις διαμαρτυρίες των παικτών της Παναχαϊκής για ένα γκολ που ακύρωσε στο 68’. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φωτάκης, Μπουτζίκος, Γκέσιος, Περόνε, Λαγός.
Κανένα λάθος οι δυο βοηθοί Διπλάρης(Καρδίτσας) και Βρούζος(Πιερίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κούσας, Καρατάσιος, Κοντόρ, Λαγός, Μπάλλας (77′ Κρίζμαν), Μασούρας (81′ Μακρής), Περόνε, Κρητικός (70′ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.
Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Αγουρίδης, Γκίνο, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (52′ Μασούρας), Λουμπαρδέας, Γκέσιος (55′ Σπανός), Κυνηγόπουλος (82′ Στεργίδης), Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγώνες)
1.ΠΑΟ     4-1    6
2 ΑΕΛ    3-2    3
3. Παναχαϊκή    1-3    3
4. Αναγέννηση Καρδίτσα    1-3    0
Η ΕΠΟMΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ
Παναχαϊκή - ΠΑΟ
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ    0-1
ΑΕΛ - Παναχαϊκή    3-0
Άρης - Πανιώνιος    1-2
Παναιτωλικός - Πανσερραϊκος    2-0
Εργοτέλης - Ξάνθη    2-4
Αχαρναϊκος - Ολυμπιακός    0-3
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
15:00, Τρίκαλα - Ατρόμητος
15:00, Αστέρας Τρίπ. - Κισσαμικός
17:15 , ΟΦΗ - Πλατανιάς
19:30, Απόλλων Λάρ. - ΑΕΚ

ΜΕ ΓΚΟΛΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ
Ενός καλού μύρια έπονται... Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης που θα κάνει προπόνηση σήμερα στις 10.30 το πρωί τους παίκτες του, θα έχει στη διάθεσή του στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Λεβαδειακό και τον Νίκο Γκόλια που αποθεραπεύτηκε. Μοναδικός απόντας θα είναι ο Γιοβάνοβιτς.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΠΛΙΩΝΑ

mnimi
Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης του αγώνα της ΑΕΛ με την Παναχαϊκή στη μνήμη του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα που έχασε τη ζωή του πριν 31 χρόνια στην αναμέτρηση ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1, που έγινε στο Αλκαζάρ και καταγράφεται σαν το πρώτο θύμα του ελληνικού χουλιγκανισμού.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
1ος όμιλος
Πλατανιάς    3
Ηρακλής    0
ΟΦΗ    0
Απόλλων Σμ.    0
2ος όμιλος
ΠΑΟΚ    3
Απόλλων Πόντου    3
Λεβαδειακός    3
Αιγινιακός    0
4ος όμιλος
Ατρόμητος    3
Τρίκαλα    3
Κέρκυρα    3
Σπαρτη    0
5ος όμιλος
Ολυμπιακός    6
Κισσαμικός    3
Νέος Αχαρναϊκός    0
Αστέρας Τρ.    0
6ος όμιλος
Ξάνθη    3
Πανσερραϊκός    3
Παναιτωλικός    3
Εργοτέλης    0
7ος όμιλος
Πανιώνιος    4
Γιάννινα    4
Άρης    3
Παναιγιάλειος    0

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass