ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Και τώρα κύπελλο για την ΑΕΛ

• Ποιοι παίκτες θα πάρουν ευκαιρία στον αυριανό αγώνα με την Παναχαϊκή • Τι είπε ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης για τη μεγάλη νίκη στη μάχη της Κρήτης

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2017 22:27

«Μόνο τα μνημόνια κράτησαν περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι να πάρουμε εμείς εκτός έδρας νίκη» σχολίαζε μέλος της ΑΕΛ στην Κρήτη κατά τη χθεσινή μέρα μετά το κλίμα ευφορίας που δημιούργησε η πρώτη εκτός έδρας νίκη της λαρισινής ομάδας στη μεγάλη κατηγορία μετά από 7,5 χρόνια.

Προπονητής και παίκτες πανηγύρισαν έξαλλα το προχθεσινό 1-0 στην Κρήτη επί του Πλατανιά Χανίων με τον Ηλία Φυντάνη να χαρακτηρίζει ήρωες τους ποδοσφαιριστές του και να λέει ότι όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρει η ομάδα τη νίκη. Ειδικά στο δεύτερο μέρος μπορούσαν να πετύχουν, είπε, και δεύτερο τέρμα.
Τους είπε χαρακτηριστικά λίγο πριν τη χθεσινή προπόνηση που έγινε στο προπονητικό κέντρο των Χανίων: «Είστε ήρωες όλοι , ο καθένας στη θέση του έδωσε τον καλύτερο εαυτό του»
Μάλιστα κάποιοι παίκτες αγωνίσθηκαν τραυματίες όπως ο Λεοζίνιο, ο Γουάλας (έκαναν ένεση πριν την αναμέτρηση) ενώ ο Φάρκας ταλαιπωρήθηκε δύο μέρες από ίωση.
Για όλους είχε να πει μια καλή κουβέντα και ειδικά τα καλύτερα για τον Φατιόν που φέτος αναδεικνύεται μαζί με τον Μπόζοβιτς σε μορφές για τους «βυσσινί» .
Επίσης στάθηκε στους δύο πλάγιους, τον Ντέλετιτς και τον Κριζμάν.
Ενώ ο ίδιος ο Φυντάνης αισθάνεται δικαιωμένος για την τακτική που εφαρμόζει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα και τον τρόπο που παίζει η ομάδα κόντρα επίθεση ώστε να πετυχαίνει γκολ. Και στα τρία παιχνίδια που έχει την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ πέτυχε γκολ ανεξάρτητα αν κέρδισε μόνο τον Πλατανιά Χανίων.
Η αποστολή πέταξε χθες στις 8.30 μ.μ. από το Ηράκλειο για Αθήνα(μετακινήθηκε οδικώς από τα Χανιά στο Ηράκλειο) και αναμενόταν στη Λάρισα στις τέσσερις τα ξημερώματα.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟ
Από σήμερα το μυαλό όλων στην ΑΕΛ είναι στον αυριανό αγώνα κυπέλλου (17.15) με αντίπαλο την Παναχαϊκή όπου η λαρισινή ομάδα θέλει τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Φυντάνης δεν μπορεί να υπολογίζει τους γνωστούς τραυματίες Γκόλια, Γιοβάνοβιτς ενώ προστέθηκαν ακόμα ο Λεοζίνιο, ο Περόνε και ο Φατιόν που γύρισαν με προβλήματα τραυματισμών από τη μάχη της Κρήτης.
Η σκέψη του τεχνικού είναι να δώσει ευκαιρία και σε άλλους παίκτες να αγωνισθούν ώστε να διαπιστώσει την αγωνιστική τους ετοιμότητα .
Θα δούμε πιθανότατα τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Κόντορ, Ναβάρο στα μπακ, τον Λαγό, τον Μπάλλα στη μεσαία γραμμή, τον Γιαννιτσάνη στην επίθεση και ίσως δούμε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Μπάμπιτς.
Στη δεκαοκτάδα λόγω της προκήρυξης του κυπέλλου θα είναι και οι δύο νεαροί Μακρής και Δερμιτζάκης.
Η ουσία είναι ότι όποιοι παίξουν στόχο θα έχει η ΑΕΛ μόνο τη νίκη στον θεσμό που έχει γράψει ιστορία.
Τέλος η λαρισινή ομάδα με χθεσινή της ανακοίνωση συγχαίρει τον τερματοφύλακα Μλάντεν Μπόζοβιτς που αναδείχθηκε MVP στον νικηφόρο απέναντι στον Πλατανιά.

 

 

Στα «χαρακώματα» ΑΕΛ και Παράσχος

Η δήλωση του προπονητή του Πλατανιά Χανίων Γιώργου Παράσχου μετά το τέλος του αγώνα Πλατανιά Χανίων-ΑΕΛ 0-1 ότι «Ανά πέντε λεπτά κάποιος παίκτης της ΑΕΛ έπεφτε διαρκώς στο έδαφος κι έτσι δεν μπορούσε να παιχθεί παιχνίδι ούτε ν’ αποκτήσει ρυθμό. Είναι ξεφτίλα του ποδοσφαίρου μας!» έφερε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Συγκεκριμένα η λαρισινή ΠΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ πληροφορήθηκε το σύνολο των δηλώσεων του κ. Παράσχου μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα μας και το μοιραίο για την ομάδα του και γι’ αυτόν αποτέλεσμα.
Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτηση τη δική μας και των οπαδών μας γι’ αυτές τις ατυχείς δηλώσεις και η μόνη δικαιολογία που μπορούμε να του δώσουμε είναι η ηλικία του και οι προτεραιότητες που έχει βάλει στη ζωή του τα τελευταία χρόνια και έχουν σχέση με το καλό φαγητό και το καλό κρασί στην όμορφη κωμόπολη του νομού Χανίων, τον Πλατανιά.
Το να χάνεις την ψυχραιμία σου και να δηλώνεις ότι η ομάδα της ΑΕΛ είναι ξεφτίλα (πώς αποδεικνύεται η αγραμματοσύνη του ανθρώπου) μετά την τρίτη ήττα στην έδρα σου από μια ιστορική και μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΛ, η οποία πριν 15 μέρες αντιμετώπισε σαν ίσο προς ίσο τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, πριν μια εβδομάδα στην πραγματικότητα κέρδισε μέσα στην έδρα του τον Παναθηναϊκό, αφού λόγω του ανεκδιήγητου βοηθού Καραβασίλη από την Καβάλα της ακυρώθηκε γκολ στο 91ο λεπτό, μία ομάδα που στην έδρα σου έκανε τουλάχιστον 5 ευκαιρίες για να πετύχει γκολ και η οποία έφυγε με 5 τραυματίες από το αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών σου, πρέπει να σε οδηγούν στην απόφαση σιγά σιγά κι εκ του ασφαλούς να αποχωρήσεις από το προπονητικό επάγγελμα και να απολαύσεις με ηρεμία στην πατρίδα σου την Καστοριά καλύτερο φαγητό και καλύτερο κρασί απο αυτά που απολαμβάνεις στην όμορφη κωμόπολη του Πλατανιά.
Αν παρ’ όλα αυτά στον δεύτερο γύρο, όταν θα παίξουμε στη Λάρισα με τον Πλατανιά, δεν έχεις αποχωρήσει, εμείς θα σε υποδεχθούμε, θα σε χειροκροτήσουμε και θα σου απονείμουμε μία τιμητική πλακέτα για τα 500 και πλέον παιχνίδια στα οποία έχεις κοουτσάρει τη Χαλκηδόνα, τον Ατρόμητο και τον Πλατανιά στην Α’ Εθνική».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΧΟΥ
Ο Γιώργος Παράσχος με δήλωσή του απάντησε τα εξής:
«Πληροφορήθηκα τα όσα αναφέρει για μένα στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ η οποία δυστυχώς για την όντως λαμπρή ιστορία της έχει την ατυχία να διοικείται από έναν περιπλανόμενο παράγοντα για τον οποίο όπως φαίνεται ακόμα και η επιστήμη της ψυχιατρικής έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια. Αν και στην ανακοίνωση χαρακτηρίζομαι ως αγράμματος, αυτό που είπα χθες μάλλον ο σπουδαγμένος ιδιοκτήτης της ΑΕΛ δυσκολεύεται να το κατανοήσει.
Ο χαρακτηρισμός δεν αφορούσε στην ιστορική ομάδα, αλλά μόνο στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ελπίζω τώρα που το κάναμε πενηνταράκια να το καταλάβει. Όσον αφορά στο μέλλον μου, είναι σίγουρα καλύτερο να επιστρέψω, όποτε κρίνω εγώ και όχι αυτός, στην Καστοριά παρά να δουλέψω σε σύλλογο στον οποίο παριστάνει τον πρόεδρο. Ούτως ή άλλως τόσο χαμηλά δεν μπορώ να κοιτάξω».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass