ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΜΕ 1-0 ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΕΠΣΛ

Με το δεξί οι Αμπελόκηποι

* Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Ραμόν Ντε Λα Ρόσα στο 58ο λεπτό

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2015 9:48

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Νικηφόρο ξεκίνημα στη διαδικασία των αγώνων μπαράζ για άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία πραγματοποίησαν οι Αμπελόκηποι οι οποίοι επικράτησαν χθες στο γήπεδο Γιάννουλης με 1-0 του Ροδιακού και έκαναν το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου. Το παιχνίδι κρίθηκε στο 58ο λεπτό όταν ο Ραμόν Ντε Λα Ρόσα μετά από ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια θα δοθεί μεθαύριο Τετάρτη στο γήπεδο Νίκαιας όπου θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ ανάμεσα στο Ελευθεραί και τους Αμπελόκηπους (18.00), ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα το τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο Νεάπολης Α’ με αντίπαλους τον Ροδιακό και το Ελευθεραί. Επί της ουσίας η ομάδα των Αμπελοκήπων μετά τη χθεσινή της νίκη χρειάζεται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στη μεθαυριανή αναμέτρηση για να «κλειδώσει» την άνοδο. Σύμφωνα με την προκήρυξη από τον ειδικό βαθμολογικό πίνακα που θα συγκροτηθεί μετά τη διεξαγωγή των τριών αγώνων, το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 Ερασιτεχνική θα κερδίσουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ εκείνη που θα τερματίσει στην 3η θέση θα είναι η πρώτη επιλαχούσα για άνοδο σε περίπτωση που δημιουργηθεί κενή θέση στην παραπάνω κατηγορία (από μη δήλωση συμμετοχής ή συγχώνευση ομάδων).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Παρά τη βροχή που έπεφτε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, διεκδίκησαν τη νίκη και είχαν τις δικές τους καλές στιγμές μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ροδιακός έδειξε καλύτερα στοιχεία, ενώ στην επανάληψη οι Αμπελόκηποι ανέβασαν ρυθμούς και πάτησαν πιο αποφασιστικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στον Ροδιακό, οποίος μόλις στο 6ο λεπτό θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ όταν ο Ρόκα έβγαλε τον Γάλλο στον κενό χώρο, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Κακαρδάκη αλλά το πλασέ που επιχείρησε εξουδετέρωσε ο πορτιέρο των Αμπελοκήπων.

Στο 35’ ένα φάουλ του κορυφαίου των Αμπελοκήπων, Ενέα Τσάκε πέρασε λίγο άουτ για να ολοκληρωθεί έτσι το πρώτο μέρος χωρίς γκολ.

Στην επανάληψη οι Αμπελόκηποι έκαναν από την αρχή φανερές τις προθέσεις τους με τον Μπαμπατσιά να σουτάρει στο 46’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ελάχιστα άουτ. Στο 53’ οι Αμπελόκηποι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Β. Τριτάρη. Ο έμπειρος επιθετικός αρχικά προσπάθησε να ελιχθεί μέσα στη μεγάλη περιοχή, η άμυνα του Ροδιακού έδιωξε προς στιγμή, ακολούθησε μία σέντρα από τα δεξιά η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνομένου (για το οποίο η διαιτητής κ. Τσιοφλίκη έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση) και κατέληξε ξανά στον Β. Τριτάρη, ο οποίος από πολύ κοντά με πλασέ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά τη λύση στους Αμπελόκηπους έδωσε πέντε λεπτά αργότερα ο Ραμόν Ντε Λα Ρόσα, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ελίχθηκε πολύ ωραία και με δυνατό σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας έγραψε το 1-0.

Στα τελευταία λεπτά ο Ροδιακός προσπάθησε να πιέσει με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση ή τουλάχιστον να οδηγήσει το παιχνίδι στην ισοπαλία και είχε δύο πολύ καλές στιγμές αρχικά στο 87’ όταν μετά από σέντρα του Απ. Καλέση, ο Χαραλαμπόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κακαρδάκη, όμως η προβολή που επιχείρησε δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι από σέντρα του Αχ. Καλέση ο Ρόκα αυτή τη φορά από πολύ κοντά σημάδεψε το εξωτερικό των δικτύων.

Στο 89’ σημειώθηκε η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τον Ραμόν Ντε Λα Ρόσα να φεύγει στην αντεπίθεση όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Τον αγώνα διηύθυνε η κ. Τσιοφλίκη με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Ακρίβο. Οι δύο ομάδες εξέφρασαν από μία διαμαρτυρία, οι μεν Αμπελόκηποι για πέναλτι σε χέρι αμυνομένου στη φάση του 53ου λεπτού, ο δε Ροδιακός για κόκκινη κάρτα στον Τζιόγκα που κλότσησε εκτός φάσης αντίπαλό του στο 38’.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Α. Ταυλαρίδης): Κακαρδάκης, Τζιόγκας, Μαυροδήμος (67’ Ποτόσογλου), Γούτος, Μπλάνας, Δώνος, Μπαμπατσιάς, Ποντίκας, Ντε Λα Ρόσα (90’+3’ Θανάσης), Τσάκε, Β. Τριτάρης (83’ Χιούσα).

ΡΟΔΙΑΚΟΣ (Ν. Αλεξούλης): Κούρτης, Βόγγολης (63’ Σιαμέτης), Φετάου, Χαραλαμπόπουλος, Αχ. Καλέσης, Τζόγκας, Γκαμοπέτας, Μπαλκουράς, Κάιο (61’ (Απ. Καλέσης), Ρόκα, Γάλλος (83’ Λόλας).

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αμπελόκηποι-Ροδιακός  1-0

Ρεπό: Ελευθεραί

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αμπελόκηποι        1-0     3

Ροδιακός     0-1     0

Ελευθεραί   0-0     0

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/6, 18.00)

Ελευθεραί-Αμπελόκηποι (γήπ. Νίκαιας)

Ρεπό: Ροδιακός

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/6, 18.00)

Ροδιακός-Ελευθεραί (γήπ. Νεάπολης Α’)

Ρεπό: Αμπελόκηποι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass