ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΕ Α1 ΚΑΙ Α2 ΕΣΚΑΘ

Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στα πρωταθλήματα μπάσκετ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2015 10:36

 

 

Του Κ. Γκιάστα

Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει και κάπως έτσι σκέφτεται να συνεχίσει και η διοίκηση της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας για την σεζόν που έρχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση θα βασιστεί στην περσινή σεζόν για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1, 2015 – 2016, την οποία και θεωρεί άκρως πετυχημένη τόσο στο ενδιαφέρον για την άνοδο και την παραμονή όσο και στην ποιότητα των αγώνων αλλά και τη διάρκεια της αγωνιστικής δράσης.

Φέτος το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στο τελευταίο Σάββατο του Οκτώβρη (αν και υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει και στις 24) ενώ το κύπελλο θα αρχίσει στις 12 Σεπτέμβρη.

Στο πρωτάθλημα της Α1 θα συνεχιστούν οι δύο όμιλοι των δέκα ομάδων. Από την Α1 θα υποβιβάζονται δύο από κάθε όμιλο και αν δεν υποβιβαστεί σωματείο της Θεσσαλίας από τη Γ’ Εθνική τότε θα πέφτουν τρεις. Δηλαδή οι τελευταίοι κάθε ομίλου και ο ηττημένος από τον αγώνα μπαράζ των προτελευταίων.

Από την Α2 ΕΣΚΑΘ θα ανέρχονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και θα υποβιβάζονται τρεις. Οι δύο τελευταίοι και ο χαμένος του μπαράζ. Τέλος από την Β’ ΕΣΚΑΘ θα ανέβουν 3 στην Α2 κατηγορία.

* Πέρυσι οι συμμετοχές των αθλητών πάνω από 30 ετών επιτρεπόταν 5 στην Α1, 4 στην Α2 και Β’ ΕΣΚΑΘ. Δηλαδή όσοι ήταν γεννημένοι το 1984 και πίσω. Αυτό το όριο φέτος μεγαλώνει κατά ένα έτος και γίνεται 31. Δηλαδή ισχύει πάλι για τους γεννημένους το 1984 και πίσω.

Όσα σωματεία δηλώνουν πέρα των 10 αθλητών οι 11ος και 12ος θα είναι υποχρεωτικά μέχρι 20 ετών (95 και νεότεροι). Αυτό ισχύει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. και όχι για τη συμμετοχή.

* Εν τω μεταξύ από την ΕΣΚΑΘ ανακοινώθηκε πως τα σωματεία- μέλη της Ένωσης καλούνται σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Ιουνίου και ώρα 10.00 π. μ. που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΕΒΕΛ-Παπακυριαζή 44, Λάρισα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης

2. Διαγραφή Σωματείων -Μελών της Ε.Σ.ΚΑ.Θ

3. Απολογισμός και Εγκριση Πεπραγμένων Απερχόμενης Διοίκησης 4 Εγκριση Οικονομικού Απολογισμού

5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

6. Αρχαιρεσίες εκλογής μελών Α.Σ. (Π Τακτικών-3 Αναπληρωματικών) και εξελεκτικής επιτροπής (3 τακτικών - 1 αναπληρωματικού).

Όπως σημειώνεται από την ΕΣΚΑΘ, σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει η προβλεπόμενη από Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 7 Ιουλίου και ώρα 10.00 π. μ στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερησία διάταξης. Στην περίπτωση αυτή, η συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων σωματείων

Υπενθυμίζεται ότι βάσει καταστατικού υποψηφιότητες για το Λ.Σ και την εξελεκτική επιτροπή πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 18η Ιουνίου 2015.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και ανεπίσημα οι όμιλοι τόσο της Α1 ΕΣΚΑΘ όσο και της Α2 αναμένεται να χωριστούν ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ

1ος Όμιλος

Νίκη Βόλου (έπεσε από τη Γ’ Εθνική), Γ.Σ. Αλμυρού, Γ.Σ. Βόλου, Αετός Διλόφου, Νίκαια, Σπάρτακος, Ολυμπιακός Β., Ανάληψη, Νίκαια 2012 (ανέβηκε από την Α2), Ν.Α. Νίκης (ανέβηκε από την Α2).

2ος Όμιλος

Φάρσαλα, Αμπελώνα, Σοφάδες, Ίκαροι, Ελασσόνα, Αστέρας, Ολυμπιακός Κ., Εθνικός, Κρόνος Τρικάλων (ανέβηκε από την Α2), Ήφαιστος Καρδίτσας (ανέβηκε από την Α2).

Α2 ΕΣΚΑΘ

1ος Όμιλος

ΑΕΒΔ (υποβιβάστηκε από την Α1), Κεραυνός (υποβιβάστηκε από την Α1), Φοίβος, Ολύμπια Λ, Ίωνας, Σκιάθου, Σουφλάρια, Τύρναβος, B.C. Volos, Σπρίντερ (ανέβηκε από την Β΄).

2ος Όμιλος

Δαναοί (υποβιβάστηκε από την Α1), Μάγοι (υποβιβάστηκε από την Α1), Πελασγοί Μ. Καλυβίων, Γ.Σ. Φύλλου, Καλαμπάκα, Φαλώρεια, Μύτικας, Άρης Τρικάλων, Sports Academy (ανέβηκε από την Β’), Ίκαρος Νεάπολης (ανέβηκε από την Β’).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass