ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

«Φιλοκτήτης» μέσα από τους αριθμούς...

• Προθέρμανση σήμερα με τον καθιερωμένο νυχτερινό κολυμβητικό «περίπατο» του ενός χιλιομέτρου • Αύριο το κυρίως μενού με τις διαδρομές των 5 και 10 χιλιόμετρων

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2017 17:21

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας (Ν.Ε.Λ.), ο Δήμος Αγιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» και το Café Spitaki συνδιοργανώνουν τον 12ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα «Φιλοκτήτης».


Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 και θα περιλαμβάνει δύο παράλληλες διαδρομές απόστασης 10 και 5 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί από το λιμάνι του Αγιοκάμπου στις 11 το πρωί ενώ αυτή των 5 χιλιομέτρων από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας στη 1 το μεσημέρι. Ο τερματισμός και των δύο διαδρομών θα γίνει στην παραλία της Βελίκας σε οργανωμένη ακτή.
Σήμερα θα έχουμε προθέρμανση με τον καθιερωμένο νυχτερινό κολυμβητικό «περίπατο» του ενός χιλιομέτρου.
•Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2006 με 37 συμμετοχές. Η αρχική ιδέα ήταν η πραγματοποίηση της διαδρομής Παλιουριά –Βελίκα αλλά η έντονη κακοκαιρία της ημέρας ανάγκασε τους διοργανωτές να αλλάξουν το σχέδιο. Έτσι η παρθενική διαδρομή το 2006 για λόγους ασφαλείας ήταν από τα «βραχάκια» έως το Café Spitaki συνολικής απόστασης μόλις ενός χιλιομέτρου. Από τότε και μετά η διαδρομή καθιερώθηκε με αποστάσεις 5 έως 6 χιλιομέτρων.
•Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων τον Οκτώβριο του 2015 στο πρόγραμμα του Φιλοκτήτη προστέθηκε και η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με αφετηρία το λιμάνι του Αγιοκάμπου - παράλληλα με την καθιερωμένη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων. Έτσι ο Φιλοκτήτης μπήκε στο κλειστό club των διοργανώσεων που προσφέρουν διαδρομή των 10 χιλιομέτρων.
•Το 2007 και το 2008 ο αγώνας πραγματοποιήθηκε τον μήνα Ιούλιο για να επανέλθει τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο από το 2009 έως σήμερα.
•Ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2015 οπότε και συμμετείχαν 99 κολυμβητές, με το αμέσως προηγούμενο τον Οκτώβριο του 2010 με τους 93 κολυμβητές. Τη χρονιά εκείνη τιμήθηκε ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής ανοικτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης. Αρνητικό ρεκόρ συμμετοχών τον Οκτώβριο του 2011 με 29 συμμετέχοντες όταν η απόσταση μειώθηκε σε ένα χιλιόμετρο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας της ημέρας.
•Τον Σεπτέμβριο του 2013 καθιερώνεται η ιδέα ενός «φιλικού νυχτερινού κολυμβητικού περιπάτου» συνολικής απόστασης ενός χιλιομέτρου για τους τολμηρότερους με αφετηρία τα «βραχάκια» Βελίκας και τερματισμό στο Café Spitaki ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ζεστό τσάι και «night swimming party» για όλους τους παρευρισκόμενους.
•Ο αγώνας διακρίνεται για την άριστη διοργάνωση και τη φιλοξενία των αθλητών και συνοδών τους καθώς και για τα υψηλά στάνταρ ασφάλειας που οφείλεται εν πολλοίς στην πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ναυαγοσωστικής Ομάδας Life-Guard Πιερίας.
•Οι Νίκος και Βασίλης Ντάγκας δεν έλειψαν ποτέ από τον αγώνα, εδώ και δέκα χρόνια στηρίζουν οικονομικά και υλικοτεχνικά τον αγώνα, βοηθώντας τα μέγιστα στην καθιέρωσή του μέσα στη δεκαετία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass