ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Νωρίτερα φέτος τα «μικρά» πρωταθλήματα ΕΠΣΛ

• Προβληματισμός για τους γιατρούς αγώνων • Εξαγγελίες για επιπλέον παροχές στους παρατηρητές αγώνων

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2017 22:22

Νωρίτερα θα ξεκινήσουν φέτος τα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΛ, όπως τονίσθηκε στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των τμημάτων υποδομής με τη διοίκηση της ΕΠΣΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, Λευτέρη Γρηγοριάδη, η έναρξη των «μικρών» πρωταθλημάτων υπολογίζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου με στόχο τα παιδιά να παίξουν περισσότερα παιχνίδια φέτος, ενώ σχετικά με τα όρια ηλικίας θα διατηρηθούν τα ίδια φέτος δηλαδή 2001 και νεότεροι για το εφηβικό, 2003 και νεότεροι για το παιδικό και 2005 και νεότεροι για το προπαιδικό. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των φετινών πρωταθλημάτων μετά από συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία τα εξής:
Θα υπάρξουν δύο φάσεις, α’ και β’ και θα συγκροτηθούν όμιλοι των 6 ομάδων. Μόλις ολοκληρωθεί η α’ φάση, οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας σε κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν τους ομίλους των δυνατών (με 6 ομάδες ανά όμιλο) και οι τρεις τελευταίοι τους ομίλους των αδυνάτων αντίστοιχα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διεξαχθεί η β’ φάση της διοργάνωσης.
Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των τμημάτων υποδομής του νομού, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι Ενωσιακοί προπονητές κ. Καμάκας και Κυζιρίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των συζητήσεων έγινε ειδική παρουσίαση και μία εμπεριστατωμένη αναφορά από τον χειρουργό ορθοπεδικό κ. Μπασδέκη και τον φυσικοθεραπευτή κ. Καλαμπάκα, στο εργομετρικό κέντρο της Λάρισας που τελεί υπό την εποπτεία τους, τόνισαν το τι πρέπει να προσέχουν οι προπονητές στις μικρές αυτές ηλικίες ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες κ.ά., ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Ιδιαίτερα προβληματισμένοι παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι των τμημάτων υποδομής των συλλόγων σχετικά με τους γιατρούς αγώνα η παρουσία των οποίων είναι υποχρεωτική με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας και στα «μικρά» πρωταθλήματα.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση με τους παρατηρητές αγώνων, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης τόνισε ότι η νέα διοίκηση της Ένωσης δίνει πρώτη προτεραιότητα στον ρόλο των παρατηρητών με στόχο την αναβάθμισή τους και τον εμπλουτισμό με νέα πρόσωπα προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων που καλύπτονται.
Επίσης τονίστηκε ότι τα έξοδα μετακίνησης θα καταβάλλονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και παράλληλα εξήγγειλε επιπλέον παροχές σε συνεργασία με χορηγούς. Για το θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξει και νέα αναφορά.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθούν ταυτότητες παρατηρητών αγώνων. Για τον λόγο αυτό καλούνται όλοι οι παρατηρητές αγώνων, αλλά και όσοι καινούργιοι θέλουν να εγγραφούν στο σώμα των παρατηρητών αγώνων, να προσκομίσουν στη γραμματεία της ΕΠΣΛ, φωτογραφία και να αναγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία για την έκδοση των σχετικών ταυτοτήτων.

 

ΑΥΡΙΟ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΛ λόγω μη συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού πληρεξούσιων για την επίτευξη απαρτίας για σήμερα Τετάρτη, η Έκτακτη Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Διόνυσος.
Μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων των πρωταθλημάτων Α’ και Α1, καθώς και της α’ φάσης του Κυπέλλου, στην οποία συμμετέχουν οι ομάδες των Β’ και Γ’ κατηγοριών που δήλωσαν συμμετοχή.

 

ΤΕΣΤ ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 στο 3ο Λύκειο Λάρισας (οδός Καρδίτσης), θα πραγματοποιηθούν οι γραπτές εξετάσεις των μη αξιολογημένων διαιτητών της ΕΠΣΛ.
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18.30 στο Αθλητικό Κέντρο «Αlana» (οδός Καρδίτσης, μετά τις Δικαστικές Φυλακές), θα διεξαχθούν οι αγωνιστικές δοκιμασίες των μη αξιολογημένων διαιτητών της ΕΠΣΛ και όσων δεν συμμετείχαν ή δεν πέρασαν επιτυχώς τα αγωνιστικά τεστ της ΚΕΔ/ΕΠΟ.
Υπενθυμίζεται ότι οι διαιτητές πρέπει να προσκομίσουν στην ΕΔ/ΕΠΣΛ:
α) Ποινικό Μητρωό και
β) Ιατρική γνωμάτευση από παθολόγο-καρδιολόγο ή καρδιολογικές εξετάσεις.
Τα παραπάνω είναι υποχρεωτικά για να συμμετάσχουν στις ως άνω δοκιμασίες.
Οι διαιτητές πρέπει να στείλουν το προσωπικό τους e-mail στο epslarisas@otenet.gr (επίσημο e-mail της Ένωσης), αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, ώστε να μπορεί η Ένωση να τους αποστέλλει σε ηλεκτρονική μορφή το Φύλλο Αγώνος και το Εξοδόλογιο του Αγώνα.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass