ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΡΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ (16.30)

Σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2017 16:10

Το Ευρωμπάσκετ του 2017 θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-17 Σεπτεμβρίου και θα μείνει στην ιστορία ως το δεύτερο στα 80 χρόνια του θεσμού που συνδιοργανώνεται από τέσσερις χώρες (Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία και Τουρκία).

Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν πριν δύο χρόνια, το 2015 όταν το συνδιοργάνωσαν οι Γερμανία, Γαλλία, Λετονία και Κροατία.
Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν σε Ελσίνκι, Τελ Αβίβ, Κλουζ και Κωνσταντινούπολη (31/8-7/9), ενώ οι χιαστί αναμετρήσεις της τελικής φάσης (9-17 Σεπτεμβρίου) θα λάβουν χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τελευταία φορά που η εθνική ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε Ευρωμπάσκετ... στο Βελιγράδι το 2005, καθώς και 8 χρόνια από το τελευταίο μετάλλιο (χάλκινο, 2009 στην Πολωνία) σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η οριστική απουσία, όμως του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αν και είχε ξεκινήσει προετοιμασία με την εθνική μείωσε τις υψηλές πιθανότητες που διατηρούσε η «επίσημη αγαπημένη» για επιστροφή στο βάθρο, αν είχε στις τάξεις της τον άσο των Μιλγουόκι Μπακς. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, ανέλαβε χρέη λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας και κλήθηκε να αλλάξει τα πλάνα του, μετά την απαίτηση των Μπακς για επιστροφή του σταρ τους, Γιάννη Αντετοκούνμπο (ελαφρύς τραυματισμός στο γόνατο). Αυτή η εθνική, πάντως «χτίστηκε» για να πρωταγωνιστεί στο μέλλον και παρά τις μέτριες εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας της, μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω! Μπουρούσης και Πρίντεζης είναι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά παίκτες και σαφώς οι έμπειροι, ενώ έξι παίκτες από τη δωδεκάδα αγωνίζονται στον φιναλίστ της Euroleague, Ολυμπιακό (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Μπόγρης). Εκτός από τον Μάντζαρη που διακρίνεται για τις αμυντικές ικανότητές του και την ευστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου, στην περιφέρεια η εθνική στηρίζεται στους δημιουργούς και σκόρερ Νικ Καλάθη, Νίκο Παππά από τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον πρωταθλητή Euroleague, με την Φενερμπαχτσέ, Κώστα Σλούκα. Ο Παπαπέτρου μπορεί να παίζει με την ίδια άνεση στο «3» (δίπλα στον σμολ φόργουορντ Κώστα Παπανικολάου) και στο «4» (δίνοντας ανάσες σε Πρίντεζη, Αγραβάνη), ενώ ως πάουερ φόργουορντ αγωνίζεται και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Μπουρούσης στο «5» θα παίρνει ανάσες από τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Γιώργο Μπόγρη.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Στη διοργάνωση συμμετέχουν 24 ομάδες που χωρίστηκαν (κατόπιν κλήρωσης) σε 4 γκρουπ των έξι ομάδων. Την πρόκριση στη φάση των «16» (νοκ άουτ χιαστί στις 12 και 13/9) εξασφαλίζουν οι 4 πρώτοι του ομίλου που διασταυρώνονται ως εξής: Α1-Β4, Α2-Β3, Γ1-Δ4, Γ2-Δ3). Νοκ άουτ είναι και οι αγώνες της φάσης των «16» και των «8». Οι νικητές αγωνίζονται στα ημιτελικά, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο «μικρός» τελικός και ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη.
Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος Όμιλος (Ελσίνκι): Γαλλία, ΕΛΛΑΔΑ, Ισλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Ισλανδία
2ος Όμιλος (Τελ Αβίβ): Ουκρανία, Ισραήλ, Λιθουανία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία
3ος Όμιλος (Κλουζ): Κροατία, Τσεχία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ουγγαρία
4ος Όμιλος (Κωνσταντινούπολη): Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Σερβία, Λετονία, Τουρκία, Βέλγιο

 

Το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου στην Α’ Φάση έχει ως εξής:
Πέμπτη 31 Αυγούστου
13.45 Σλοβενία-Πολωνία
16.30 Ισλανδία-Ελλάδα
20.00 Γαλλία-Φινλανδία
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
13.45 Πολωνία-Ισλανδία
16.30 Ελλάδα-Γαλλία
20.00 Φινλανδία-Σλοβενία
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
13.45 Γαλλία-Ισλανδία
16.30 Σλοβενία-Ελλάδα
20.00 Φινλανδία-Πολωνία
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
13.45 Ισλανδία-Σλοβενία
16.30 Πολωνία-Γαλλία
20.00 Ελλάδα-Φινλανδία
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
14.45 Σλοβενία-Γαλλία
16.30 Ελλάδα-Πολωνία
20.45 Φινλανδία-Ισλανδία
*Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass