ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΠ

Υπεύθυνος ο γηπεδούχος για τον γιατρό αγώνα και στα τοπικά

• Μέχρι τέσσερις οι αντικαταστάσεις των ποδοσφαιριστών σε κάθε αγώνα • Αυξάνονται από τρεις σε πέντε οι ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών στη Γ’ Εθνική

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2017 22:02

Αλλαγές που φέρνουν νέα δεδομένα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της φετινής περιόδου έγιναν στον ΚΑΠ από την ΠΔΕ της ΕΠΟ.

Αλλαγές οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν τις αντιδράσεις των σωματείων κυρίως σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, παρουσία γιατρού αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η ΕΠΣΛ δεν είναι η υπεύθυνη, όπως ίσχυε μέχρι και πέρσι, για την ιατρική κάλυψη των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά η υποχρέωση αυτή μεταβιβάζεται στα ίδια τα σωματεία, το οποίο αυτομάτως συνεπάγεται επιπλέον έξοδα για τις ομάδες, καθώς θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τον δικό τους γιατρό η καθεμία (ούτε νοσηλευτή ούτε τραυματιοφορέα). Μάλιστα όπως προβλέπεται στον νέο ΚΑΠ σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός αγώνα, το παιχνίδι δεν θα διεξάγεται, η γηπεδούχος ομάδα θα μηδενίζεται και θα της επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.
Αναλυτικά το επίμαχο άρθρο 16 (2α) του νέου ΚΑΠ:
2. α) Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών,
Πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής.
Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για τη γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επειδή οι αλλαγές στον ΚΑΠ γίνονται με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ και όχι της Γ.Σ., εάν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τα σωματεία και τις Ενώσεις δεν αποκλείεται η διάταξη αυτή να τροποποιηθεί ή και να καταργηθεί.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Η δεύτερη σημαντική για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλαγή στον νέο ΚΑΠ αφορά στις αλλαγές των ποδοσφαιριστών οι οποίες από τρεις γίνονται τέσσερις. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 16 (4α) «…σε όλα τα λοιπά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι τέσσερεις (4) αλλαγές σε κάθε αγώνα».

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΓΩΝΑ
Τέλος η τρίτη σημαντική αλλαγή για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αφορά στην επανάληψη αναβληθέντος αγώνα. Μέχρι τώρα σε περίπτωση αναβολής αγώνα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υπήρχε η δυνατότητα επανάληψης του αγώνα σε διάστημα 15 ημερών. Τώρα θα ισχύει ό,τι και στα Εθνικά πρωταθλήματα, δηλαδή οι δύο ομάδες υποχρεούνται να εμφανίζονται την επομένη ημέρα στο γήπεδο.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Αλλαγές σημειώθηκαν και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη για την περίοδο 2017-18), στο οποίο θα μετέχει φέτος ο Αχιλλέας Φαρσάλων.
Συγκεκριμένα αυξάνεται ο αριθμός από τρεις σε πέντε των ποδοσφαιριστών άνω των 33 ετών (γεννηθέντες πριν τη 1/1/1985) που μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ομάδα (άρθρο 9). Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική οι αλλαγές των ποδοσφαιριστών σε κάθε αγώνα είναι μέχρι τέσσερις, δηλαδή ισχύει και στη Γ’ Εθνική η συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 16 του νέου ΚΑΠ.
Το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα ξεκινήσει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής είναι μέχρι τις 14 Αυγούστου. Από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή θα εξαρτηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν.
Σε ό,τι αφορά στον προβιβασμό θα ανέλθουν στην Football League τέσσερις συνολικά ομάδες μετά από αγώνες μπαράζ στους οποίους θα μετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των οκτώ ομίλων.
Οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες θα σχηματίσουν δύο ομίλους τεσσάρων ομάδων ο καθένας. Ο ένας όμιλος θα απαρτίζεται από τις πρωταθλήτριες των 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ομίλων και ο άλλος όμιλος αντίστοιχα από τις πρωταθλήτριες των 5ου, 6ου, 7ου και 8ου ομίλων. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός-εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές σε κάθε όμιλο. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μία βασική αλλαγή σχετικά με την άνοδο τόσο από την Γ’ Εθνική στη Football League όσο και από τα τοπικά στην Γ’ Εθνική είναι ότι σε περίπτωση που κάποια από τις ομάδες που δικαιούνται την άνοδο δεν δηλώσει συμμετοχή (για οποιονδήποτε λόγο) τότε μπορεί να πάει η επόμενη. Με άλλα λόγια εάν τη νέα χρονιά ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τότε μπορεί να προβιβασθεί ο δεύτερος. Εάν και ο δεύτερος δεν επιθυμεί να ανέβει τότε μπορεί να κερδίσει την άνοδο ο τρίτος.

 

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΣΤΗΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ
Εν τω μεταξύ, και σε ό,τι αφορά στις Επιτροπές θα πρέπει να τονισθεί ότι την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου θα απαρτίζουν οι κ. Μπουχλαριώτης (πρόεδρος), Μίχος και Γκογκολέτσιος (μέλη).
Επίσης το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ προτίθεται να θέσει προς χρήση τα παλιά γραφεία της ΕΠΣΛ στην Ασκληπιού. Θα εξετασθεί λοιπόν η δυνατότητα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των Επιτροπών, αν κάποιες Επιτροπές διευκολύνονται να συνεδριάζουν στα παλιά γραφεία της Ένωσης στην Ασκληπιού.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass