ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 15:50

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και αντιπρόεδρος της FIFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, συνελήφθη χθες σε «επιδρομή» που έγινε σε πολλά γραφεία στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο έρευνας κατά της διαφθοράς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Βιγιάρ, ο γιός του και αρκετά άλλα μέλη της ομοσπονδίας τέθηκαν υπό κράτηση με βάση καταγγελίες για συμπαιγνία, απάτη και υπεξαίρεση. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας έκανε γνωστό ότι επικεφαλής της έρευνας ήταν ένας από τους δικαστές του και εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.
Ο 67χρονος Βιγιάρ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, βρίσκεται στο «τιμόνι» της ισπανικής ομοσπονδίας για σχεδόν 30 χρόνια. Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA τον τιμώρησε πέρυσι με πρόστιμο 25.000 ελβετικών φράγκων, επειδή δεν συνεργάστηκε σε έρευνα για την ανάθεση της τελικής φάσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022, η οποία «πυροδότησε» τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της ανώτατης αρχής του ποδοσφαίρου.
Ο Βιγιάρ είναι επίσης αντιπρόεδρος της UEFA και έθεσε πέρυσι υποψηφιότητα για την προεδρία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, προκειμένου να διαδεχθεί τον Μισέλ Πλατινί, ωστόσο στη συνέχεια αποσύρθηκε, καθώς του ζητήθηκε να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ισπανική ομοσπονδία. Η FIFA και η UEFA αναφέρουν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους ότι γνωρίζουν τις αναφορές των ΜΜΕ γύρω από τον Βιγιάρ, ωστόσο δεν κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο.
Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, τουλάχιστον τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στις χθεσινές «επιδρομές» της. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται άλλο ένα μέλος της ισπανικής ομοσπονδίας και ένα στέλεχος από την ποδοσφαιρική ένωση της Τενερίφης, που κατηγορούνται για υπεξαίρεση κεφαλαίων και μεταφορά τους σε εταιρεία, την οποία διοικούν αμφότεροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass