ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μειώνονται οι ομάδες της Α1 εθνικής μπάσκετ

• Παραμένουν οι έξι ξένοι

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 15:48

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να μειωθούν οι ομάδες στο πρωτάθλημα, λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, θα μειωθούν και οι εγχώριοι αγώνες, κάτι το οποίο θα βοηθήσει τους συλλόγους που θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Στην ερχόμενη σεζόν (2017-2018), το πρωτάθλημα (τζάμπολ στις 7 Οκτωβρίου) θα διεξαχθεί κανονικά με 14 ομάδες. Στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, όμως, θα γίνει σταδιακή μείωση. Το καλοκαίρι του 2018, λοιπόν, θα υποβιβαστούν δύο σύλλογοι στην Α2, αλλά στη Basket League θα ανέβει μόνο μία ομάδα.
Αυτό σημαίνει πως στη σεζόν 2018-19, η διοργάνωση θα διεξαχθεί με 13 ομάδες (κάθε εβδομάδα μία ομάδα θα έχει ρεπό), στην οποία στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα πέσουν ξανά δύο και θα ανέβει μόνο μία. Έτσι, θα φτάσουμε στη σεζόν 2019-2020, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 12 ομάδες.
Οι ομάδες καταψήφισαν την πρόταση για την παρουσία εφτά (7) ξένων την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον αριθμό να παραμένει ίδιος (στους έξι).
Η καταψήφιση της πρότασης για εφτά ξένους στη σύνθεση των ομάδων ήταν σχεδόν καθολική, αφού μόλις μία τάχθηκε υπέρ. Οι υπόλοιπες εξέφρασαν με την ψήφο τους την αντίθεση σε αυτήν την προοπτική, βάζοντας τέλος στο πιο σημαντικό ζήτημα που προέκυψε αυτό το καλοκαίρι σχετικά με τη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.
Ο θεσμός των πλέι οφ στην Α2 που είχε φέρει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη 2η θέση καθώς αυτή ισοδυναμούσε με άνοδο στην Α1 την οποία διεκδικούσαν τέσσερις ομάδες καταργείται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass