ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΕ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στα βήματα του παλιού Γυμναστικού

• Τουρνουά στη μνήμη του Απ. Δομενικιώτη προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο • Πρώτη μεταγραφή ο 19χρονος περιφερειακός Δημήτρης Χατζηκυριακίδης • Από εβδομάδα επιτροπή του ΕΣΑΚΕ στο κλειστό της Νεάπολης

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2017 22:09

Ενώ οι διαδικασίες σύστασης της νέας ΚΑΕ Φάρος με έδρα τη Λάρισα βρίσκονται σε εξέλιξη, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δρομολογήσει μία σειρά ενεργειών με γνώμονα να συνεχίσουν την ιστορία του παλιού Γυμναστικού.

Στις σκέψεις λοιπόν του εν δυνάμει προέδρου της νέας ΚΑΕ, Κώστα Δασταυρίδη και των συνεργατών του είναι η καθιέρωση τουρνουά στη μνήμη του Απόστολου Δομενικιώτη. Το τουρνουά θα είναι ετήσιο και θα μετέχουν ομάδες της Α1 Εθνικής. Στόχος είναι το τουρνουά αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός, τιμώντας τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρόσφερε σημαντικά στον ιστορικό Γυμναστικό. Η αρχή θα επιχειρηθεί να γίνει από τη φετινή σεζόν τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα έχει τον χαρακτήρα τουρνουά προετοιμασίας.
Παράλληλα έχουν ξεκινήσει επαφές με τους ανθρώπους της οργανωμένης κερκίδας του ιστορικού Γυμναστικού και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ θα γίνουν επαφές και με παλιούς παίκτες του Γυμναστικού με στόχο τη συμμετοχή τους στην ομάδα από οποιοδήποτε πόστο. Όπως επισήμανε ο κ. Δασταυρίδης (φωτ.) «στόχος μας είναι να συσπειρώσουμε την μπασκετική Λάρισα και να συνεχίσουμε από εκεί που σταμάτησε ο ιστορικός Γυμναστικός. Γι’ αυτό και σε εκδήλωση που δρομολογούμε για την παρουσίαση της νέας ομάδας το βασικός μας μήνυμα είναι: Η ιστορία συνεχίζεται».

 

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Ο Δ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Εν τω μεταξύ στη Λάρισα μετακομίζει οριστικά ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης. Ο 19χρονος πόιντ γκαρντ αγωνιζόταν στους Μαχητές Πεύκων και αποτελεί έναν από τους πολλά υποσχόμενους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ. Είναι διεθνής με τις «μικρές εθνικές» ομάδες, έχει ύψος 1.92μ., διαθέτει καλό περιφερειακό σουτ με μ.ο. 16 πόντους και αποτελεί επένδυση για το μέλλον.
Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές με Έλληνες παίκτες που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της ομάδας, ενώ σε ό,τι αφορά στους Λαρισαίους παίκτες έχουν γίνει συζητήσεις με τους περισσότερους οι οποίες θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με την έλευση στη Λάρισα του τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου.
«Δεν απορρίπτουμε κανέναν. Θέλουμε να τους έχουμε όλους κοντά μας αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες του καθενός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασταυρίδης και πρόσθεσε:
«Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος έχει ήδη κάνει επαφές με παίκτες της Λάρισας καθώς όπως έχουμε πει θέλουμε να δώσουμε βαρύτητα σ’ αυτά τα παιδιά. Πιστεύω στο επόμενο 10ήμερο να έχουμε τελειώσει με τα συμβόλαια των Ελλήνων παικτών και την 1η Αυγούστου να είμαστε έτοιμοι».
Εν τω μεταξύ και σε ό,τι αφορά στο θέμα του Παρασκευά Μουρατίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο κ. Δασταυρίδης επισήμανε ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις. «Μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε σημείο ολοκλήρωσης της συμφωνίας συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Τέλος την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Λάρισα η αρμόδια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ για τον έλεγχο του κλειστού της Νεάπολης, που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα της νέας ΚΑΕ. Ήδη οι άνθρωποι της ομάδας έχουν έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους του ΕΑΚΛ, κ. Κωσταρόπουλο και Μακρίδη για το συγκεκριμένο θέμα και η συνεργασία των δύο πλευρών είναι σε πολύ καλό επίπεδο, για όποια ενδεχομένως παρέμβαση ζητηθεί να γίνει προκειμένου το κλειστό της Νεάπολης να πληροί τις προϋποθέσεις για το νέο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

 

Μεταγραφική βόμβα με ΝΒΑer

Μεταγραφική έκπληξη ετοιμάζουν οι άνθρωποι της ομάδας. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για παίκτη του ΝΒΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι άνθρωποι της νέας ΚΑΕ έχουν στείλει προσύμφωνο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και αναμένουν απάντηση. Δεν αποκλείεται μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας να σημειωθούν εξελίξεις επί του θέματος.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass