ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ

Eκδηλη ανησυχία για οικονομικά και αναπτυξιακό

• Οι ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών θα έχουν ομάδες και στη Β’ ΕΣΚΑΘ αλλά εκτός συναγωνισμού

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2017 18:19

Έκδηλη ήταν η ανησυχία τόσο για τα οικονομικά ζητήματα όσο και για ό,τι αφορά στο αναπτυξιακό, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας (Ε.Σ.Κα.Θ.) που έγινε χθες το πρωί στο Επιμελητήριο της Λάρισας.

Παράγοντες του ερασιτεχνικού μπάσκετ από όλη τη Θεσσαλία συζήτησαν για αρκετή ώρα παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΚΑΘ όλα όσα τους προβληματίζουν για το άθλημα που τους ενώνει.
Φυσικά το θέμα που κυριάρχησε ήταν το οικονομικό καθώς τα όρια ολοένα και στενεύουν όχι μόνο για τις Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και για τις ομάδες που καλούνται να σηκώσουν το βάρος όλων των υποχρεώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ειπώθηκε στην Γενική Συνέλευση «ενώ παλιότερα η ΕΟΚ επιχορηγούσε με 160 χιλιάδες την ΕΣΚΑΘ για να πληρώσει τα πάντα, πλέον το ίδιο ποσό δεν ξεπερνάει τις 16 χιλιάδες» κάτι που αποδεικνύεται και από τον οικονομικό προϋπολογισμό που εγκρίθηκε.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάσει άμεσα τον τομέα του αναπτυξιακού καθώς όπως τονίστηκε «η ομοσπονδία βρίσκεται σε λήθαργο στο συγκεκριμένο τομέα μια και η οικονομική στενότητα είναι απαγορευτική».
Επί της ουσίας αυτό που υπογραμμίστηκε από τους παρευρισκόμενους είναι πως πλέον το θέμα ανάπτυξη περνάει μέσα από τα σωματεία που θα κληθούν να μαζεύουν παιδιά και στη συνέχεια να κάνουν μια επιλογή με ένα καλό προπονητή που να δουλεύει στις συγκεκριμένες ηλικίες. Ο σκοπός είναι να μην σταματήσουν να βγαίνουν ταλέντα από την περιοχή της Θεσσαλίας.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ανεύρεσης ενός κεντρικού χορηγού που να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά το θεσσαλικό μπάσκετ στο ερασιτεχνικό επίπεδο.
Ακόμη έγινε γνωστό πως από φέτος θα επιτραπεί στους συλλόγους να έχουν δεύτερες ομάδες στο εφηβικό πρωτάθλημα αν έχει πολλά παιδιά.

 

ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Επιτυχημένο θεωρείται από τους περισσότερους ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων στην Α1 ΕΣΚΑΘ τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας από την κανονική διάρκεια θα κάνουν ένα μίνι πρωτάθλημα με τον πρώτο να κατακτά τόσο τον τίτλο όσο και το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Τέλος από φέτος οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν με μια ομάδα νεαρών παικτών (κάτω των 21 ετών) στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ, ωστόσο θα είναι εκτός συναγωνισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass