ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ 10ου CHAMPIONS LEAGUE ΚΩΦΩΝ

Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης

• Απ. Καλογιάννης: «Η πόλη δείχνει ότι είναι και φιλόξενη και ικανή να διοργανώσει τέτοια μεγάλα τουρνουά» • Αθ. Παιδής: «Οι αγώνες αυτοί δίνουν ένα μήνυμα δύναμης και αλληλεγγύης, πίστης και θέλησης»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2017 13:45

Στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που εντάσσονται στην ευρύτερη διοργάνωση του 10ου Champions League Κωφών που φιλοξενεί η Λάρισα, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι ξενάγηση των αποστολών στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες των ομάδων και μέλη της τεχνικής και της οργανωτικής επιτροπής του D.C.L. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Αρχαίο Θέατρο της πόλης και να θαυμάσουν ένα ακόμη σημαντικό μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η διευθύντρια του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, αρχαιολόγος, Σταυρούλα Σδρόλια, με τη βοήθεια των ειδικών μεταφραστών, έκανε μία σύντομη ιστορική αναφορά για το Αρχαίο Θέατρο, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία που έχει για την πόλη της Λάρισα στη σύγχρονη εποχή και τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να φιλοξενήσει παραστάσεις.Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πριν από λίγες ημέρες σας καλωσόρισα στην πόλη, αλλά σήμερα σας καλωσορίζω σ’ ένα μνημείο της πόλης, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και νομίζω ότι μαζί με τους όμορφους αγώνες που δίνετε, θα ήταν όμορφο όπως και είναι να γνωρίσετε και τα μνημεία της πόλης. Το αρχαίο θέατρο είναι ένα μνημείο που ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρόνο θα γίνει και λειτουργικό για να μπορούμε να δούμε όμορφες παραστάσεις και δω. Βλέπετε ένα κομμάτι της Λάρισας. Ένα άλλο κομμάτι το ζείτε στα γήπεδα, αλλά η πόλη πιστεύω ότι αυτές τις ημέρες σας δείχνει ότι είναι και φιλόξενη και ικανή να διοργανώσει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Να σας πω ένα καλωσορίσατε ακόμα και να ευχηθώ η διαμονή σας στην πόλη να είναι όσο γίνεται πιο όμορφη».
Ακολούθως ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Παιδής υπογράμμισε τα παρακάτω:
«Τους καλωσορίζουμε με τη σειρά μας εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και τους ευχαριστούμε που είναι όλοι εδώ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που βάζει την πόλη μας στον ευρωπαϊκό χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλες τις ομάδες, όλα τα παιδιά, όλους τους προπονητές γιατί οι αγώνες αυτοί δίνουν ένα μήνυμα δύναμης και αλληλεγγύης, πίστης και θέλησης ότι ο άνθρωπος όταν θέλει κάτι πολύ μπορεί να το πετύχει. Τους ευχόμαστε καλή διαμονή καλούς αγώνες και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι πάντα κοντά τους».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλος, ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του Δήμου κ. Τσίρκας, μέλη της οργανωτικής και της τεχνικής επιτροπής του D.C.L. κ.ά.

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

• ΟΜΙΛΟΣ Α
Ινσταμπούλ (Tουρκία)- Σιούρντ (Σουηδία)    2-1
Γκιόρ (Ουγγαρία) – Βιτρί (Γαλλία)    0-3
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ινσταμπούλ    14-2    9
Σιούρντ    9-3    4
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Βιτρί    5-6    4
Γκιόρ    0-17    0

 

• ΟΜΙΛΟΣ Β
ΠΟΚ Αθήνας (Ελλάδα) - Γκλασκόου (Μ. Βρετανία)        13-1
Αλάνια (Ρωσία) - Άνκαρα (Τουρκία)    2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΚ Αθήνας    16-2    7
Αλάνια    9-1    7
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Άνκαρα    3-5    3
Γκλασκόου    2-22    0

 

• ΟΜΙΛΟΣ Γ
Παρί (Γαλλία)- A.O.K. Αθήνας (Ελλάδα)    3-0
Ουέλβα (Ισπανία) - Σαιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία)    1-2    
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σαιντ Τζόουνς    8-1    9
Ουέλβα    8-3    6
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Παρί    3-10    3
A.O.K. Αθήνας    1-6    0

 

• ΟΜΙΛΟΣ Δ
Φούλαμ (Μ. Βρετανία) - Μπρνο (Τσεχία)    2-3
Τορίνο (Ιταλία) - A.Σ.Κ.Π.Ν. Πειραιά (Ελλάδα)        2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπρνο    6-4    6
Φούλαμ    5-3    6
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Τορίνο    4-2    6
A.Σ.Κ.Π.Ν. Πειραιά    0-6    0

ΘΕΣΕΙΣ 9-12
Βιτρί (Γαλλία)-Ανκαρα (Τουρκία)    3-2
Παρί (Γαλλία)-Τορίνο (Ιταλία)        3-1
ΘΕΣΕΙΣ 13-16
Γκιορ (Ουγγαρία)- Γκλάσκοου (Μ. Βρετανία)        3-0
Α.Ο.Κ. Αθήνας (Ελλάδα)-Α.Σ.Κ.Π.Ν. Πειραιά (Ελλάδα)        4-1

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Υπήρχε φορείο, όχι όμως ασθενοφόρο

Διευκρινήσεις δόθηκαν από τη γιατρό-ορθοπεδικό του προχθεσινού αγώνα Φούλαμ-Τορίνο, σχετικά με τον ποδοσφαιριστή της Αγγλικής ομάδας, που τραυματίστηκε.
Σύμφωνα λοιπόν με την κ.Σταυρούλα Τσεκούρα, ο ποδοσφαιριστής της Φούλαμ υπέστη εξάρθρωση ώμου και αμέσως έγινε ανάταξη εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ το φορείο που υπήρχε στο γήπεδο δεν χρειάσθηκε να χρησιμοποιηθεί.
Το ΕΚΑΒ λόγω των ταυτόχρονα πολλών αγώνων δεν μπορούσε να προσέλθει έγκαιρα και δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο, ενώ στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο ποδοσφαιριστής καταγράφηκε για το περιστατικό πως έγινε ανάταξη ώμου, πριν τη μεταφορά του.

 

Έκτακτη σύσκεψη και αλλαγές στο πρόγραμμα

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΛ, έκτακτη σύσκεψη για την τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος παρουσία του δημοτικού συμβούλου, εντεταλμένου σε θέματα αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλου, της διευθύντριας του ΕΚΑΒ κ. Αυγέρη, του διοικητικού της ΕΠΣΛ κ. Γρηγοριάδη, του εκτελεστικού διευθυντή της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων κ. Ρέτζιου, του συντονιστή της διοργάνωσης κ. Μηνά του τεχνικού διευθυντή του D.C.L. κ. Τόμας, του υπεύθυνου της διαιτησίας κ. Ντε Κάρο και του συντονιστή τεχνικών θεμάτων κ. Τζεβεντάς.
Λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο γήπεδο Τερψιθέας, το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια του τουρνουά, αποφασίστηκε όπως γίνουν ταυτόχρονοι αγώνες στο «Γ. Μητσιμπόνας» στο Α’ και Β’ γήπεδο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά καθώς επίσης και επιπλέον αγώνες στο Ελευθεραί και τη Φιλιππούπολη. Έτσι το πρόγραμμα από σήμερα Πέμπτη μέχρι και τον τελικό του Σαββάτου τροποποιήθηκε ως εξής:

• ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινή ζώνη
Γιάννουλης: 10.00-12.00, Ινσταμπούλ (Τουρκία)-Αλάνια (Ρωσία)
Αλκαζάρ: 10.00-12.00, ΠΟΚ Αθήνας (Ελλάδα)-Σιούρντ (Σουηδία)
Ελευθεραί: 10.00-12.00, Σαιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία)-Φούλαμ (Μ. Βρετανία)
«Γ. Μητσιμπόνας» Α’: 10.00-12.00, Μπρνο (Τσεχία)-Ουέλβα (Ισπανία)
Απογευματινή ζώνη
Ελευθεραί: 15.30-17.00, Βιτρί (Γαλλία)-Παρί (Γαλλία)
«Γ. Μητσιμπόνας» Α’: 15.30-17.00, Άνκαρα (Τουρκία)-Τορίνο (Ιταλία)
«Γ. Μητσιμπόνας» Β’: 15.30-17.00, Γκιόρ (Ουγγαρία)-ΑΟΚ Αθήνας (Ελλάδα)
Νεάπολη Α’: 15.30-17.00, Γκλάσκοου (Μ. Βρετανία)-ΑΣΚΠΝ Πειραιώς (Ελλάδα)
Ελευθεραί: 18.30-20.00
«Γ. Μητσιμπόνας» Α’: 18.30-20.00

• ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινή ζώνη
«Γ. Μητσιμπόνας» Α’: 10.00-11.30
«Γ. Μητσιμπόνας» Β’: 10.00-11.30
Απογευματινή ζώνη
Φιλιππούπολη: 15.00-17.00
Φιλιππούπολη: 18.00-20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αλκαζάρ: 09.00-11.30
AEL FC Arena: 15.30-18.00 (τελικός)

*Στο περιθώριο της χθεσινής σύσκεψης συζητήθηκαν και άλλα θέμα που αφορούν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με στόχο την άρτια διεξαγωγή των αγώνων μέχρι τον τελικό του Σαββάτου.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass