Διαμαρτυρία του Σ.Σ. Ραψάνης

Δημοσίευση: 12 Απρ 2017 14:48

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του Λαρισαϊκού με τον Σ.Σ Ραψάνης το περασμένο Σάββατο για τον 3ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ, η διοίκηση του Σ.Σ. Ραψάνης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-διαμαρτυρία:


«Με την επιστολή αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για τη διαιτησία του κ. Ντελέζου Ιωάννη, διαιτητή του αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στην ομάδα μας και την ομάδα του Λαρισαϊκού και την απαράδεκτη συμπεριφορά τόσο των οπαδών όσο και των παραγόντων της αντιπάλου ομάδας.
Όσον αφορά στον πρώτο κύριο, θέλουμε να πιστεύουμε πως οι απειλές και η ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων φίλων της αντιπάλου ομάδας τον οδήγησαν σε αποφάσεις που ξεκάθαρα αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, δεν δόθηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, ενώ μας καταλογίστηκε πέναλτι σε μια φάση που ούτε οι αντίπαλοι κατάλαβαν ότι είχε πραγματοποιηθεί η παραμικρή παράβαση από τον αμυνόμενο παίκτη μας. Για τα παραπάνω συμφώνησαν και αρκετοί από τους οπαδούς του Λαρισαϊκού μετά το τέλος του αγώνα και αφού βέβαια ηρέμησαν μετά την παρουσία αστυνομικής δύναμης στο γήπεδο.
Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της διαμαρτυρίας μας που αφορά στη φιλοξενία της αντίπαλης ομάδας καταγγέλλουμε τα εξής γεγονότα:
Στο δεύτερο ημίχρονο και σε μια στιγμή εκατέρωθεν διαμαρτυρίας από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων προς τη διαιτησία του κ. Ντελέζου ειπώθηκαν βωμολοχίες που δεν τιμούν κανέναν ιδιαίτερα όταν θίγονται οικογένειες, τις οποίες και καταδικάζουμε. Αμέσως μετά όμως μερίδα οπαδών του Λαρισαϊκού κινήθηκαν απειλητικά κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα και ξύλα προς τους λιγοστούς φίλους της ομάδας μας, των οποίων απειλούσαν την σωματική ακεραιότητα και απωθούσαν με κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά κάποιοι εξ αυτών. Κατόπιν μετά την αστεία απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει ένα ανύπαρκτο πέναλτι και λόγω των εύλογων και πάντα κοσμίων διαμαρτυριών του πάγκου της ομάδας τόσο οπαδοί όσο και εκπρόσωποι της ομάδας οι οποίοι βρίσκονταν εντός του αγωνιστικού χώρου (δεν ξέρουμε με ποια ιδιότητα) απείλησαν και έβρισαν χυδαία εκπροσώπους της ομάδας μας, προσπαθώντας να εκφοβίσουν και να επηρεάσουν την ομάδα μας. Βέβαια όλοι αυτοί μετά την έλευση Αστυνομικής δύναμης στο γήπεδο άλλαξαν συμπεριφορά και προσπάθησαν να εξωραΐσουν την κατάσταση, λέγοντας ότι λειτούργησαν στο πλαίσιο του αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας, ξεχνώντας αμέσως όσα προ λίγων λεπτών έλεγαν. Ειλικρινά αν η συμπεριφορά αυτή αφορούσε σε μια μικρή μερίδα των οπαδών ή κάποιων παραγόντων του Λαρισαϊκού δεν θα μπαίναμε στον κόπο να γράψουμε αυτή την επιστολή. Δυστυχώς όμως αφορά στο σύνολο της διοίκησης και των οπαδών, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό και με την συμμετοχή των τρομοκρατημένων διαιτητών οδηγούν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και διώχνουν από τον χώρο ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτό.
Ζητάμε λοιπόν να τιμωρηθούν παραδειγματικά τέτοιες συμπεριφορές παραγόντων και οπαδών ομάδων ακόμη και αν ορισμένοι είναι μέλη της ΕΠΣΛ. Να τιμωρηθούν διαιτητές, οι οποίοι όχι απλά αλλοιώνουν αποτελέσματα, αλλά οδηγούν σε ανάρμοστες συμπεριφορές οπαδούς και παράγοντες ομάδων και δεν τιμούν τον αγώνα μας για να διατηρήσουμε ζωντανά τα σωματεία αυτά, προσφέροντας ένα υγιές περιβάλλον άθλησης σε πολλά νέα παιδιά.
Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που σε ποδοσφαιρικό αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος παρατηρούνται τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, τόσο από οπαδούς όσο και από παράγοντες ομάδων και τόσο ακατάλληλες διαιτησίες σαν και αυτή του κ. Ντελέζου, για τον οποίο και ζητούμε να μην οριστεί ξανά σε αγώνα μας ούτε ως βοηθός.
Τέλος ευχόμαστε κάποια στιγμή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αποκτήσει την αίγλη και τον χαρακτήρα που του αρμόζει και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και παράγοντες να αντιμετωπίζονται με τον σεβασμό που τους αξίζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass