ΤΟΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (5/4)

Πρώτο εμπόδιο ο Ποσειδώνας Ν. Πόρων

• Τ. Παραφέστας: «Έχουμε τη δυναμική, την υποδομή και τους παίκτες για να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 23:28

Από την Πιερία και συγκεκριμένα από το γήπεδο Ν. Πόρων ξεκινάει η φετινή πορεία του Αχιλλέα Φαρσάλων στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με την κλήρωση που διενεργήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ, η ομάδα του Τάκη Παραφέστα θα αντιμετωπίσει, στην 1η αγωνιστική της 1ης φάση της διοργάνωσης τον κυπελλούχο ΕΠΣ Πιερίας, Ποσειδώνα Ν. Πόρων, την Τετάρτη 5 Απριλίου, εκτός έδρας, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου. Όλα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ, που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρχει παράταση-πέναλτι.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής κλήρωσης για τον Αχιλλέα Φαρσάλων είναι ότι θα είναι γηπεδούχος (εάν προχωρήσει μέχρι εκεί) μόνο στα ημιτελικά, δηλαδή σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια θα αγωνιστεί εκτός έδρας. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νικήτρια ομάδα του 4ου ομίλου δεν αγωνίζεται στη 2η φάση (συνεχίζει άνευ αγώνα), ενώ στην 3η φάση (προημιτελικά) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 1ου ομίλου (Θράκη-Αν. Μακεδονία).
Αναλυτικά οι τρεις αγωνιστικές της 1ης φάσης στον 4ο όμιλο έχουν ως εξής:

1η Αγωνιστική (5/4)
Διγενής Νεοχωρίου-Ολυμπιακός Λαμίας (16)
ΑΟ Σελλάνων- ΓΣ Αλμυρού (17)
Ποσειδώνας Ν. Πόρων- Αχιλλέας Φαρσάλων (18)
2η Αγωνιστική (12/4)
Νικητής αγώνα 17-Νικητής αγώνα 18 (19)

3η Αγωνιστική (19/4)
Νικητής αγώνα 16-Νικητής αγώνα 19

 

ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το παιχνίδι του Ποσειδώνα με τον Αχιλλέα Φαρσάλων είναι το ντέρμπι της πρεμιέρας και κατά πολλούς ο πρόωρος τελικός στον 4ο όμιλο καθώς θα αναμετρηθούν τα δύο φαβορί. Τόσο η ομάδα της Πιερίας όσο και της Λάρισας θεωρούνται ως οι δύο ισχυρές του 4ου ομίλου χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες πρέπει να υποτιμηθούν.
Ο Ποσειδώνας Ν. Πόρων οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Πιερίας με 22 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε 24 παιχνίδια. Στον τελικό του κυπέλλου είχε κερδίσει την ΑΕ Καρίτσας (δεύτερη στη βαθμολογία της Α’ ΕΠΣΠ) με 3-0. Προπονητής είναι ο Παναγιώτης Παρασίδης από την Κατερίνη, ενώ στις τάξεις του υπάρχουν παίκτες γνωστοί με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι Καλαμπάκας, Οικονόμου, Τροΐδης, Αποστολίδης και Γκανάβας.

 

Τ. ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
Για την κλήρωση της πρεμιέρας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος μίλησε στην «Ε» ο τεχνικός του Αχιλλέα Φαρσάλων, Τάκης Παραφέστας, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον προσεχή αντίπαλό μας και σίγουρα θα τον παρακολουθήσουμε στο παιχνίδι που θα δώσει αυτό το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΠ.
Τα παιχνίδια του κυπέλλου παρουσιάζουν πάντα ιδιαιτερότητες. Η φιλοσοφία μας όμως δεν αλλάζει. Ο στόχος μας είναι πάντα η νίκη. Έχουμε δυναμική και ποιοτικούς παίκτες και μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».
Σχετικά με το ότι η ομάδα θα παίξει εκτός έδρας όχι μόνο στο παιχνίδι της πρεμιέρας αλλά και στη συνέχεια ο Τάκης Παραφέστας τόνισε:
«Αγωνιστικά δεν υπάρχει κάτι που να μας πτοεί. Το θέμα είναι με τους φιλάθλους μας που δεν θα έχουν τη δυνατότητα -πλην όσων ακολουθήσουν την ομάδα- να χαρούν την ομάδα και να μας στηρίξουν στη φιλόδοξη πορεία που θέλουμε να κάνουμε. Φυσικά και το οικονομικό είναι ένα σημαντικό θέμα καθώς μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα μπορούσε ο σύλλογος να έχει επιπλέον έσοδα».
Τέλος για το πόσο δύσκολο είναι να δώσει ο Αχιλλέας Φαρσάλων δύο ντέρμπι μέσα σε διάστημα τριών ημερών (προηγείται το ματς με τον Δωτιέα Αγιάς), ο τεχνικός των κυπελλούχων υπογράμμισε:
«Έχουμε την υποδομή και τους παίκτες και μπορούμε να αντέξουμε οποιαδήποτε πίεση. Επιπλέον είναι ένα κίνητρο τόσο για την ομάδα όσο και για τους παίκτες, ένα «κρας τεστ» για να δείξουν την πραγματική τους αξία».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass