ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΛ

Το φαβορί είναι από τη Λάρισα

• Εντυπωσιακές οι φετινές μεταγραφές της ομάδας • Εξαιρετικό το κλίμα στις προπονήσεις • Β. Κουνδουράκης: «Το δυνατό μας σημείο είναι η τακτική και νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μας αντιμετωπίσουν»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 22:19

Το φετινό φαβορί για την Α1 Εθνική του γυναικείου πόλο είναι από τη Λάρισα.

Και δεν είναι άλλο από την ομάδα του ΝΟΛ, η οποία δηλώνει αποφασισμένη για το ιστορικό άλμα. Μετά από μία δεκαετία ανελλιπούς παρουσίας στην Α2 Εθνική, ο λαρισινός σύλλογος έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει το επόμενο βήμα. Μέσα από κινήσεις ουσίας, με σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους οι άνθρωποι του ΝΟΛ ενίσχυσαν σημαντικά το ρόστερ της ομάδας με αθλήτριες υψηλού επιπέδου (που έχουν παραστάσεις από τα Εθνικά μας συγκροτήματα και έχουν γυρίσει με «χρυσάφι» από υπερατλαντικά ταξίδια) όπως η Ιόλη Μπενέκου (με θητεία στην Εθνική γυναικών), η Μάδα Τζήμα, οι αδελφές Μαρίνα και Χριστίνα Φλώρου και η έμπειρη Βάσω Φλωροκάπη (πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Βουλιαγμένη).
Στο τιμόνι του ΝΟΛ βρίσκεται φέτος ο Χανιώτης τεχνικός Βασίλης Κουνδουράκης (με άμεσο συνεργάτη τον Γ. Ευαγγελό), ένας άνθρωπος με πολλές ικανότητες (πρόσφατα βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού), που δηλώνει βέβαιος ότι ο ΝΟΛ μπορεί όχι απλά να κερδίσει το στοίχημα της ανόδου, αλλά να αποτελέσει μία παραδοσιακή ομάδα στην Α1. Στο πλευρό του βρίσκονται ο Χρήστος Τουλουμτζίδης (έφορος γυναικείου τμήματος) και ο Στέλιος Χασιώτης (γεν. αρχηγός) που παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη και συμβάλλουν ουσιαστικά από το δικό τους πόστο για την επίτευξη του στόχου.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΝΟΛ θα ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου (1η φάση) και θα ολοκληρωθούν τέλη Ιουλίου στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

 Β. ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ: «ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ»

Για τη φετινή προσπάθεια και τους φιλόδοξους στόχους της ομάδας μίλησε στην «Ε» ο Βασίλης Κουνδουράκης, ο οποίος επισήμανε τα εξής:
«Είναι μία τελείως διαφορετική χρονιά για τη γυναικεία ομάδα του ΝΟΛ. Είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί την άνοδο στην Α1 με τόσες αξιώσεις. Μας χαρακτηρίζουν πολλοί ότι είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α1, αλλά μέσα στην πισίνα θα δείξουμε την αξία μας. Σίγουρα έχουμε ένα ρόστερ πολύ ποιοτικό και πλήρες σε όλες τις θέσεις, αλλά όπως είπα τα φαβορί φαίνονται μέσα στο τερέν».
Ο τεχνικός του ΝΟΛ αναφέρθηκε και στις φετινές μεταγραφές λέγοντας ότι οι κινήσεις που έγιναν «καθιστούν το έργο μας πιο εύκολο. Η πρώτη ομάδα λειτουργεί σε πρότυπα μεγαλύτερης κατηγορίας. Η οργάνωσή της και ο τρόπος λειτουργίας της είναι εφάμιλλος και καλύτερος από πολλές ομάδες της Α1 Εθνικής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως επαρχιακό σωματείο.
Νομίζω ότι ξεκινάμε με πάρα πολλές πιθανότητες στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και εάν δεν έχουμε τραυματισμούς και προβλήματα μέχρι το τέλος, τον Ιούλιο θα είμαστε καλά».
Ερωτηθείς για το ποια ομάδα μπορεί να δυσκολέψει τον ΝΟΛ απάντησε:
«Γενικά το πρωτάθλημα στην Α2 είναι πολύ υποβαθμισμένο. Είναι τραγικό μία ομάδα να κάνει προετοιμασία ένα χρόνο για να παίξει ένα πρωτάθλημα που κρίνονται όλα σε ένα τριήμερο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και ξέρουμε ποιες είναι οι ομάδες από την Αθήνα που θα βρούμε απέναντί μας. Η μόνη ομάδα που μπορεί να μας βάλει δύσκολα είναι ο Νηρέας Χαλανδρίου, που είναι μία νεανική ομάδα και έχει το πλεονέκτημα διότι οι αθλήτριες δουλεύουν όλο τον χρόνο μαζί σε αντίθεση με εμάς που είμαστε διασκορπισμένοι. Το δυνατό μας σημείο ωστόσο είναι η τακτική και νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο στο τέλος να μας αντιμετωπίσουν».

 

ΧΡ. ΤΟΥΛΟΥΜΤΖΙΔΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ»
Από την πλευρά του ο έφορος γυναικείου τμήματος πόλο του ΝΟΛ, Χρήστος Τουλουμτζίδης επισήμανε:
«Φέτος ξεκινήσαμε μια προσπάθεια σαν ΝΟΛ με τη γυναικεία ομάδα πόλο, η οποία είναι η μοναδική ομάδα σε όλη την Ελλάδα που επί δέκα συνεχόμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική. Έτσι κάνουμε μία προσπάθεια να ανέβουμε στην Α1 Εθνική. Έχουμε κάνει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες θεωρώ ότι είναι πολύ καλές, δηλαδή επιπέδου Α1 Εθνικής. Κάποιες αθλήτριες που έχουμε, εάν έλεγαν ότι ήθελαν να αγωνιστούν στην Α1, ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα τις άρπαζαν αμέσως.
Πιστεύω ότι έτσι όπως είναι στημένη η ομάδα και με την ποιότητα που έχουν οι αθλήτριες θα καταφέρουμε να βγούμε στην Α1, διατηρώντας πάντα κάποιες επιφυλάξεις γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ωστόσο θεωρούμε ότι έχουμε φτιάξει την ομάδα έτσι ώστε να μπορεί να κερδίσει μέσα και έξω από το νερό με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

1. ΦΛΩΡΟΚΑΠΗ ΒΑΣΩ    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
2 ΤΖΗΜΑ ΜΑΓΔΑ    ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ /ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
3. ΜΠΕΝΕΚΟΥ ΙΟΛΗ    ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
4. ΚΥΡΟΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ    ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
5. ΜΙΓΔΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
6. ΠΑΤΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ /ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
7. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ    ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ
8. ΙΩΑΚΕΙΜ ΒΑΣΩ    ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ
9. ΦΛΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
10. ΦΛΩΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
11. ΧΑΣΙΩΤΗ ΒΙΚΗ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
12. ΤΖΗΜΑ ΜΑΡΚΕΛΑ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
13. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΗΡΩ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
14. ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
15. ΤΡΑΝΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
16. ΚΑΤΣΙΟΥΛΑ ΡΕΑ    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

 

Αισιοδοξία στις τάξεις των αθλητριών

Αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου επικρατεί στις τάξεις των αθλητριών. Ας δούμε τι δήλωσαν η αρχηγός Αναστασία Πατούνα και η νεοαποκτηθείσα Μάγδα Τζήμα:

 

Αναστασία Πατούνα:
«Φέτος η ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατή. Έγιναν κάποιες κινήσεις ουσίας από τους ανθρώπους του συλλόγου, οι μεταγραφές είναι κοπέλες μικρές σε ηλικία αλλά έχουν παίξουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορούμε να χτυπήσουμε την άνοδο αλλά πρέπει να προχωράμε σταδιακά για να μην έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς».

 

Μάγδα Τζήμα:
«Είμαστε αρκετά αισιόδοξες αν και είμαστε λίγο χώρια μεταξύ μας γιατί ερχόμαστε από άλλες πόλεις και κάνουμε προπόνηση, παρ’ όλα αυτά όμως το κλίμα είναι καλό και αγωνιστικά είμαστε πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα αποκτήσουμε την απαιτούμενη χημεία και είμαστε πολύ αισιόδοξες δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής η ομάδα δείχνει καλά στοιχεία και σαν μονάδες και σαν ομάδα».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass