ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 3-0

Ακλόνητος στην κορυφή ο Απόλλωνας

*Τα γκολ πέτυχαν οι: Καρακατσάνης(12΄), Κουμπής(αυτογκόλ 57'), Κυριάκος(81’). *Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2017 13:00

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη επί της Νίκης Βόλου, ο Απόλλων Λάρισας πρόσθεσε μια ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό του, κερδίζοντας τον μαχητικό Εθνικό Φιλιππιάδας με σκορ 3-0.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και οι «κυανόλευκοι» έδειξαν πως δίκαια βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πολλές επιλογές ο τεχνικός τους Σάκης Θεοδοσιάδης.

Οι Καρακατσάνης (12′), Κουμπής(57′-αυτογκόλ), Κυριάκος (81′) χρίσθηκαν σκόρερ, ενώ από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, ο Απόλλωνας με τον Διβανέ και η Φιλιππιάδα με τον Λαρισαίο Γιάννη Μπαλογιάννη.

Ο Απόλλωνας πέτυχε λοιπόν τη 13η νίκη του σε 16 αγώνες στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, είναι μια ομάδα που λειτουργεί αρμονικά σε όλες τις γραμμές και το κυριότερο είναι πως υπάρχει άριστο κλίμα, μεταξύ των παικτών.

Παράλληλα, ο τεχνικός του Σάκης Θεοδοσιάδης έχει πολλές λύσεις στη σκληρή μάχη της ανόδου που δίνει και κάθε παιχνίδι που περνάει, θα μετρά αντίστροφα στον δρόμο προς την Football league.

Όσον αφορά στη χθεσινή αναμέτρηση, το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει νωρίς το 1-0(12΄), αλλά μετά να κινδυνεύει με ισοφάριση σε δύο καλές στιγμές των φιλοξενουμένων.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι που ανέβασαν την απόδοσή τους ήταν σαφώς καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια αλλά και άνετα.

Μόλις στο 4′ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, όταν ο Πλάτωνας Καρακατσάνης δοκίμασε από μακριά ένα σουτ το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Σαχινίδη στο 10′.

Το γκολ πάντως ήρθε δύο λεπτά αργότερα στο 12΄, όταν από αριστερά ο Πέντα που ήταν πολύ καλός εκτέλεσε κόρνερ, δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή της Φιλιππιάδας, ο τερματοφύλακας Τρανουλίδης απομάκρυνε προσωρινά την μπάλα και τελικά με σουτ ο Καρακατσάνης έκανε το 1-0.

Ο Απόλλωνας συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 19′ το σουτ του Αγρόδημου από μακριά πέρασε άουτ.

Από την πλευρά του ο Εθνικός Φιλιππιάδας προσπάθησε κυρίως στην κόντρα-επίθεση να απειλήσει και στο 24′ κατάφερε να έχει τη μεγαλύτερη στιγμή του στο ματς. Ο Μπαλογιάννης μπήκε από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο πλασέ με το δεξί έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φιρινίδη, ενώ στη συνέχεια διαδοχικά ο Μπαστάνης και ο Παπακίτσος δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 27΄από σέντρα του Παπαδόπουλου με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι ο Καρακατσάνης έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τρανουλίδη, ενώ στο 32΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη, ο Άτσκα έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε όμως ο β’ βοηθός κ.Χουζάνος, είχε σηκωμένη τη σημαία για οφσάιντ.

Το ημίχρονο τελείωσε 1-0 και στο

δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε πιο ορεξάτος και αποφασιστικός στο παιχνίδι.

Έτσι στο 47΄από γύρισμα του Μηνά ο Διβανές με σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα στο 57΄από εκτέλεση κόρνερ του Πέντα, σηκώθηκαν ψηλά στο πρώτο δοκάρι ο Ιορδανίδης με τον Κουμπή και ο δεύτερος με κεφαλιά(αυτογκόλ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 2-0.

Ωραία φάση στο 63′ για τους γηπεδούχους με τον Πέντα να παίζει πλασαριστά το κόρνερ, και στη συνέχεια ο αρχηγός του Απόλλωνα δοκίμασε από πλάγια θέση το σουτ, υποχρεώνοντας σε εντυπωσιακή επέμβαση τον πορτιέρο των φιλοξενουμένων.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα σημειώθηκε στο 81′.

Ο Καρδιτσιώτης αμυντικός Σάκης Σάββας τροφοδότησε τον Τάσο Κυριάκο, αυτός με προσωπική προσπάθεια μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με όμορφο διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ακολούθησαν τρεις καλές στιγμές για τον Απόλλωνα, στο 86΄με σουτ ο Καμπέρης έστειλε την μπάλα άουτ, στο 90’ +2 σε σέντρα του Σάββα με κεφαλιά ο Σαχινίδης έστειλε την μπάλα άουτ και στο 90’ +3 σε σέντρα του Κυριάκου στην κεφαλιά του Σαχινίδη, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και χάθηκε έτσι ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ.Τσιαουσίδη, ενώ το ίδιο καλοί και οι συνεργάτες του κ.Φράγιος, Χουζάνας (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα ο Ιορδανίδης(64΄), ενώ από τον Εθνικό Φιλιππιάδας οι Ντανάι(35΄), Δημουλάς(66΄).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σ. Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Διβανές (64′ Σουλίδης), Καρακατσάνης(69′ Κυριάκος), Σαχινίδης, Πέντα(81′ Καμπέρης), Μηνάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γ. Γιαννός): Τρανουλίδης, Μανιώτης, Ντανάι, Δημουλάς, Βράχνος, Τσουλιαής, Παπακίτσος(70΄Τσιφλίδης), Άτσκα(84′ Χαριτόπουλος), Μπαστάνης(89′ Καρατζάς), Μπαλογιάννης, Κουμπής.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΠΠΠΟΥΠΟΛΗ

*Το κρύο δεν επέτρεψε μεγάλο αριθμό φιλάθλων να βρεθεί στη Φιλιππούπολη για τη χθεσινή αναμέτρηση.

*Μεταξύ των φιλάθλων ήταν ο αντιπρόεδρος της Exalco Γιώργος Καντώνιας που είδε το παιχνίδι παρέα με τον τεχνικό της Αστραπής Νέας Πολιτείας Κώστα Τσώτσο, ο οποίος μια ημέρα πριν οδήγησε σε νίκη την ομάδα του στο Μακρυχώρι με 2-1.

*Από…ψηλά είδε τον αγώνα ο πρόεδρος του Απόλλωνα Παναγιώτης Μαντζανάς, με τον Αχιλλέα Παυλόπουλο και τον Θάνο Κουκουράβα.

*Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν ο Πέντα για τον Απόλλωνα και ο Δημουλάς για τη Φιλιππιάδα.

*Στον Τοξότη έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο ποδοσφαιριστής της Φιλιππιάδας Γιάννης Μπαλογιάννης, που ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(17η αγωνιστική)

-Απόλλων Λ.– Φιλιππιάδα  3-0

-Αμβρακία Κωστακίων – Πύδνα Κίτρους  0-2

-Πιερικός – Τηλυκράτης      0-0

-Ρήγας Φεραίος – Διαγόρας Σεβαστής    0-2

-Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕ Ιστιαίας 2-0

-Θεσπρωτός – ΑΕ Καραϊσκάκης   0-1

-Ελευθεροχώρι-Νεοκαισάρεια       1-0

-Νεοκαισάρεια - Νίκη Βόλο (1/2)

-Ελευθεροχώρι - Αστέρας Πετρίτη (1/2)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 16 αγώνες)

Απόλλων Λάρ.         39-12  40

Ολυμπιακός Β.        29-7   39

Διαγόρας Σεβαστής 28-15  35

Πύδνα Κίτρους         25-10  31

Καραϊσκάκης 15-7   30

Νίκη Βόλου    18-14  27

Τηλυκράτης   15-9   25

Ρήγας Φεραίος        23-26  19

Πιερικός        11-17  17

Θεσπρωτός  14-21  15

Ελευθεροχώρι         10-19  13

Φιλιππιάδα   9-23   13

Αμβρακία Κωστακίων        11-23  11

Ιστιαία 13-24  11

Αστέρας Πετρίτη      14-25  10

Νεοκαισάρεια          11-24  9

*Νεοκαισάρεια, Νίκη Βόλου, Ελευθεροχώρι και Αστέρας Πετρίτη, έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(18η-5/2-15:00)

-Αμβρακία Κωστακίων - Απόλλων Λάρισας

-Πύδνα Κίτρους - Πιερικός

-Τηλυκράτης 2014 - Ολυμπιακός Βόλου

-Α.Ε.Ιστιαίας -Ελευθεροχώρι

-Φιλιππιάδα - Νεοκαισάρεια

-Νίκη Βόλου - Ρήγας Φεραίος

-Διαγόρας Σεβαστής - Θεσπρωτός

-Αστέρας Πετρίτη - Καραϊσκάκης ΑΕ

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass