ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ

Υποκλίνονται στην ανωτερότητα της ΑΕΛ

* Α. Παπαδόπουλος: «Έχουμε δείξει κάποια δείγματα σαν ομάδα και από δω και πέρα θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια»

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 14:45

Η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη δόξα στον νικητή είθισται να λένε στον αθλητισμό, ωστόσο όταν ο αντίπαλος υποβάλλει τα σέβη του αναγνωρίζοντας πλήρως την ανωτερότητα και τις ικανότητες της ομάδας σου, τότε η επιτυχία λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως στην περίπτωση της ΑΕΛ. Η νίκη της ΑΕΛ επί του Αστακού (85-78) συνοδεύτηκε με τα εγκωμιαστικά σχόλια των αντιπάλων για την αξία των «βυσσινί» και αυτό είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει πολλά πράγματα.

Επιβεβαιώνει ότι η φετινή πορεία της ΑΕΛ στην Α2 Εθνική δεν είναι τυχαία και ότι η λαρισινή ομάδα δικαίως συγκαταλέγεται στην ελίτ της κατηγορίας. Φυσικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα ωστόσο οι «βυσσινί» έδειξαν ότι μπορούν να βλέπουν με όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες τη συνέχεια.

Η στρατηγική του τεχνικού Αβραάμ Παπαδόπουλου, που χτύπησε έναν ισχυρό αντίπαλο από την περιφέρεια και η αποτελεσματικότητα των «βυσσινί» από τα 6.75μ. στο 3ο δεκάλεπτο, ήταν τα στοιχεία που άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα και έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά των «βυσσινί».

Η ΑΕΛ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, με την οποία ανοίγει η πόρτα των πλέι οφ. Ας δούμε τα σχόλια των προπονητών των δύο ομάδων αλλά και δύο εκ των πρωταγωνιστών παικτών ο καθένας για την ομάδα του.

Αβραάμ Παπαδόπουλος (ΑΕΛ): «Θεωρώ ότι ήταν το απόλυτο ντέρμπι από πολλές απόψεις. Από άποψη δυναμικότητας των ομάδων, εικόνας των ομάδων σε όλο το πρωτάθλημα μέχρι τώρα, καθώς ισοβαθμούσαμε και είχαμε ίδια επίθεση και ίδια άμυνα. Είμαστε δύο ομάδες που «τρωγόμαστε» μεταξύ μας τρίτο χρόνο τώρα, οπότε το παιχνίδι είχε τα στοιχεία του απόλυτου ντέρμπι. Στην αρχή θεωρώ ήμασταν αγχωμένοι χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, αλλά αυτό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο το ξεπεράσαμε παίζοντας πάρα πολύ ωραία, όπως είχαμε στοχεύσει. Βγήκαν οι αυτοματισμοί μας, βρήκαμε τα σουτ και με καλή ψυχολογία τα βάλαμε. Εκεί θεωρώ γύρισε το παιχνίδι και ήμασταν αυτοί που το ελέγχαμε.

Θα σας πω και τι είπα στους παίκτες μου μέσα στα αποδυτήρια. Το μπράβο και τα συγχαρητήρια είναι πολύ λίγο γι' αυτούς και ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία με κάνουν καλύτερο σαν προπονητή και θα προσπαθήσω με ό,τι δυνάμεις και γνώση έχω να τους δώσω ό,τι μπορώ παραπάνω. Θεωρώ πως έχουμε δείξει κάποια δείγματα σαν ομάδα και από δω και πέρα θα έχουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Οι τελευταίες δύο ημέρες ήταν δύσκολες για την ομάδα, γιατί λόγω τραυματισμού χάσαμε τον πιο έμπειρο παίκτη και συνάμα το μικρότερο παιδί της ομάδας μας, γιατί ο Γιάννης Παπαχρήστος είναι ένα μικρό παιδί. Τέλος θα ήθελα να αφιερώσω εγώ προσωπικά αλλά και οι παίκτες μου τη νίκη στον Νίκο Τσούτσο και τη γυναίκα του, γιατί περιμένει το δεύτερο παιδάκι του και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά».

 

Μιχάλης Κουταλιανός (Αίολος Αστακού): «Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας μία ομάδα πλέι οφ. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και στον κόουτς και στην ομάδα της ΑΕΛ, καθώς την ξέραμε και από πέρσι στη Β’ Εθνική, αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Παρ’ όλα αυτά είχα επιστήσει την προσοχή στους παίκτες μου, γιατί η ΑΕΛ δικαιωματικά και δίκαια βρίσκεται στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται, ότι σε ελάχιστα ματς έχει δείξει ότι δεν ήταν συνεπής, άσχετα από τις νίκες και τις ήττες, γιατί μπορεί να παίζεις καλά και να χάνεις ή να χάνεις γιατί όντως δεν παίζεις καλά, αλλά σε έναν μαραθώνιο το ιδανικό είναι να βελτιώνεσαι από Σάββατο σε Σάββατο. Τα αποτελέσματα στο τέλος θα μας κρίνουν όλους αλλά χρειάζεται και η συνέπεια.

Για το ματς δεν έχω να πω πάρα πολλά. Όταν δέχεται 32 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο, εφιστώντας την προσοχή ότι η ομάδα αυτή έχει καλούς σουτέρ, ότι επιδιώκει να βρει ανοικτά σουτ και έχει παίκτες με ταλέντο σ’ αυτό το πράγμα, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Υπάρχει φυσικά και η ικανότητα του αντιπάλου με 12/32 στα τρίποντα και είναι λογικό να πάει ψηλά το σκορ.

Αυτό που μένει είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί την άλλη εβδομάδα τελειώνει ο πρώτος γύρος. Έχει άλλα τόσα ματς. Ευελπιστούμε να είμαστε κι εμείς ψηλά στη βαθμολογία, γιατί κι εμείς δεν είμαστε περαστικοί από την κατηγορία. Το ιδανικό είναι να μπούμε στα πλέι οφ και μακάρι να είμαστε με την ΑΕΛ μαζί. Καλή συνέχεια με υγεία και στις δύο ομάδες».

 

Ανδρ. Γκιζογιάννης (Αίολος Αστακού): «Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα επιπέδου πλέι οφ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από το αποτέλεσμα και μόνο εμείς είμαστε δυσαρεστημένοι, χωρίς φυσικά να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα της Λάρισας, που αντιθέτως είναι καλοδουλεμένη και φαίνεται ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Ήταν μία κακή ήττα για μας, όχι επειδή τελειώνει κάτι, αλλά υπό την έννοια ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας έδινε την ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενόψει των πλέι οφ. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει αυτό το ματς, όχι έτσι όπως παίξαμε βέβαια. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας και της εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς θα προσπαθήσουμε γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Έχουμε πολλές ευκαιρίες να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και ελπίζουμε να χαρούμε στο τέλος».

 

Μιχάλης Πολίτης (ΑΕΛ): «Αφού ευχαριστήσουμε την ομάδα του Αστακού για τα καλά της λόγια και της ευχηθούμε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, για μας ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Αστακός είναι πολύ έμπειρη ομάδα. Δεν είμαστε περαστικοί στην κατηγορία. Θέλουμε να αποδείξουμε πολλά πράγματα. Δουλεύουμε 100% κάθε μέρα στο γήπεδο και αυτή η προσπάθεια ανταμείβεται κάθε Σάββατο. Ελπίζω να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη. Από κει και πέρα ο στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει κάθε Σάββατο, ενωμένη, συγκεντρωμένη και σύμφωνα με το πλάνο μας».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΛ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο για τη σημαντική νίκη επί του Αιόλου Αστακού που συνοδεύτηκε με καταπληκτική εμφάνιση. Παράλληλα η διοίκηση των «βυσσινί» αναφέρεται και στον φίλαθλο κόσμο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία του στο κλειστό της Νεάπολης δεν συμβαδίζει με τη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΑΕΛ συγχαίρει τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο για τη σημαντική νίκη και την καταπληκτική εμφάνιση επί του Αιόλου Αστακού, συνεχίζοντας την πορεία καταξίωσης και αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη ενός πολύ δύσκολου πρωταθλήματος, πέρα από κάθε προγνωστικό.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι η ανταπόκριση του φίλαθλου κοινού της ΑΕΛ και της πόλης δεν συμβαδίζει ούτε με τη φετινή πορεία αλλά ούτε και το μέγεθος του Σωματείου.

Ευχαριστούμε τους λιγοστούς αλλά πιστούς φιλάθλους, που για μία ακόμα φορά στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας μας. Η ανταμοιβή τους, εκτός από το μπασκετικό θέαμα που προσφέρουν οι παίκτες μας, είναι πως πρέπει να νιώθουν και οι ίδιοι πλέον μέλη της ομάδας μας. Μαζί τους θα επιχειρήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στις αναμετρήσεις για την 14η αγωνιστική στην Α2 μπάσκετ των Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πανιώνιος-ΓΣ Λ       90-65

Ηράκλειο-Αμύντας    55-76

ΑΕ Λάρισας-Αίολος Αστακού        85-78

Μαχητές-Καβάλα    70-67

Ηρακλής-Φάρος      παρ. 101-97 (84-84 κ.α.)

Παγκράτι-Χολαργός 61-75

Ψυχικό-Αρκαδικός   85-77

Εθνικός-Δούκας       76-81

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανιώνιος     28

Ηρακλής        26

Δούκας         26

ΑΕ Λάρισας  23

Φάρος Κερ.   23

Αίολος Αστακού       22

Εθνικός         22

Ψυχικό          21

Αμύντας        20

Μαχητές       20

Χολαργός      19

Αρκαδικός     18

Καβάλα        18

ΓΣ Λαρισαίων          17

Ηράκλειο       17

Παγκράτι       16

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η, 28/1):

Αίολος Αστακού – Μαχητές

Καβάλα – Εθνικός

Φάρος Κερατσινίου – ΑΕΛ

Αμύντας – Ηρακλής

Χολαργός – Ηράκλειο

Αρκαδικός – Παγκράτι

ΓΣΛ – Ψυχικό

Δούκας – Πανιώνιος

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass