ΠΕΤΥΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕ 85-73

Άσπρη... μέρα για τον Γ.Σ.Λ.

* Οι παίκτες του έκαναν κατάθεση ψυχής και έδειξαν πως είναι δυνατοί στη μάχη της σωτηρίας

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2017 14:15

Έξω από το κλειστό της Νεάπολης το τοπίο ήταν κατάλευκο από το χιόνι και αυτό όπως φαίνεται ενέπνευσε τους παίκτες του Γυμναστικού, οι οποίοι μέσα στο παρκέ έκαναν κατάθεση ψυχής και κέρδισαν τον Εθνικό με σκορ 85-73.

Ντύθηκαν λοιπόν στα... λευκά οι «Πράσινοι», πετυχαίνοντας την 3η νίκη τους στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας του μπάσκετ και διατηρήθηκαν ζωντανοί στη μάχη της παραμονής.

Εξαιρετική εμφάνιση του Νίκολιτς από πλευράς νικητών που τελείωσε το ματς με 19 πόντους έχοντας για συμπαραστάτες τους Σωτήρη Γκιουλέκα (18), τον εντυπωσιακό Αναστάσιο Σπυρόπουλο (14), ενώ από πλευράς ηττημένων έκανε αρκετά καλό ματς ο Κώστας Μαχαίρας με 20 πόντους όμως τον σταμάτησαν οι γηπεδούχοι, στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μία νίκη που σκόρπισε χαμόγελα στην κερκίδα και τα μηνύματα στο πρώτο επίσημο ματς του νέου χρόνου, είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικά.

Στον χθεσινό αγώνα ο Γυμναστικός μπήκε με ενθουσιασμό ξεκινώντας θετικά με 4-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως ένα σερί 8-0 του Εθνικού προσγείωσε τους «πράσινους» στην πραγματικότητα(4-8 στο 3'.10''). Παρόλα αυτά με σωστές επιλογές στην επίθεση με μπροστάρη τον έμπειρο Γκιουλέκα και τον νεαρό Νίκολιτς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ και μάλιστα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με ένα κάρφωμα του Τσουράκη, μετά από ασίστ του Νίκολιτς. Από την άλλη πλευρά καθοριστική ήταν η συμβολή του Μαχαίρα, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν δρόμους κάτω από το καλάθι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο αγώνας συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς με τον Εθνικό να διατηρείται μπροστά στο σκορ χάρη στην καλή άμυνα κάτω από το καλάθι και τη μαχητικότητα στα δύο μέρη του γηπέδου. Παρόλα αυτά στο ημίχρονο μπήκαν οι δύο ομάδες με τον Εθνικό να πηγαίνει με προβάδισμα 2 πόντων(42-44) στα αποδυτήρια μετά από εξαιρετική εμφάνιση του Μαχαίρα, ενώ χάθηκε η ευκαιρία στα τελευταία δευτερόλεπτα με ένα σουτ του Νίκολιτς.

Το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά στο τρίτο δεκάλεπτο με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν σε ένα γρήγορο τέμπο όπου έγιναν αρκετά λάθη και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Αρχικά ο Γκιουλέκας έκανε με τρίποντο το 45-44, αλλά στη συνέχεια οι «Πράσινοι» που είχαν νευρικότητα και επηρεάσθηκαν από λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών, έπαθαν μπλακ άουτ.

Ο Εθνικός λοιπόν κατάφερε στα πρώτα λεπτά να αποκτήσει διαφορά στη μέγιστη τιμή της με ένα σερί 9 πόντων για να κάνει το 45-53, όμως με εξαιρετική ευστοχία του Σπυρόπουλου και εύστοχες επιλογές του ίδιου παίκτη στην επίθεση το ματς ήρθε στα ίσα (59-59), δύο περίπου λεπτά πριν τη λήξη με τους «πράσινους» να εξουδετερώνουν αμυντικά τους φιλοξενούμενους κάτω από τη ρακέτα ενώ 56 δεύτερα πριν τη λήξη πέρασαν μπροστά και κράτησαν το +1 πηγαίνοντας έτσι στην τέταρτη περίοδο, με 62-61.

Αυτό έδωσε ψυχολογία στον Γυμναστικό στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να πραγματοποιήσει ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνιση και να πάρει τη νίκη. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ο Σπυρόπουλος

που έκανε μεγάλη εμφάνιση, ενώ βρήκε βοήθειες από τους Νίκολιτς, Τόζιο και Κούτρα που ευστόχησαν στις τελευταίες επιθέσεις καταφέρνοντας να φτάσουν τη διαφορά στο +16 πόντους που ήταν και η μέγιστη τιμή(85-69 στο 39').

Σίγουρα άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι παίκτες του Γυμναστικού, όμως και το κοουτσάρισμα του Στέφανου Πέρκου, δεν πέρασε απαρατήρητο.

Κυρίως όταν οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με οκτώ πόντους μπροστά στο σκορ, ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας με ηρεμία και σωστές κινήσεις από τον πάγκο, έβαλε την πινελιά του για να γίνει η ανατροπή και οι παίκτες του να τα δώσουν όλα για μια πολύτιμη νίκη, που θα δώσει άλλον αέρα για τη συνέχεια.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ-ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 4-0(1'), 4-8(3'.10''),16-13(6'.48''), 18-21(9’ .13''), 22-21(10'), 27-30(13'.36’’), 33-36(16'.55''), 37-42(18'. 33’’), 42-44(20')

45-44(20'.24''), 45-53(25'.11’’), 51-59(26'.18’’), 59-59(28'), 62-61(30'),

68-64(32'.56''), 71-66(34'.02’’), 78-66(36'.56’’), 80-66(37’.44’’), 85-69(39'), 85-73(τελικό).

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δικαιολογημένα τα παράπονα των «Πρασίνων» για λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών κ. Πουρσανίδη, Τζιοπάνου και της κυρίας Τζίμα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στο υπόλοιπο διάστημα οι διαιτητές πέρασαν απαρατήρητοι, καθώς ήταν ακριβοδίκαιοι.

ΓΣΛ(Στέφανος Πέρκος): Τόζιος 10 (2), Συνετός, Νίκολιτς 19 (2), Κούτρας 6, Μπέμπης 10 (2), Γουμενόπουλος, Γκιουλέκας 18 (2), Τσουράκης 8, Σπυρόπουλος 14, Βουργιώτης.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Παπαπέτρου 2, Μάρτζος 11 (1), Αντωνάκης 12 (2), Κόκκαλης 13 (3), Λάανε 6 (2), Παπαφλωράτος 2, Οικονομόπουλος, Μαχαίρας 20, Χάλαρης 5 (1), Δρόσος 2.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Γ.Σ.Λ.: 11/18 βολές, 25/38 δίπ., 8/24 τριπ., 4/4 αιφνιδιασμούς , 38 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 9 λάθη, 7 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

ΕΘΝΙΚΟΣ: 8/15 βολές, 19/47 διπ., 9/22 τριπ., 2/4 αιφνιδιασμούς, 39 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 12 λάθη, 3 κλεψίματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ικανοποιημένος αλλά παράλληλα και πολύ προσγειωμένος εμφανίστηκε ο τεχνικός του Γ.Σ.Λ. Στέφανος Πέρκος, ο οποίος στο τέλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του πρώην παράγοντα των «Πρασίνων» Μανόλη Λελούδα.

Επισήμανε πως ακόμα δεν κέρδισαν κάτι και πως το σημαντικό είναι όλοι να χαμογελούν στο τέλος της χρονιάς.

Από την άλλη πλευρά, στήριξη από τον κόσμο ζήτησε ο Αναστάσιος Σπυρόπουλος, που αναφέρθηκε πως η ομάδα χρειάζεται τους φιλάθλους σε όλα τα παιχνίδια για τη μάχη που θα δώσουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος για την παραμονή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Στέφανος Πέρκος: «Τα παιδιά του Γυμναστικού, έχοντας το βρόχο στο λαιμό τους σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο και απέναντι σε μία ομάδα με πολύ μεγάλη συνοχή και με καλό προπονητή, έδειξαν πόσο ήθελαν τη νίκη.

Τους συγχαίρω, αλλά πάλι θα πω πως δεν κάναμε τίποτα και το πρόσημο δεν είναι θετικό, παραμένει μηδέν. Υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος μπροστά μας και αυτή η νίκη είχε σημασία στο κομμάτι της ψυχολογίας για εμάς.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το υπόλοιπο του χειμώνα και της άνοιξης ένα τεράστιο Γολγοθά και ελπίζουμε στο τέλος να είμαστε χαμογελαστοί, όπως δήλωσα από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους λιγοστούς φιλάθλους που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε περισσότερους. Τη νίκη θέλω να αφιερώσω στην κόρη μου που γιορτάζει σήμερα».

Αναστάσιος Σπυρόπουλος: «Σήμερα παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα και οργανωμένη όπως ο Εθνικός, που έχει πολύ καλό ρόστερ. Αντιδράσαμε καλά μετά το ρεπό των Χριστουγέννων και για εμάς ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Λειτουργήσαμε πολύ καλά σαν ομάδα και στην επίθεση και στην άμυνα και καταφέραμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος, μια πολύ σημαντική νίκη».

-Για τη βοήθεια από τους φιλάθλους.

«Σίγουρα ο Γυμναστικός έχει μεγάλη ιστορία στη Λάρισα και ευχόμαστε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να γεμίζει τις κερκίδες. Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους δικαιώσουμε και να προσφέρουμε όμορφο θέαμα».

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Κωνσταντίνος Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass