ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Κωδικός: Τρίποντο

*Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο αποτέλεσμα *Σήμερα το πρωί αναμένονταν οι μπλε κάρτες

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 10:00

"Κωδικός: Τρίποντο" είναι το όνομα της σημερινής αποστολής της ΑΕΛ στις 17.15 στο Ael Fc Arena κόντρα στη Βέροια στον εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος 2016-2017 που θα είναι ο πρώτος που θα δώσει η λαρισινή ομάδα για το 2017.

Και η νίκη είναι μονόδρομος για τη λαρισινή ομάδα καθώς μόνο με αυτή μπορεί να πάρει σημαντική βαθμολογική ανάσα και με δεδομένη τη χθεσινή εντός έδρας ήττα του Ηρακλή να απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού. Αν συμβεί αυτό χωρίς άγχος μπορεί να επιδιώξει την αγωνιστική της ανάκαμψη και τον τερματισμό σε υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις.

Ο τεχνικός της ομάδας Σάκης Τσιώλης χθες μιλώντας στους παίκτες του είπε ότι η Βέροια κατεβαίνει πάνοπλη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεαστούν από το γεγονός ότι στην αποστολή είναι κάποιοι νέοι. Είπε χαρακτηριστικά ότι με τους παίκτες που ήρθαν στη Λάρισα αγωνίσθηκε η Βέροια και στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο και πήρε τη νίκη.

Τους τόνισε δείχνοντάς τους και βίντεο ότι δεν πρέπει να έχουν κανένα εφησυχασμό και να τα δώσουν όλα. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη θα είναι αποτυχία. «Αυτό το ματς πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία» τους είπε πολλές φορές.

Βέβαια υπάρχει προβληματισμός για το σχήμα της ομάδας καθώς οι ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας περιμένουν σήμερα τις μπλε κάρτες των ποδοσφαιριστών με πιο δύσκολη περίπτωση αυτή του Μασαλέσα.

Ο Τσιώλης θα παρατάξει ένα 4-4-2, με ενδεκάδα λογικά ίδια με αυτή που αγωνίσθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό στον τελευταίο αγώνα του 2016(0-0). Δηλαδή κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά), Φάρκας, Γκόλια(σέντερ μπακ), Μονιάκη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Φατιόν, και στα πλάγια τους Ντοντό, Ντέλετιτς ενώ στην επίθεση οι: Καπός και Ναζλίδης.

Σε περίπτωση που έρθουν οι μπλε κάρτες αυτοί που διεκδικούν θέση είναι ο Ικαούνιεκς και ο Μασαλέσα.

Η αποστολή που κατέλυσε σε ξενοδοχείο της πόλης αποτελείται από τους εξής παίκτες: Ξενοδόχοφ, Θεοδωρόπουλος, Κουτογλίδης, Φατιόν, Ντέλετιτς, Φάρκας, Ντοντό, Γιοβάνοβιτς, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Γκόλιας, Καπός, Κουτσιανικούλης, Μονιάκης, Ναζλίδης, Ποτουρίδης, Ρέντζας, Χοτζάλι, Μακρής, Ικάουνιεκς, Τικίτο, Γκαγέχο και Μασαλέσα.

Η αποστολή θα διανυκτερεύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Αναγκαστικά εκτός αποστολής έμειναν οι Αβραάμ, Βαρέλα, Μασούρας, που διανύουν στάδιο αποθεραπείας, καθώς και ο Λαμπρόπουλος, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση υπέστη διάταση τετρακεφάλου και εκτιμάται ότι θα επιστρέψει σε πλήρη δράση στο τέλος της εβδομάδας.

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ... ΔΕΚΑΟΚΤΑΔΑ

Με τρεις παίκτες της ομάδας νέων στη 18άδα, ταξίδεψε η Βέροια στη Λάρισα. Οι αποχωρήσεις παικτών και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσθήκες (πλην του Σουλέ, που όμως δεν είναι ακόμη έτοιμος), υποχρεώνουν τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ Θωμά Γράφα να στηριχθεί σε γνώριμους παίκτες του. Το θετικό για τη Βέροια είναι ότι θα αγωνιστεί κανονικά ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος ανέβαλε την αναχώρησή του για την Ισπανία (αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα και θα πρέπει να μεταβεί για ένα διάστημα στην πατρίδα του).

Για να συμπληρωθεί η 18άδα, ο Θωμάς Γράφας συμπεριέλαβε στην αποστολή τούς 19χρονους (γενν. 1998) Σοφοκλή Ράδη και Αλέξανδρο Δόρη, καθώς και τον 21χρονο Δημήτρη Μαυριά. Οι υπόλοιποι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές είναι οι Καντιμοίρης, Λόπεθ, Μαλόν, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μελίσσης, Καλί, Μπαλάφας, Χαροντάκης, Άρτσε, Λινάρδος, Τόνι Κάλβο, Μίλιεβιτς, Σαρπόνγκ και Καπετάνος.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Έντεκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, η ΑΕΛ και η Βέροια, στη Λάρισα. Η προϊστορία ευνοεί την ΑΕΛ στα παιχνίδια με τη Βέροια, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν έξι νίκες, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καμία ενώ πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η λαρισινή ομάδα με 15-5.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με τη Βέροια

17/01/1965 ΑΕΛ-Βέροια 1-0 Β' Εθνική

11/01/1970 ΑΕΛ-Βέροια 1-1 Β' Εθνική

23/11/1975 ΑΕΛ-Βέροια 0-0 Β' Εθνική

28/11/1976 ΑΕΛ-Βέροια 2-1 Β' Εθνική

03/05/1987 ΑΕΛ-Βέροια 2-0 Α' Εθνική

25/10/1987 ΑΕΛ-Βέροια 3-0 Κύπελλο Ελλάδος

20/03/1988 ΑΕΛ-Βέροια 2-0 Α' Εθνική

02/04/2000 ΑΕΛ-Βέροια 0-0 Β' Εθνική

30/11/2003 ΑΕΛ-Βέροια 1-0 Γ' Εθνική

23/09/2007 ΑΕΛ-Βέροια 1-1 Α' Εθνική

11/04/2012 ΑΕΛ-Βέροια 2-2 Β' Εθνική

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ανανίας Φωτιάδης, αστυνομικός στο επάγγελμα, από τον σύνδεσμο Σερρών, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τη Βέροια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ στο εκτός έδρας παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας που είχε βρει νικήτρια την ομάδα του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0. Βοηθοί του ο Νίκος Κωτούλας επίσης από τον σύνδεσμο Σερρών και ο Αντώνης Διπλάρης από τον σύνδεσμο Καρδίτσας. Τέταρτος θα είναι ο Τριαντάφυλλος Τίκας, επίσης από την Ένωση Καρδίτσας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Γρηγόρης Πάνου από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass