Πέθανε ο πρώτος Ελβετός νικητής του Γύρου της Γαλλίας

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2016 20:05

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 97 ετών, ύστερα από σύντομη ασθένεια, άφησε χθες σε νοσοκομείο της Ζυρίχης ο Φέρντιναντ «Φέρντι» Κίμπλερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της η ελβετική ποδηλατική ομοσπονδία.

Ο εκλιπών ήταν ο πρώτος Ελβετός ποδηλάτης που πανηγύρισε νίκη στον φημισμένο Γύρο της Γαλλίας, κάτι που κατάφερε το 1950, σε ηλικία 31 ετών, ενώ ένα χρόνο αργότερα πρώτευσε στον αγώνα δρόμου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Βαρέζε της Ιταλίας. Μολονότι σημείωσε τρεις νίκες στον Γύρο της Ελβετίας, του πήρε μια δεκαετία ως επαγγελματίας προτού κατακτήσει τη νίκη στον φημισμένο αγώνα της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κίμπλερ, ο οποίος είναι γνωστός στους Ελβετούς φιλάθλους ως "Ferdy National", είναι ο ένας από τους δύο Ελβετούς ποδηλάτες που έχουν πάρει την «πρωτιά» στον Γύρο της Γαλλίας. Ο άλλος ήταν ο Χούγκο Κόμπλετ, ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη στον εν λόγω αγώνα το 1951, ενώ σκοτώθηκε το 1964 σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass